Lételem

Bakancslistához adom
The Battery
amerikai horror, 101 perc, 2012

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Egy zombi apokalipszis után két volt baseball játékos, Ben és Mickey céltalanul vág keresztül az elnéptelenedett New Englanden. Kerülőutakon és erdőkön keresztül mennek, hogy kikerüljék a csoszogó élőhalottakat, akik az egykor zsüzsgő városok mellett járőröznek. Hogy életben maradjanak, muszáj felülkerekedniük az egymás különböző személyiségéből adódó nehézségeken. Benhez egy teljesen elvadult, törvénytelen, nomád életmód passzol, míg Mickey képtelen elfogadni az új világ teremtette, durva szabályokat, és régi, megszokott komfortjához ragaszkodik. Egy ágyhoz, egy barátnőhöz és egy biztonságos helyhez. Amikor a srácok befognak egy rádióadást egy védettnek látszó közösségtől, Mickey mindent megtesz, hogy megtalálja őket, annak ellenére, hogy tudja, őt ott nem fogadják szívesen. Az alig hatezer dollárból leforgatott film új életet lehel a zombizsánerbe egy nagyon intelligensen megírt forgatókönyvvel, két karizmatikus főszereplővel és az év egyik legjobb filmzenéjével.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
pozsizsuzsi 2020 márc. 01. - 00:10:36 7/10
Teljesen oké a film, nagyon hangulatos, a történet, a fotózás meg a zene egybecseng, ahogy kell.
Tomio 2016 máj. 02. - 20:00:12 Előzmény ammok001
Meg nem tudnám mondani, hogy miért, de nekem is nagyon tetszett! Egészen a hatása alá kerültem, a sztorit még másnapra sem tudtam kiverni a fejembõl. Akarhat-e egy film annál többet, mint hogy töprengésre készteti az embert?
Csöppet sem bántam meg, hogy megnéztem!
10/10
ammok001 2016 márc. 03. - 12:18:22 10/10
Aki szereti a posztapok-zombi karakterdrámát,az ne hallgasson a 2 elöttem szólóra :) Ez egy baromi jó film.A két színész egész végig teljesen hitelesen játsza a szerepét.A zenék marhajók.Aki fröcsögõs zombifilmet vár nyilván csalódni fog,de akinek tetszenek a lassab,inkább a fõszereplõk közötti konfliktusokra építõ filmek azoknak bátran ajánlom.És az egészet rongyos 6,000 dollárból hozták össze...
BudaJakab74 2015 ápr. 26. - 02:11:51
Egyet kell értenem. Borzalmas. Pedig mostanában elég divatosak ezek a félamatõr, független, kis költségvetésû, mûvészieskedõ blöffök, amelyek B kategóriás filmfesztiválokon futnak be, de tulajdonképpen semmit sem érnek. Az egyetlen bájuk az underground fíling, de itt még ezt is sikerült eltüntetni. Tényleg nézhetetlen.
1/10
paranoir 2015 febr. 26. - 23:29:32 1/10
Ez egy szörnyû film. Az ajánló újszerû, friss zombitémájú filmet ígér, és a trailer is kifejezetten jó, így tényleg úgy tûnhet, hogy itt valami érdekes következik, valójában sajnos azonban 100 perc inkoherens dögunalom várja a nézõt, az utolsó 20 perc pedig a harcedzett filmbarátokat is próbára teszi, olyan mértéktelenül idegesítõ. Összefoglalom a történetét: nincs története. Két csávó megy valahova, nem történik kb semmi, a végén pedig nem lesz az egészbõl semmi. Ez nem az a nihilábrázolás, mint az Út címû filmben, ahol a sivárságnak dramaturgiai szerepe volt, ez csak rossz. A fõszereplõk úgy néznek ki, mint valami szakadt lengyel stopposok, nem lehet õket megkedvelni, õk se kedvelik egymást, érdektelen az a kevés esemény ami történik velük. Az egész film színtiszta idõpazarlás, ami kevés reményt felvillant a sztori (az Annie-vonal) azt egy az egyben hagyja elmenni, egyszerûen kimarad, nem folytatódik. Egyetlen pozitívum, hogy jó zenék vannak benne, de ennyiért nem érdemes végigszenvedni, jó zenéket ócska film nélkül is lehet hallgatni. Nálam ez 10-bõl max 2 pont.