Muhammad Ali a Legfelsőbb Bíróság ellen

Bakancslistához adom
Muhammad Ali's Greatest Fight
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 97 perc, 2013

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Muhammad Ali minden idők egyik legnagyobb nehézsúlyú bokszolója, aki a ringen kívül is kemény harcra kényszerült. A pályafutása csúcsán állt, amikor megkapta a behívóparancsát a vietnami háborúba. A bokszoló azonban vallási és lelkiismereti alapon megtagadta a katonai szolgálatot. Az ügye bíróság elé került, és hosszú jogi csata vette kezdetét, amely miután megjárta az amerikai igazságszolgáltatás minden fórumát, a Legfelsőbb Bíróság elé kerül. Kilenc bírónak kell közös nevezőre jutnia, hogy kimondják a végső szót.

Stáblista:

Szereplők

Kevin Connolly
Warren Burger
Thurgood Marshall
Potter Stewart
Harry Blackmun
Byron 'Whizzer' White
William Brennan
Hugo Black

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Jim Hacker 2019 dec. 30. - 18:13:05 9/10
Végig élvezetes erős dráma. Leginkább azért tetszett mert Ali sok eredeti felvételen szólal meg és fontos dolgokról beszél: pl. miért változtatta meg a nevét, és mit kell azon érteni hogy 22 millió fekete amerikainak nincs valódi neve. Nixon elnököt és Malcolm X-et is lehet hallani, sokkal hitelesebb így mintha színészek alakították volna őket. A legfelsőbb bírókat kiváló színészek játsszák, elsősorban Christopher Plummer és Frank Langella.
Elismerésre méltó amit Ali tett, és örülök amiért megtudhattam a filmből azt is hogy sokkal több volt mint egy nagyszerű bokszoló.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu