Kaliforgia

Bakancslistához adom
Californication
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjátéksorozat, 30 perc, 2007

Értékelés:

477 szavazatból
Szerinted?

Hank, a tőzsgyökeres New York-i Los Angelesbe költözik új regényének sikerében bízva, ám a siker és csillogás még várat magára. Helyette ex-barátnője utáni sóvárgás, kamasz lánya nevelésének atyai gondjai és a kicsapongó életvitele következményei töltik ki mindennapjait. Szex, drog és rock and roll életforma ez, hiszen Hank mindkét oldaláról égeti azt a bizonyos gyertyát. Életének talán egyetlen fontos férfi szereplője barátja és egyben ügynöke, Charlie (Evan Handler), aki a felszínen Hank ellenpólusa, ám hamar róla is kiderül, hogy a látszat olykor csal és a házasság intézményének mintaegyede nem is annyira tökéletes, mint azt kezdetben gondoljuk.

Hank lánya Becca (Madeleine Martin) az egyedüli nő, aki igazán megérti a zűrös életű férfit és az egyedüli, aki elfogadja őt olyannak, amilyen és talán ezért is az egyetlen örök nő Hank életében. Hank életének fontos meghatározója Karen (Natascha McElhone), az ex-barátnő, aki kutya-macska játékot űz az íróval. Együtt élni ugyan már nem tudnak, és Karen mindent megtesz a "normális" élet elérésére, hiszen gyűrűs menyasszony és választottja egy érett férfi, akire mindenben számíthat - mondhatni Hank ellentéte. A történet harmadik lényeges női szereplője egy fiatal szirén, Mia (Madeline Zima), aki csupán egy egyéjszakás kalandnak indult Hank életében, ám annál sokkal nagyobb szerepet szánt neki a sors - és a sorozat írói. Valósággal hurrikánként söpör végig a férfi magánéletén és fenekestül felforgatja annak mindennapjait.

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2009
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
  • Golden Globe-díj

    2008
    Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
The Cortez máj. 29. 20:35:13 8/10 Előzmény admala
„ ez gondolom vicc akart lenni.”

Dehogy.
admala máj. 25. 12:22:36 Előzmény The Cortez
"férfiellenes, femináci amerikai rendszer" - ez gondolom vicc akart lenni. Amúgy hát nem mondom, jól húz a sorozat, szórakoztató és DD valahogy kvajól tolja, vagy csak a szinkronja ilyen jó, nemtom, a zenék is rohadt jók, a női főszereplő valami csodálatos, mindenki más viszont tényleg förtelmes, ordenáré karakterek, az ordenáréság NEM vicces, kibaszottul öncélú az egész, némi erőltetett lelkizésen és pár menő dumán, popkult beszóláson kívül semmiről nem szól csak a dugásról, és a szopásról, piálás, dorogozás, orgiák, ez így önmagában kva unalmas, aki erre kíváncsi nézzen pornót, ott legalább nem takaróban tolják:D, és gyakorlatilag egy idő után már minden mondatban elhangzik a szopás szó, tényleg szánalmas és ócska.
8/10
The Cortez máj. 01. 15:36:47 8/10
Akarod tudni milyen az élete 1 igazi alfának, aki után csak úgy futnak a nők és a kurvák? Ha igen, akkor kezdd el darálni a Kaliforgia című sorozatot, de kurva gyorsan! Valójában az 1-4. évad a legerősebb, az 5-6. egy rakás szar, a 7. közepes, tehát a 4. után le kellett volna zárni a picsába, viszont az alkotók inkább belerángatták a szériát a minőségromlásba. Ettől függetlenül nagyon is érvényes tartalmat közöl. Nem csak az alfaságról – illetve a mögötte álló sikerről meg pénzről – és szexfüggőségről mond 1 reális mesét, de jól bemutatja a MGTOW-apaságot (még akkor is, ha az itteni főhős bármikor összejönne az exnőjével), párhuzamba állítja a rocksztárságot meg a regényírást, és antifeminista módon reflektál a férfiellenes, femináci amerikai rendszerre. Mindezek mellett a sorozat még a rock 'n' rollról, a nem normális gazdag tagokról, a ribancokról, az önpusztításról és a depresszióról is szól. Az epizódok tele vannak őrült, szókimondó poénokkal, ám akadnak súlyosabb részek is, amelyek könnyen letudják húzni az embert.

macska78 2018 dec. 01. - 21:00:51
Szerintem egy sorozatot leginkább a hangulat és a szereplők visznek el.Ebben hangulat meg bőven van.Nekem nagyon átjött..
9/10
dandelion83 2018 máj. 01. - 06:51:25 9/10
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, nagyon-nagy igazságokat vonultat fel. Duchovnynak nagyon jól áll ez a szerep, Natascha gyönyörű, és tökéletes Karen, Becca nekem kicsit unszimpatikus, nem túl szép színésznő, és nagyon sokszor idegesítő.
Néha tényleg kicsit obszcén és szókimondó, de pont ebben van a sorozat sikere, egyedisége. Elég furcsán hatna, ha ebben a témában finomkodó párbeszédek zajlanának :) Aki nem tudja egészségesen megélni a szexualitást, az válasszon másik sorozatot...
Nálam 9/10

SPOILER!
Hank nagyon nagy figura, a sorozat jól bemutatja, hogy nagyon sok nő mennyire magányos és kiéhezett pár bókra és egy kis törődésre. Hank senkit nem áltat, Ő csak éli életét, őt nem szabadna hibáztatni, nem ígéri egyik hölgyeménynek sem, hogy másnap reggel gyűrűt húz az ujjára. Ennek ellenére, vagy pont ezért ragadnak rá a nők, és pár randi után már ragaszkodnak is hozzá. DE nagy igazság, hogy minden nő önmagának ad rangot, és minden pasi addig mehet el egy nőnél, amíg engedi neki.
5/10
Ra 2017 nov. 17. - 20:53:33 5/10
Idõnként szórakoztató, de nagyon mocskos és közönséges, tipikusan amerikai sorozat.
macska78 2017 jan. 05. - 20:30:33
Egyik nagy kedvencem.Az összes kedvenc közül talán ezt sajnáltam leginkább mikor véget ért.Évadról évadra egyre jobban megfogott még ha a filmek védõszentjének nem is tetszik:)
CRIT 2016 aug. 26. - 23:03:47
Pfhû...bizarr, eszement forgatókönyv...nem szabad komolyan venni az egészet és akkor egy pikáns, vicces, szórakoztató cucc...a színészeken is lehet röhögni, persze nem csak mert jól játszanak, hanem mert rendesen alájuk pakolták a karaktereket :-D
breeder 2016 júl. 29. - 14:57:56
Mostanság az egyik legjobb sorozat a tv-ben, pedig nagyon utáltam az elején.
Azt hittem egy újabb szex és nyú jork-os "dumálunk a semmirõl széria lesz.

On
David Duchovny príma színész!
Jól áll neki ez "dugó jóska" szerep.
A mellékszereplõk is nagyon jók.
Talán Evan Handler a kedvencem, aki Charlie-t játssza.

Szerintem már most klasszikusnak mondható a Kaliforgia.
Nem véletlenül áll az imdb-n 8.4-en és látszik, hogy itt a porton is nagy kedvenc. :)
9/10
Istenasszony 2016 júl. 05. - 09:31:49 9/10
Iszonyat jó ez a sorozat :D
10/10
viskia01 2016 jún. 08. - 13:07:39 10/10 Előzmény Kulcsár Rebeka
csajoknak többnyire nem jön be ez a remekmû, ezt már többször észrevettem. Nem tudom miért.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 03. - 15:36:08
Azért KÉRDEZETT drágaszágom. Leszel szives nem betrollkodni neki hanem VÁLASZOLNI.
Vagy állat vagy, amit pusztán ösztönök vezérelnek? Remélem érettségid nincs, mert az szegénységi bizonyítvány lenne az oktatási rendszerrõl.
10/10
Zoltan Zaban 2016 máj. 03. - 15:22:14 10/10 Előzmény Kulcsár Rebeka
Sajnálatos hogy csak ennyit látsz ebbõl a sorozatból. Így felvetõdik a válasz: NEM NEKED VALÓ!!! Az is lehet savanyú nálad az a bizonyos gyümölcs.
Kulcsár Rebeka 2015 okt. 30. - 22:27:47
ennek a sorozatnak mi az értelme? más is látja ezt, vagy csak megõrültem, de pont akkor, amikor elkezdtem nézni? olyan, mintha egy egy olyan pornó paródiáját nézném, ami a paródiája valaminek. ezt viccnek szánták az alkotók? szeretném feltenni a kérdést, de sajnos tudom a vaszt. szerettem volna valami olyasmit találni, hogy "én, a forgatókönyvíró, rengeteg frusztrációval rendelkezem, ezért írtam egy sorozatot, amiben egy nem telik el úgy 60 másodperc, hogy valaki ne tenne utalást a vaginára, szerintem ez egy jó kis paródiája a gagyi romantikus regényeknek és az alacsony költségvetésû pornófilmeknek. én azt akarom megmutatni az embereknek, hogy ez nevetséges", de nem ez történt. ezt a sorozatot amiben minden 3. percben megkúrnak valakit ok nélkül és a családi ebédnél is feszengés nélkül kerül szóba, hogy valaki félreb*szott, valaki egészen komolyan gondolta. valaki így éli, legalábbis belülrõl így éli, vagy így akarja élni az életét, és azt akarja sugallni a gyerekeknek, akiknek a szüleik titokban nézik ezt a FELNÕTTEKNEK VALÓ sorozatot, hogy igen, ez a felnõttek élete, b*szás, kúrás, meg a dugás. amikor ezt a sorozatot nézem, megrémülök, hogy ezt is ugyanolyan emberi agy szülte, amilyen az én fejemben van. ha egyet kérhetnék a filmmûvészet védõszentjétõl, azt kérném, ne készülhessenek ilyen sorozatok soha többé
Zsul 2015 okt. 15. - 00:39:29
Én mostanában nézem. Nagyon tetszik a sorozat, és van Duchovny-nak egy vicces utalása! A 4x10 elején tárgyalásra kell mennie, és ezért szépen kell kinéznie. Öltöny, nyakkendõ, és persze jólfésült. A kedvese azt mondja neki:
- Jól nézel ki.
- Kb. mint egy szaros FBI ügynök.
- Egy nagyon jó vágású, fess FBI ügynök.
Ez egy jó kis utalás az X-aktás szerepére.:)
10/10
moti77 2015 szept. 19. - 00:34:45 10/10
Érdekes ez a Viasz6. 0:25-tõl nem a Kaliforgiát adja, amit meg szerettem volna nézni, és a portponthu-n is a Kaliforgia van írva. És mégis a Majka/Gianni mûsorát adják, a Söfõröket. Hmm...
Kaliff 2015 márc. 31. - 18:49:03 Előzmény Bigpapa
A helyzet csak annyi, hogy Duchovny nem játszik. Szerintem õ ilyen az életben is.
10/10
Bigpapa 2015 febr. 26. - 10:46:34 10/10
Nekem teljesen kimaradt az életembõl a kaliforgia, aztán valami miatt a héten úgy döntöttem, hogy megnézem :) így egyben letoltam a 7 évadot. Most fejeztem be az utolsó epizódot.
Duchovny valóban parádésan játszik. Az összes karakter kegyetlenül el van találva benne, nekem egyedül Becca nem jött be, mert maga a színésznõ is ronda és irritáló, de ez saját vélemény.
Sajnos, vagy szerencsére (a piát,a cigit és a drogokat leszámítva) teljesen tudtam azonosulni Moodyval. Volt egy 6 évem, amikor két végén égettem a gyertyát, és bármennyi nõ is jött, mindig csak ahhoz az egyhez húzott vissza a szívem. Aztán azóta is vele vagyok, ennek meg már 15 éve :) Persze nem lettem szent, de csak õ számít!

A sorozatról többen írták, hogy elfáradt. Én nem éreztem ezt. Inkább epizódról epizódra egyre érettebb és érdekesebb lett. Imádtam a Két pasi meg egy kicsit, amíg Charlie játszott benne, amióta nincs, képtelen vagyok nézni, inkább a régi részeket tolom. Szerintem szükség van az ilyen filmekre, ahol vagy azonosulhatunk egy egy karakterrel, vagy elképzelhetjük, hogy milyen lehet a bõrében. Van sok sorozat, ahol szinte látni, hogy a színész fészkelõdik a karakterében, nem érzi jól magát, csak a pénz miatt vállalta. Itt azt láttam, hogy csillog a színészek szeme. élvezték a játékot. Tényleg kellenek a jó forgatókönyvírók, a jó rendezõk, hogy legyen egy alap, de a színészeken még több múlik. Itt egyben volt minden. Szerintem simán megélhetett volna még 3-4 évadot, mert azt hittem hank elkezdi megírni a sorozatát, saját magáról, sikeres lesz, recskamester marad az ügynöke, és õ is kaszál vele.
Ritkán adok sorozatnak 10 pontot, de ez bõven megéri! Örülök, hogy úgy alakult, hogy meg tudtam egyben nézni!

10/10
meridian74 2015 jan. 27. - 22:13:01
NA, közben megvolt a 7. egyben záró évad. Szvsz baszott jó lett, bár kicsit szomorú, hogy ezzel be is fejezték. Mondjuk az elsõ két évadot semmi nem tudja überelni, de ez a hetedik sem volt rossz, sõt az a baja, hogy az epizódok olyan röpke gyorsan lepörögnek, hogy mindig meglepõdtem, basszus már megint egy következõ részre kell kattintani. Szóval nagyon nézõs, beteg módjára pörgõs részekbõl áll össze, ugyan ezek a részek már nem olyanok, mint az elsõ évadok fejezetei, de mégis élvezetes. Voltak benne karakterek, szereplõk, amelyek bénák voltak, de Duchovny - vagy a ráírt szerepe - nagyon ott van. Na meg az események. Szóval befejezésnek nagyon jó lett ez a sorozat.
10/10
wazzap 2014 júl. 22. - 18:39:40 10/10
Eszméletlen jó sorozat. David Duchovny annyira parádésan és hitelesen hozza a karakterét hogy egyszerûen megunhatatlanná teszi mind a sorozatot és mind pedig magát a karaktert. Az összes évada nagyon szórakoztató és látszik hogy nagyszerû forgatókönyvírók és rendezõk állnak a sorozat mögött, nem beszélve a zenérõl amit megint csak hihetetlenül jól hoztak össze. Annyira eltalálták a sztoriját is ahogyan Hank kettõs életét összehozták. Egy nõcsábász hihetetlenül vagány író aki több szász nõ után is csak egy valakit szeret igazán és vissza akar férkõzni a kegyeibe, csak folyton jön valami csavar ami átkuszálja az egész történetet de mindig ugyanoda tér vissza. Ott van még a többi fõszereplõ is akik szerintem remekül lettek összeválogatva és a mellékszereplõk is nagyon jók. A magyar szinkron szerintem kifogásolhatatlan. A "kategóriájában" ha van ehhez hasonlítható, akkor mindenképpen viszi a pálmát. Nem is értem hogy lehet a két pasi meg egy kicsivel ilyen szorosan összehasonlítani és még a másikat emelni ki jobb sorozatnak. A két pasi meg egy kicsit lényegesen gyengébb sorozat akár ha csak az imdb pontozásukat nézzük. Ebben a sorozatban minden szereplõ egytõl-egyig felejthetetlenül nagyot alkot. És a szókimondó szövegkörnyezete és a sokszori abszurd vagy kompromitáló jelenetei miatt lesz ez nagyszerû sorozat, tehát akinek ezek nem jönnek be az ne is nézze. Le a kalapom a sorozat elõtt és várom a 7. évadot. RESPECT!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu