Film

Mulan 2.

/Mulan II/
amerikai rajzfilm, 79 perc, 2004

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

  A férfiakat is megszégyenítően heves természetű, ügyes harcossá érett, gyönyörű Mulan élete legszebb időszaka előtt áll: Shang generális ugyanis megkérte a kezét, így lehet készülődni a csodás esküvőre.
  Csakhogy mielőtt valóban összeházasodhatnának, még néhány akadályt együttes erővel le kell győzniük! Az akadályok egyike nem más, mint Musu, a család nagyszájú védősárkánya, aki túl komolyan veszi a feladatát és ezzel elég jelentősen összekavarja a dolgokat.
  De a Császár is új, veszélyes feladattal bízza meg a bátor harcos lányt és jövendőbelijét. Mulannak és Shangnak három hercegnőt kell elkísérnie a hercegnők esküvőjére, keresztül egész Kínán. Útközben Mulan rájön, hogy a hercegnőket saját akaratuk ellenére akarják megházasítani, ezért a Császár parancsa ellenére saját kezébe veszi ismét a dolgok irányítását.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Mulan hangja
  Shang hangja
  Mushu hangja
  Mei hangja
  Ting Ting hangja

  Vélemény:


  2016. május 9. 11:31
  Elég jól indul (amíg el nem hagyják a falut), de megint az ultrarövid "3 nap" határidőt adják, ami átszelni Kínát egyenesen röhely, és nem "vicces anakronizmus" mint rovarírtó-sprayt emlegetni. És a neofeminista maszlagamit beerőltetnek egyenesen öklendezésre késztet. Nem a hagyomány vs szív az alapprobléma itt, hanem milliók halála vs érdekházasság (ami mellett nyilván tarthatnak szeretőt).

  A totális kiszámíthatóság, és a szerepek nemének felcserélése se tesz jót semminek (0 eredetiség).

  A katonák dala pedig úgykilóg az egyébként távolkeleti hangzásból, mint az a bizonyos csülök.

  És a korábbi Disney-filmek újrahasznosítása... Van itt:
  - Pinokkió
  - Hamupipőke
  - Oroszlánkirály

  Btw, egy JÓ rendező nemhagyta volna ki a ziccert a legyezőkkel - amit EZ az első alkalommal megtesz.

  Valamint: ha vki zuhan 100 métert AZ MEGHALT. Szintén, ha olyan világot teremtesz amiben mindnekinél kard van, és különösen ha történelmi eseményről van szó, akkor ölnöd kell. Nem mehetsz át KungFuPandába.

  Azért az Ügyeletes Csivava gonosszá tétele nagy ötlet. Az legalább nem a jó-klisé.

  De az meg gond, hogy az ...

  2012. július 23. 13:37
  Osztom a véleményedet, a második részek már csak az alacsony költségvetésből eredő előnyök miatt készülhetnek, bár attól még lehetne jó alaptörténetet és cselekményvezetést írni neki. Eme alkotás semmilyen tekintetben sem közelíti meg az első részt. Nézői szempontból kár volt elkészíteni és megnézni.

  2011. október 23. 15:34
  disney filmekből a 2. rész általában nagyon rossz, de van 1-2 kivétel, pl. Oroszlánkirály

  Összes hozzászólás