Krumplirózsa

Bakancslistához adom
Frankie and Johnny
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 112 perc, 1991

Értékelés:

158 szavazatból
Szerinted?

Miközben a tizennyolc hónapos börtönbüntetését töltötte, Johnny felfedezte a főzésben és a klasszikus irodalomban rejlő örömöket. Szabadulása után a férfi szakácsként kezd dolgozni egy New York-i vacsorázóhelyen. Itt dolgozik Frankie, a pincérnő is. Johnny egyre inkább érdeklődik iránta, Frankie azonban igyekszik távol tartani őt magától. Az asszony ugyanis sok fájdalmas kapcsolat után elvesztette a bizalmát a férfiakban. Megannyi kacskaringó után végül mégis összejönnek egymással.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    1992
    Legjobb női mellékszereplő: Kate Nelligan
  • Golden Globe-díj

    1992
    Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Michelle Pfeiffer

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Pitypang77 ápr. 13. 11:15:51 10/10
Számomra ez a film a kitartásról szól, és egy igaz, őszinte, férfias küzdésről a szerelemért. Csodálatos. Bár így küzdene minden férfi. :)
10/10
laaszlo46 2019 okt. 17. - 15:29:26 10/10
Tegnap letöltöttem. Ma délelőtt végignéztem. Nagyon tetszett. Több helyen leheletfinom humor, kitűnő színészi munka, példás rendezés. Ideillő zenei háttér. Az értékes filmjeim közé soroltam.
csabaga 2019 ápr. 22. - 17:27:14
Vagyis Al Pacino!
csabaga 2019 ápr. 22. - 17:26:56 Előzmény tortura
Engem is zavart elsőre, hogy Michelle Pfeifer és Al Pacini egyaránt teljesen átlagos embereket játszanak ebben a kicsit túlbeszélt filmben, de meg lehet szokni.:)
tortura 2019 ápr. 22. - 16:25:19
Talán én vártam sokat, de nekem nem tetszett. Pláne ilyen parádés szereposztással. Na mindegy, egyszer megnéztem.
9/10
ovimami 2016 nov. 10. - 20:48:46 9/10
Fantasztikus film 10\\10
Lyanos1 2016 nov. 06. - 15:04:00
Az ismertetõ szerint e film korhatára a 12-es karika.
A Duna TV november 10-i mûsorlapja szerint a korhatár a 16-os karika.
Akkor tehát melyik?
1/10
cabernet sauvignon 2016 júl. 10. - 10:42:21 1/10
Majdnem két teljes óra tömény nõi hisztizés hörgéssel egybekötve. A Duna TV nézõi ennél azért jobbat érdemelnének szombat este. Mi lett volna, ha pl. kírai témájú filmként leadják Fellini-tõl a La Strada-t (százszor jobb), vagy pl. a Brazíliában játszódó Fekete Orfeuszt, amit már sajnos szinte mindenki elfelejtett. De a Marnie-t – ami ez után jött – és ezt a borzadmányt fel is lehetett volna cserélni.
JarodFree 2016 júl. 09. - 22:48:26 Előzmény mapk
Ja igen. Az elítéltek, 5 év alatt a zárkaban ücsörgéstõl, meg a börtönkoszttól olimpiai szintû sportolókká válnak. :-D
Hát talán egy zs kategóriás van damme utánzat akciósorozatban :-D
Zahangya 2016 jún. 19. - 15:39:38
Nekem ez a párkapcsolati filmek alfája, ha szabad így fogalmazni. Nem csöpögõs, rendkívül õszinte, mély érzésû film. A dilemmákról, a bizonytalanságokról szól, és hogy ennek ellenére hogy találja meg két ember az egymáshoz vezetõ utat. Hétköznapias vonalvezetésû. Minden benne van, ami az életben megtörténhet. Rendkívül jó rendezés és játék. 10/10
mapk 2016 jan. 04. - 19:08:39
Pacino, egy börtönviseltet alakít, aki 5emelet után, haldokolva kapkodja a levegõt.:)
Annyira hitelesen játssza a szerelmest, hogyha megrángatnánk a kabátját, 300 jegygyûrû csörögne egyszerre. Igaz, így, az emeletmászás is nehezebb. Puddingrózsa.
10/6
Csilla1202 2015 dec. 27. - 12:35:37
Börtönélet ide vagy oda nagyon erõszakos a figura. ...és ha történetesen nem Alpacsínó az illetõ, nagyon terhes tud lenni az ilyen lerázhatatlankodás
olahmiki1959 2015 márc. 04. - 18:37:22
Szerintem a bûnözõk - helyesebben, akik börtönbe kerülnek - között két alapvetõ csoport különböztethetõ meg.
Akiknek az életformája a bûnözés, - abból élnek, abba nõttek bele, hiányzik belõlük mindenféle erkölcsi érzék, tartás, természetesnek veszik, hogy néha be kell menniük a börtönbe, - és a másik csoport, akik valami véletlen folytán kerülnek börtönbe, ártatlanul belekeverednek egy ügybe, vagy koholt vádak alapján ítélik el és ültetik le õket.
Az elõbbi csoport esetében teljesen meddõ a próbálkozás a megjavításuk érdekében, mert õk NEM IS AKARNAK MEGJAVULNI, mindig azt remélik, hogy a következõ bûncselekménykor majd nem buknak le, jobban fognak vigyázni, nem is gondolnak arra, hogy a bûnözésen kívül van másik életforma is. (Természetesen kivétel itt is létezik, de nagyon kevés).

Az utóbbi csoportról szólnak a nagy, romantikus regények, - Monte Cristo grófja, Nyomorultak, Sándor Mátyás, - amikor valakik ártatlanul, vagy valami jelentéktelen vétség miatt, nagyon súlyos büntetést kapnak, börtönbe kerülnek, és iszonyatos erõfeszítéseket tesznek azért, hogy emberek maradjanak, hogy ne hagyják hatni magukra a benti, borzasztó körülményeket, és amikor végre kikerülnek a börtönbõl, - kegyelmet kapnak, vagy megszöknek, - egész további életükben mindent megtesznek azért, nehogy visszakerüljenek oda.
Õk azok, akiknek az esetében van értelme a büntetésnek, mert annyira megszenvedik a rácsok mögött töltött éveket, hogy soha többé nem fognak egy gyufaszálat sem elvenni senkitõl.
Akik viszont alapvetõen bûnözõk, azoknak a 90 százaléka visszaesõ, és az is marad.:D
offtopic
pneklara 2015 márc. 04. - 15:55:50
Igen, valószínû õ az. Még a börtönben volt, amikor a terveirõl beszélt a tv-ben, hogy keres egy gyülekezetet....
Hát, nem mernék vele kapcsolatot alakítani.
Láttam egyszer egy filmet a börtönéletrõl. Írtam is itt a fórumon, hogy onnan nem lehet kikerülni úgy, hogy jobbá válik az ember. A sivár, lélektelen környezet, a durva hangnem, a hierarchia legaljára kerülõ kiszolgáltatottak - szerintem gyûlölik a körülöttük lévõket, de önmagukat is. És azokba is belemarnak majd, akik segítõkészen közelednek feléjük. Ritka kivétel lehet, ha a szeretetet tudják fogadni, és adni is.
olahmiki1959 2015 márc. 04. - 15:30:42
Azt hiszem, Te a Soós-ügy egyik tettesérõl beszélsz, - Németh Istvánról, - aki akkor fiatalkorú volt, ezért nem ítélték halálra, 21 év múlva kiengedték, bent megtanult többféle szakmát, orgonálni is, tanult egy kis teológiát is, de nem lett lelkész, és idekint úgy néz ki, hogy úgy-ahogy megtalálta helyét, legalábbis eddig nem esett vissza.
De egyébként egy életveszélyes figura, az ilyeneknél soha nem lehetsz benne biztos, hogy mikor jön - akár egy veszekedés hevében, - egy elborult, indulatos pillanat, amikor újból öl, mert valahol mélyen, benne van a hajlam.

Az Al Pacino által játszott figura szerintem csak megbotlott, megtévedt, - sok ember csinál fiatal korában hülyeségeket, még hollywood-i színészek között is vannak olyanok, akik évtizedekkel ezelõtt autólopásból éltek, most meg milliomos filmsztárok, - az ilyenek képesek megjavulni, ha egy meleg, szeretõ családban, egy mûködõ kapcsolatban megtalálják a helyüket, és nincs miért újból rossz útra tévedniük.:D
offtopic
pneklara 2015 márc. 04. - 13:49:54
Nekem is van egy érzésem, hogy akinek vérében van a bûnözésre való hajlam, az elõbb-utóbb felszínre tör, ideig-óráig tud esetleg küzdeni ellene. Nem is tudom, melyik gyilkos szabadult mostanában, aki lelkész!!! lett bent a börtönben, s kapott is valami gyülekezeti helyet. Talán az, akik valamikor rendõrt öltek a fõváros alatt, társait kivégezték, de õt, fiatalkora miatt életben hagyták. Nem tudom, nála érvényes-e a rablóból pandúr tanmese?
Cordelia 2015 márc. 04. - 10:11:21
mostanában kétszer adták ezt a filmet és csak az elsõ órát tudtam megnézni, mert folyton elalszom.

romantikus a bûnözõ és a pincérnõ találkozása, de ha valaki simlis, akkor az is marad, ahogy te is írod. Azt mondják, hogy a börtönben eltöltött 5-6 év alatt teljesen szétmorzsolódik az ember személyisége. Gondolom, nem javulnak meg, az túl egyszerû lenne.

A viszkisre kíváncsi vagyok. Õ mintha azért rabolt volna, mert olyan filmbeillõ volt, hogy a tetthelyen megivott egy pohár viszkit. Most agyagozik (vagy köcsögöket gyárt, nyilván fel kell dolgozni a dutyit), érdekes meddig bírja a szerényebb életet?
pneklara 2015 márc. 04. - 06:57:44
Nem derült ki abból, amit láttam, hogy miért ült börtönben. Lehet, hogy "csak" simlis volt, piti tolvaj. Bár ha hajlama van a bûnözésre, az is valami:), de a bent töltött évek ráébreszthetik, hogy mi kell a boldog élethez.
Például egy kedves, jólelkû nõ, aki reményvesztett a jövõjét illetõen, s ez a sokat megélt simlis meg tudja, "mi kell egy nõnek"
Csodálkoztam Pfeiffer kisasszonyon, hogy bevállalt egy ilyen visszafogott, lenõtt frizurájú szerepet, nem ilyennek ismertem meg eddig.De egy jó színész mindent eljátszik.
Most már csak ki kell böjtölni, hogy ismét adják a filmet, s fõleg nem éjféli kezdéssel:)
Cordelia 2015 márc. 03. - 20:17:34 Előzmény pneklara
azért egy börtönviselt emberbe beleszeretni, hát nem tudom. Al Pacino-ba esetleg. Állítólag elviselhetetlen a természete és sohasem házasodott meg.
Mary-Claire 2015 márc. 03. - 18:45:44
Igen, valóban ez volt a mondanivaló, ami szép és jó is, teljesen rendben van.. direkt örültem, hogy végre nem valami cukormázas lavsztori, mert azokat nem igazán csípem. De valamiért nekem nem tetszett a film. :/ Nem érintett meg, bár Pacino nagy kedvencem, de valahogy itt.. nem tudom... nem éreztem hitelesnek azt, amit látok.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu