Legjobb szándék

Bakancslistához adom
Din dragoste cu cele mai bune intentii
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar-román filmdráma, 101 perc, 2011

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

A 35 éves, sikeres, önbizalommal teli Alex, egy igazi társasági lény, már ha övé lehet az utolsó szó. Számára a legfontosabb a dolgok feletti kontroll. Mások szemében egy szimpatikus, ám ideges alak. Egyszer csak üzenetet kap az apjától, hogy az édesanyjának szélhűdése volt. Az első vonattal azonnal hazautazik, miközben az összes orvos barátját felhívja, hogy minél többet megtudhasson az anyját ért szerencsétlenségről. Így jön rá, hogy nem a legjobb szakember a kezelőorvos. Úgy dönt, hogy egy jobb kórházat keres édesanyja számára, azonban az egyetlen probléma, hogy az orvos régi családi barát, és az apját is meg kell győznie igazáról.
Bemutató dátuma: 2012. január 19. Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Kinici 2014 szept. 07. - 23:20:17 3/10
Igaz, hogy vagy 10-20 percet láttam belõle, de szerintem valami ritka unalmas, és vontatott volt. Persze lehet, hogyha az egészet megnézem, kikerekedik belõle valami :D
Kuttyánszki 2014 szept. 05. - 23:25:39 Előzmény feeco
Néhány percet láttam belõle, és elég hozzá, hogy higyjek neked és egyetértsek látatlanban is. Tényleg nem értem, hogy kinek jó ez, ilyenekre költeni a pénzt, pazarolni az idõt, energiát... Gondolom, a díjakat is ugyanazon megfontolásból adják, amiért a készítõk elkövetik az általam elõbb felsoroltakat. (2014. szept. 5. Duna TV-n)
4/10
feeco 2014 márc. 11. - 09:26:50 4/10 Előzmény adamnagysweetmovie
Egyetértek; díjak ide, díjak oda, nem jó a film.
Sõt, kifejezetten idegesítõ.
Egy izgága, egzaltált alak folyamatosan rugózik,a felmerült problémás helyzet megoldásán, de ha nem tenne semmit, akkor is minden ugyanígy alakulna..
Tulajdonképpen csak a "fingot reszeli", mint a film alkotói...
6/10
adamnagysweetmovie 2011 okt. 30. - 10:51:37 6/10
Tudom, mennyi díjat kapott, akkor sem tetszett. Egy halál volt ennyi szöveget olvasni, csak a vége felé volt olyan kép, ami alatt ne szövegeltek volna. Ráadásul a fõhõs karaktere számomra teljesen irracionális volt, és ugyanazt az alaphelyzetet ragozta a film teljes hosszában. A karakter csak a végén alakul valamilyen irányban, de addig csak körbeforog minden.
A POV teljeskörû használatát pedig szintén manírosnak éreztem.
A film humora néha aláásta a drámát, azt mondanám, ez egy Lazarescu úr lájt.
Egyszer érdemes megnézni, de nálam sokszor súrolta az öncélú mûvészkedés kategóriáját.