Loving Vincent

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-lengyel animációs film, 95 perc, 2017

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A Loving Vincent a világ első teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 db!)festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.
A heroikus vállalkozás, mely 2011-ben kezdődött, az angol Hugh Welchman és felesége, a lengyel Dorota Kobiela filmje, Van Gogh lenyűgöző világában játszódik. Több ezer festményen keresztül elevenednek meg életének legismertebb helyszínei és megfestett figurái, miközben világ egyik legkedveltebb festőjének, Vincent Van Gogh-nak ellentmondásos életét és halálát vizsgálja a film. Kibontakozik az utolsó napok drámája és végre fény derül rejtélyes halálának körülményeire.
A filmet olyan nagyszerű színészekkel forgatták le mint, Jerome Flynn - Bronn, a Trónok harca sorozatból vagy éppen Saoirse Ronan - Hanna - Gyilkos természet, Brooklyn, A buroksztárja akit már fiatal kora ellenére 2 Oscar díjra is jelöltek.
A filmforgatás után, több mint 100 képzőművész dolgozott egyszerre a közel 6 évig tartó folyamatban, hogy Van Gogh egyedi stílusában láthassuk ezt a lebilincselő történetet.
A film számos Nemzetközi Filmfesztiválon gyűjtötte már be -elsősorban- a Közönség Díjakat, így nem meglepő, hogy az ismert nemzetközi mozis fórumokon (IMDB és Rotten Tomatoes) 10/9 és 10/8 közötti nézői értékeléseket kapott és emellett jó eséllyel pályázik a 2018-as Oscar díj, Animációs díjára is a szaklapok véleménye szerint.
A Loving Vincent fantasztikus, eddig soha nem látott képi világa és izgalmas története miatt a karácsonyi időszak egyik legjobban várt filmje, ami nem csak a Van Gogh művészetéért rajongók számára kihagyhatatlan.
Bemutató dátuma: 2017. december 21.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
TitusLivius 2018 nov. 25. - 17:16:49 10/10
Brutáljó.
10/10
Amber77 2017 dec. 25. - 19:52:16 10/10
OK, lehet, hogy kicsit elfogult vagyok de nekem ez az idei év legtöbbet adott filmje!

Egy olyan ember élete elevenedik meg a vásznon aki egész életében a szívét festette a vászonra - de senkit sem érdekelt.
Pedig egy korszakalkotó zseni volt aki önmagával vívta a legnagyobb harcait, betegségégével küzdve.
Persze, vannak benne olyan percek, ahol döcög a dramaturgia de valahogy a végére az egész story összeáll és elvarázsol, melengeti a lelkedet.
Erre pedig mindenkinek szüksége kell, hogy legyen - nemcsak karácsonykor...

Nekem sokat adott ez a film, bátran ajánlom mindenkinek!
Én már kétszer láttam :-)
Kelta11 2017 dec. 24. - 15:59:13
Huh, szerintem az utóbbi idõk egyik legjobb filmje.
Az elején kicsit szokni kell a képi világot, de utána tényleg egyedülállóan látványos és a sztori is rendben van.
Pünkösdi Kató 2017 okt. 22. - 18:35:22
A miskolci Cinefesten láttam a filmet és odaragasztott a székhez. :)) Van Gogh-ról sokat nem tudtam, csak amit hirtelen elolvastam róla, de ez a festményfilm megismertette velem. Nagy munka, kivitelezés és nem utolsósorban ötlet lehetett, ahogy elkészítették, hozzáadott a történethez. Ettõl lett különleges.