Látogatóban Gyöngyhagyma úr édesanyjánál

Bakancslistához adom
Pekorosu no haha ni ai ni iku
japán családi vígjáték, filmdráma, 113 perc, 2013

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Yūichi elvált, ráadásul hagymára emlékeztető kopasz feje miatt ráragadt a „Gyöngyhagyma” gúnynév. Meglett férfiként is szeret erotikus történeteket rajzolni, gitárral az oldalán pajkos dalokat énekelni bárokban, s persze jókat inni. Ám a kissé szétszórt látszat ellenére van, amit nagyon komolyan vesz: családja ugyanis mindennél fontosabb számára.
Nyugdíjas édesanyja, Mitsue mindenkinek segíteni próbál, ezért gyakran keresik telefonon magukat unokának kiadó csalók, vagy épp közmunkásnak álcázott betörök. Ennél is aggasztóbb azonban erősödő demenciája, s amikor hirtelen elkóborol otthonról, Yūichi kénytelen munkáját hátrahagyva hazarohanni. Az orvosok tanácsára végül rászánja magát, hogy otthonba küldje Mitsuét. Ám az asszony nem tud a közösség részévé válni, mivel betegsége folyton a múltba húzza vissza.
Megható történet arról, hogy a felejtés néha nem feltétlenül szomorú dolog; miközben Nagasaki tengerillatú városa bontakozik ki előttünk a háború fanyar utóízével. A film alapjául szolgáló manga írója maga a főhős, Okano Yūichi; s a filmkockákon láthatjuk a képregény születésének pillanatait.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?