Itt voltam

Bakancslistához adom
Mina olin siin
észt-finn-tajvani filmdráma, 95 perc, 2008

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Észtország fővárosában, Tallin egyik külvárosában él a középiskolás Rass. A tizenhét éves, egykor kiváló tanuló srácot nem volt, mi otthon tartsa, a maga erejéből próbál boldogulni az életben. A nehézségek közepette szükségképpen lép a bűnözés útjára, tolvajok közé keveredik. A kisstílű bűncselekményektől azután eljut a kábítószer-kereskedelemig. Váratlanul ugyanis a maffia megbízza, hogy kézbesítsen egy kétkilós csomagot. Úgy tűnik, az örvényből nincs kiút, a fiút magával ragadja, beszippantja a kemény alvilág. Sass Henno regényéből.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
efes 2013 márc. 22. - 14:51:17 Előzmény oncogito
Igen, ezt mondják azok, akiknek az éhezést legfeljebb az jelenti, ha késik az ebéd két órát... A valóságban igenis az a hazugság, amit te mondasz. Az emberben mindig erõsebb az élet ösztöne, mint bármilyen erkölcsi vagy etikai gát, ergo, ha már annyira éhes, hogy tényleg majdnem éhen hal, ne adjisten, a gyereke is éhezik, akkor egészen biztosan valahogyan kaját fog szerezni és nem fog válogatni az eszközökben, hogyan szerzi azt meg. De nem kell idáig elmenni. Te is voltál már olyan helyzetben, amikor teszem azt, csak úgy felugrottál a buszra egy megállóra, mert épp jött, de épp nem volt nálad sem bérlet, sem jegy - viszont siettél. Pici nyereségért, kb. 3 perc és 300 ft. megtakarításért máris bûnözõvé lettél. Te is rajta vagy a lejtõn, öreg, te sem vagy más, ne is áltasd magad...
korne1 2011 jan. 18. - 13:08:25 Előzmény oncogito
A film alapjául szolgáló regény: http://silenos.hu/sass-henno-itt-jartam/
oncogito 2010 aug. 12. - 09:59:15
Nem nagyon szeretem az olyan filmeket, ahol az van, hogy "a nehézségek közepette szükségképpen lép a bûnözés útjára"

Ez hazugság.
Csak az lép a bûnözés útjára, akiben nincs meg a szükséges gát. Akiben nincs meg, az akár nehézségekkel küzd, akár nem, a bûnözés útját választja. Ha nincs pénz azért, ha van pénz azért mert még több kell.

A tisztesség nem a gazdagság függvénye!
korne1 2010 jún. 02. - 15:17:09
A film alapjául szolgáló regény megjelent végre magyarul is:
http://www.silenos.hu