Hodorkovszkij

Bakancslistához adom
Khodorkovsky
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dokumentumfilm, 112 perc, 2011

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

2003 nov. 25-én Novoszibirszkben egy orosz speciális egység megrohamozza Mihail Boriszovics Hodorovszkij magánrepülőgépét. Így ér véget Oroszország leggazdagabb emberének karrierje. Cyril Tuschi Berlini filmrendező izgalmasan - mint valami politikai krimiben - mutatja be Hodorkovszkij felemelkedését és bukását, hogy a zsidó származású vegyészhallgatóból és Komszomol-aktivistából, az első orosz magánbank alapítójából hogyan lesz szédítő gyorsasággal Gorbacsov és Jelcin pártfogását élvező befolyásos bankár és üzletemeber. Hodorkovszkij átveszi a Jukosz olajtársaságot, vagyona és hatalma egyre nő. Alapítványokat hoz létre, támogatja a politikai ellenzéket. Amikor nyilvánosan összetűzésbe kerül Putyinnal, a Kreml megelégeli és adócsalásért elítélteti. A film rendezője 5 éven át gyűjtötte filmjéhez az anyagot Oroszországban, Németországban, Izraelben és az ASÁ-ban. Politikusokat, barátokat, családtagokat, kortársakat szólaltat meg. A film végén maga Hodorkovszkij is megszólal.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
bufo3 2014 máj. 18. - 19:48:49
"Liberálbolsevik elit". Jól bemagoltad. Kaphatsz egy trafikot.
stenmore- 2014 ápr. 14. - 00:11:02
Hát Putyinnál biztos nem feketébb,osztán az kizárt lenne hogy a liberálbolsiknak igaza van ez esetben? Vagy nálad ez axióma?
1/10
ef 2014 ápr. 13. - 07:25:24 1/10
Próbálják mosdatni ezt a köztõrvényes bûnözõt. Mindent elárul róla ahogy a világ liberálbolsevik elitje megmozdult hogy kiszabadítsa.
adamnagysweetmovie 2014 ápr. 12. - 07:28:15
Legjobb a párt saját vállalkozása.
Tûrt kategória a (mindenkori kormányhoz) lojális nagyvállalkozói kör.
Tiltott, akinek saját véleménye van.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu