Hölgyválasz

Bakancslistához adom
Shall We Dance?
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 106 perc, 2004

Értékelés:

309 szavazatból
Szerinted?

John Clark (Richard Gere) chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. Szereti a feleségét, felnevelt két gyereket és karrier dolgában sem panaszkodhat. És mégis, hétköznapjai egyhangúan telnek, az ingázás idegölő, és a család túl elfoglalt ahhoz, hogy valójában együtt legyenek. Egyik nap John hazafelé tartva, a vonatablakon át egy fiatal nőre lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi's stúdióból visszabámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John a mozgás, a zene és a szenvedély világában találja magát...
Bemutató dátuma: 2005. február 10. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
szinhazimado ápr. 11. 18:37:03 9/10
A múltkoriban láttam ezt a filmet. Egyszerűen lenyűgözött. Kellemes, szórakoztató és romantikus. Telitalálat.
gyorgyi84 jan. 23. 09:16:54
Röstellnem kéne (?), de életemben nem hallottam még erről a filmről.
Csak a mostani Játékszínes színpadi verziójának a Facebook-reklámja hívta fel rá a figyelmemet, meg az, hogy sokan dicsérik az előadást.
Mivel tudtam, hogy úgysem jutok el soha a színházba, gondoltam, megnézem legalább a filmet, hogy azért valamennyire képben legyek.
Nos... Aranyos kis film. Nem váltja meg a világot, de azért nézhető, szórakoztató.
Örültem, hogy a félelmeimmel ellentétben a főszereplő pasi NEM csalta meg a feleségét a táncos csajjal.
(Remélem, nem spoiler... Csak azok miatt írtam le, akik netalán emiatt nem akarják megnézni a filmet.)
Ezek után az eredeti japán verzió azért érdekelne, mert bizonyos dolgok ebben tényleg kicsit furák... Ott egy férjnek, aki annyit dolgozik, meg annyira külön utakon jár, hogy hónapokig tudja titkolni a családja elől, hogy tánctanfolyamon vesz részt, egy elhidegült feleségnek, egy (esetleges) plátói szerelemnek, meg a társadalom viszolygásának a nyugati társastáncoktól biztosan egészen más értelme és jelentősége van.
8/10
ControlAlt 2020 szept. 15. - 12:35:30 8/10
Jó volt.
9/10
Arcee 2020 aug. 05. - 21:34:26 9/10
Nagyon könnyed és kellemes film volt,minden percét élveztem.Humoros volt,érzelmes,mikor Jennifer és Richard táncolt megvolt a kellő dög,a szenvedély.És tényleg látszik hogy élvezték a táncos részeket,jót szórakoztak.Nekem a végén is tetszett a csavar hogy kit választott Richard a partnerének.Egyszóval szeretem az ilyen laza,szórakoztató filmeket.
9/10
albertjanos 2020 ápr. 18. - 21:07:42 9/10
Finom kis film, az érzéki és érzelmi dolgok nagyszerű bemutatása!
10/10
Lilko03 2020 febr. 01. - 20:57:24 10/10
Hát ez egy szenzációs film volt! Nagyon kellemes szórakozás és látszik, hogy a szereplők is élvezték minden percét.
filoszemitabéluska 2019 márc. 26. - 12:46:15
Nem tudok sajnos táncolni. De abszolút el tudom képzelni, milyen flow érzés lehet, ha valaki tökéletesen ura a testének és érzi a zene ritmusát. Egészen biztos, hogy a tánc sokkal több, mint egyszerű szórakozás. Látni latin zenére salsát táncoló párokon, hogy megfeledkeznek mindenről, ott és akkor csak a zene és a partner létezik számukra. Ez a film főleg erről szól.
SPOILER
A Bobbynátor becenevű némbert meg le kellett volna lőni ott helyben, mert az ilyen elefántok nélkül sokkal jobb hely lenne a világ.
Sirály Király 2019 márc. 26. - 00:20:27
Jó hülye vége lett. :(
szaedit65@gmail.com 2018 júl. 15. - 21:08:43
Már megint! És már megint imádtam! :-)
10/10
metzj 2018 júl. 15. - 21:00:30 10/10
Többször láttam már... még mindig nagyon tetszik!
sunflower325 2018 ápr. 26. - 13:20:56
Ez az egyik kedvenc filmem! Szerintem csodás mind a mondanivaló, mind a kivitelezés!
Amikor először láttam, akkor kicsit aggódtam, hogy más lesz a befejezés. Másodjára már felszabadultan néztem és élveztem minden pillanatát. Ez az a film, amit végig kell nézni! Nagyon sok olyan film van, ami jó, de közben ki lehet vasalni, vagy megfőzni a vacsit, de ez nem az, mert ahogy egy korábbi hozzászóló is írta, fontosak a nüanszok is.
Jenõ bácsi 2017 dec. 26. - 11:32:19
Hát ennyire kedves, szép, szívet melengetõ filmet ritkán lát az ember, legalábbis az én korosztályom. Szerencsére nem torkollt szerelmi szálba. A szereplõk szenzációsak voltak. Nagy élmény volt.
10/10
beldonbp 2017 dec. 26. - 10:21:46 10/10
Az egyik legimádnivalóbb film. Egytõl egyig minden színész, még a mellékszereplõk is kimagasló alakítást nyújtanak szerintem. Na és az üzenete: a megfakult házasságból nem a szeretõ az egyetlen kiút! Sokszornézõs, és tessék figyelni a nüanszokra! Ja, és a remek szinkronról se feledkezzünk meg.
10/10
puszkonyuszko 2015 júl. 15. - 16:13:25 10/10
Õszintén szólva, amikor elõször láttam ezt a filmet, nem tett mély benyomást. Most viszont, évekkel késõbb...meg merem kockáztatni, hogy az egyik legjobb romantikus film, amit valaha láttam! Nem egymástól tiltott tinikrõl szól, nem szexõrült tombolók megkomolyodásáról, nem civakodó házasokról, hanem valami sokkal tovább mutató dologról: egymásba szeretni újra és újra, megtalálni az eltompult énünket, ami, valljuk be, talán a legnehezebb dolog még a legnagyobb szerelmeknek is az idõ múlásával.

És akkor kevés spoiler, illetve egy kis ajánló!

Már a film elején erõteljesen kifejezik, hogy a sokévi, mindennapi pörgés mellett néha elfelejtjük egymást és önmagunkat is ("Amúgy hogy vagy?", "Mondj valamit, aminek örülnél, és bedobozolható!"), és hogy ez annak ellenére, hogy gyakori és önkéntelen, azért picit szégyellnivaló hiba is - de szerencsére orvosolható.

Lehet, hogy csak én vagyok így, de szerintem Paulina személye (J.Lo) annyira elhanyagolható a történet mondanivalója szempontjából, hogy egyáltalán nem az utolsó gyakorlásra vagy a bulira helyezném a hangsúlyt, nem ezek adták a film romantikáját és tüzét, bármennyire is forró jelenetek! Ne értsetek félre, szép és jó, de maximum annyiból lényeges, amit Gere is mond: azért iratkozott be, mert ugyanazt látta a nõ tekintetében, mint amit õ is érez, vagyis nem kellett többet belelátni, a két karakter között abszolút nem volt szexuális vonzalom, csak szimpátia - az már más kérdés, hogy így sokkal érdekesebbé tették a történet kis "fordulatát". Persze utólag könnyû beszélni, a sztori valódi problémái is csak a film vége felé fogalmazódnak meg ténylegesen ("Szégyelltem magam, mert nem voltam boldog amikor mindenünk megvan", "Miért nem tanítod meg anyut táncolni?").

A film csúcsa a ruhabolti jelenet, csodálkozom, hogy azt itt alig látom a hozzászólások között, pedig nagyon szépen össze lett rakva, Peter Gabriel The book of love c. száma pedig nem csak hangzás, de szöveg szempontjából is tökéletes választás mind a jelenethez, mind az egész történet mondanivalójának összefoglalásához is.

Bocsánat, ha kicsit tudálékosnak és szájbarágósnak hat a hozzászólásom, de eléggé ledöbbentett, hogy mindenkinek csak az utolsó gyakorlás, a buli meg J.Lo égett az agyába. Szerintem sokan nagyon alulértékelik a filmet, mint tettem anno én is...! :D

Errõl a sztoriról egyébként az Amerikai szépség és a Don Juan DeMarco jutott eszembe, azokban is kissé kiégett, érettebb férfiak fognak neki újból a boldogságkereséshez, szóval ha valakinek bejön ez a téma és még nem látta volna utóbbiakat, mindenképpen ajánlanám! :)
korpikorpi 2015 márc. 01. - 14:10:42 Előzmény pneklara
Ahogy szokták mondani: a legszebb nõt is unja valaki. Gondolom, a párja - ha szemet vet rá egy másik férfi - is észbe kap elõbb, vagy utóbb. Így van ez a feleségekkel is.
10/10
MaxwellRobinson 2014 aug. 19. - 21:42:57 10/10 Előzmény pneklara
Sajnos, mára felette is eljárt az idõ, s ez látszik rajta. E film óta is eltelt több, mint 10 év...
pneklara 2011 okt. 13. - 09:54:47
Bizony elõfordul az életben is, hogy a feleség elég késõn jön rá, hogy milyen jó pasi is a férje. Leginkább akkor, amikor egy másik nõ is felfedezi magának a férje nagyszerûségét.
Jó nõ ez a J. Lopez. Leginkább hátul-vagy oldalnézetbõl.
offtopic
kata3 2011 okt. 13. - 00:00:06
És a búcsútánc.
offtopic
kata3 2011 okt. 12. - 23:59:24
Az a különleges ruha a film végérõl.
Összes hozzászólás