Lángok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 81 perc, 1940

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Barbara nem szerelemből lett Bogáti Gábor bankigazgató felesége. A boldogtalan asszony egy erdei vihar közepette ismerkedik meg Péterrel, a világhírű zongoraművésszel, s fellángolásukból szenvedélyes kapcsolat lesz. Ám Barbara képtelen elhagyni családját, és a benne égő szenvedély felemészti egészségét is. Nagy betegen, a forró láztól hevítve férje bocsánatát kéri.

Stáblista:

Szereplők

Mátrai Péter, zongoraművész
Barbara, Bogáti felesége
Bogáti Gábor, bankigazgató
Éva, Barbara mostohalánya

Hozzászólások

Szerinted?
gladiolus 2016 febr. 16. - 09:07:22
Ez egy egészen életszerû film volt, amibõl igyekeztek kihagyni a végkifejlet giccses eltorzítását. Ennek pedig õszintén nagyon örültem. Kicsit még a cselédlányhoz való viszonyulást is megfigyeltem benne. AZ is valós volt.Feltûnt, hogy mennyire keresztül néztek a férfiak egy ilyen egyszerû lányon, pedig gyakorlatilag intelligensen, udvariasan, szolgálatkészen végezte a feladatát.
De egy valamit nem értek. A férfiaknak tényleg egy olyan nõ kell, egy olyanért hajtanak, aki teljesen depresszív, nincs jelen lélekben a házasságában és alapvetõen gyenge? Ilyen szempontból sokat változott a nõideál a maihoz képest, mert ez a nõ manapság megbukott volna minden téren.
olahmiki1959 2014 okt. 27. - 05:55:15
Meglepõen jó film volt.:D
morzsa16 2011 márc. 07. - 20:51:57
Ha valaki felveszi, kérem valahogy küldje át nekem!
novotnikmariann@freemail.hu
elõre is köszönöm!!!
1/10
orgyen 2009 dec. 31. - 20:15:32 1/10 Előzmény Vinogradov
Hi!
Természetesen az elõzõ üzenetem, Neked szántam (és nem magamnak), csak elfelejtettem mégegyszer kiválasztani a Neved.
1/10
orgyen 2009 dec. 31. - 20:13:31 1/10
Hi!

Ha írni akarsz, akkor küldj PM-et, vagy mail-t az "orgyencico@hotmail.com"-ra, mert a Port-os hozzászólásaim helyére ritkán nézek be.

üdv.:
orgyen
1/10
orgyen 2009 dec. 31. - 20:10:42 1/10 Előzmény Vinogradov
Hi!

Idézet:
"Halálos tavasz.
Ami Makláryt illeti, nagyszerû színész, én is aláírom - De hogyan is hozhatta volna többnyire jelentéktelen mellékszerepekben?

Végezetül: nem tudom, hány háború elõtti magyar filmet láttál, de ezek szerint nem eleget.
Azt hiszem, még mindig van mit pótolnod.. ;)"

Makláry:
- pontosan errõl van szó, hogy CSAK mellékszerepeket kapott, de ezekben is lejátszotta az agyonfuttatott Jávort.
- Halálos tavasz: könyvben is elég gyenge, a cselédlányok szórakoztatására készült, DE a film: Jávor itt még nevetségesebb mint a többi filmjeiben, Karády meg CSAK egy trampli nõimitátor. Nem is tudtam hogy már akkor is operáltaták magukat a férfiak nõvé, mert Karády esetében nagyon gyanús.
- Sajnos elég sokat, és a legtûrhetõbbeket dvd-n is megvettem. Szégyenfoltjai a DVD gyûjteményemnek, valószínû el is ajándékozom majd valakinek aki szívesen nézi, csak sajnos a baráti köröm ennél sokkal igényesebb.
- Párbaj: nagyapámtól (aki az Adriai Flottánál szolgált Horthy parancsnoksága alatt) azt hallottam hogy aki a másikat csak hergelni akarja, azt rövid úton kigolyózták a Tiszti Kaszinóból. A "párbajképesség" manapság (vitaképesség) az iskolai végzettség és olvasottság alapján mérhetõ és ezért CSAK annyit tudok mondani: "tanulj kis ember!"

Ha esetleg kellenének a Jávor korabeli magyar filmek dvd-i, írj és szívesen Neked adom õket.
(Mostanság inkább a GABT-os operafelvételeket szedem a netrõl)

BUÉK!
orgyen
offtopic
Vinogradov 2009 okt. 19. - 11:11:19 Előzmény orgyen
Nahát, ezek a régi rossz ripacsok, ez a Páger, meg ez a Rajnay Gábor, meg ez a Ráday, meg ez a Jávor, meg ez a Csortos, meg ez a Kabos...

Sej, mekkora ripacsok voltak ezek, igaz, hatvanhárom (!) esztendõs barátom?


Azt mondanám, hogy még valamilyen szinten érteném is a felháborodásodat - mert tényleg volt némi ripacsság és ripacskodás a magyar filmekben 1945 elõtt (ezzel még akkor is egyet kell értenem, ha egyébként tény, ami az elõzõ hszben is elhangzott, mégpedig, hogy alapvetõen más volt a játékstílus akkoriban, és errõl kéretik nem elfeledkezni) - nade pont Jávor Pállal kapcsolatban ilyet mondani?

Hát ezt azért nem vártam volna...

Rendben van: sokszor talán valóban megmosolyogtató alakításokat nyújt a korabeli filmekben, de voltak nagyszerû munkái, mint pl. a Dankó Pista, az Uz Bence, vagy valamilyen szinten a Halálos tavasz.

Ami Makláryt illeti, nagyszerû színész, én is aláírom - de azért ezekben a háború elõtti filmekben még nem a legjobb formáját hozta.

De hogyan is hozhatta volna többnyire jelentéktelen mellékszerepekben?


Végezetül: nem tudom, hány háború elõtti magyar filmet láttál, de ezek szerint nem eleget.

Azt hiszem, még mindig van mit pótolnod.. ;)
1/10
orgyen 2009 okt. 18. - 18:31:40 1/10
Ezeket a régi filmeket látva, feltûnõ hogy akkor is mennyire elnyomták a tehetségeket és az olyan ripacsokat sztárolták, mint Jávor Pál.
Makláry Zoltán akinek a kisujjában is több tehetség volt mint az ebben a filmben szereplõ többieknek együttvéve, csak néhány mondatos szerepet kaphatott. (Így is lejátszik mindenkit).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu