Robin Hood

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-angol kalandfilm, 148 perc, 2010

Értékelés:

418 szavazatból
Szerinted?

Russell Crowe alakítja a 13. századi Anglia legendás alakját, aki csapatával megküzdött Nottinghammel, és felkelést vezetett a korona ellen, majd örökre megváltoztatta a hatalmi erőegyensúlyt a világban.
Bemutató dátuma: 2010. május 13. Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Szereplők

Robin Longstride/Robin Hood
Marion Loxley
Sir Walter Loxley
Sir Godfrey
William Marshall
Kicsi John
Nottinghami seriff
Tuck barát
Will Scarlet
Oroszlánszívű Richárd
John herceg

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Sz. Péter júl. 10. 18:02:02 Előzmény Dolphus Lundgrennus
Perfect.
10/10
Péterrrrrr júl. 09. 17:38:15 10/10 Előzmény Cisco
Dolphus érti mi zajlik. Na és te? Igazat írt. Az is valami.
Dolphus Lundgrennus máj. 29. 16:48:05 Előzmény Cisco
Bármilyen isteni szerep "jól fizet", szemben azzal, ha valaki oktalanul agresszív...persze az is fizet majd valahogy. De ezt már úgyis sejted...
Cisco máj. 28. 16:40:36 Előzmény Dolphus Lundgrennus
Dolphus Lundgrennus 2019 jún. 08. - 19:10:48

Mondd, jól fizet az Isten barma szerep?
.
9/10
Hatpöttyös jan. 03. 19:16:35 9/10
Szerintem nagyon jól megcsinált film. Természetesen ahány Robin Hood annyiféle de mindengyik jó! Az összes feldolgozás megvan és mind jó.
4/10
Blasius Biagio 2022 dec. 31. - 18:46:29 4/10
Tehát kvázi "Függetlenségi Nyilatkozat" a XII. században...

És a film végén kezdődne a közismert Robin Hood történet.

Dr. Classic 2021 máj. 22. - 00:09:26 Előzmény Owl
Na most miért mondod? Az egyik erdei zsivány húzta ki Mariottot miután nyakon szúrta a franciát. :)))))
TMI58 2021 jan. 30. - 17:28:20 Előzmény szookedorina
Pontosan így van! A brit (angol) nép pont ezért találta ki az igazságos íjász történetét, hogy védekezzen a diktatúra ellen.
7/10
Midnight67 2020 ápr. 13. - 23:20:41 7/10
Kedvelem Russell Crowe-t és kíváncsi voltam, mit hoz ki Ridley Scott a történetből. Amennyiben nem láttuk volna még a korábbi feldolgozásokat, még jónak is mondhatnám, a rendezőnek köszönhetően volt némi Gladiátor-utánérzés is (ez meg sem lepett..), de számomra sokkal felejthetőbb, mint az "örökzöld" 1991-es Kevin Costner főszereplésével készült film.
Dolphus Lundgrennus 2019 jún. 08. - 19:10:48
Nekünk inverz Robin Hood jutott...Orbin Húd ...mindent ellop és odaadja a gazdag haveroknak.
szookedorina 2018 febr. 20. - 19:07:22
Hol? Ebben az országban biztos nincsenek Robin Hood félék.
Az elnyomás félelmet szül, a félelem megöli a függetlenséget. Az egység önzést szül, az önzés és a másságtól való félelem elnyomja a szociális érzelmeket, és komplett ellehetetleníti a demokráciát.
sexykex 2018 febr. 20. - 16:58:05
Mindenkinek van egy Robin Hoodja. Nekem már több is volt: Az elsõ fõszereplõje Blood kapitány, azaz Errol Flynn volt. Mint az közismert, mindig az elsõ az igazán emlékezetes, de Kevin Costner a tolvajok fejedelme tett arról, hogy ez ne legyen igaz. Elõtte is, utána is többen próbálkoztak. Most például a gladiátor Russell Crowe is, de nem jött neki össze. Mit nekem Ridley Scott, ha már egyszer Kevin Reynolds megalkotta az igazit. Mit nekem hitelesség és történelem, ha még mindig - az Alan Rickman féle - Nottingham hercegét imádom.
robi_69 2017 okt. 13. - 19:08:41
Most kezdõdött. Ridley Scott jó rendezõ.
Viszont 5, azaz öt perce van a Mozi+-nak, hogy levegye a reklámot a bal felsõ sarokból (egyébként kikapcs).
Kikapcs.
5/10
Semprini 2015 ápr. 26. - 13:46:29 5/10
Már egy ideje néztem a filmet és nem értettem, miért van az, hogy a nevek ugyan többnyire stimmelnek, de a sztori köszönõviszonyban sincs azzal, amit egy Robin Hood-filmtõl várna az ember. Aztán nagy sokára esett csak le, hogy Ridley Scott itt nem egy sokadik Robin Hood-remake-et hozott össze, hanem egy prequel-reboot-ot, elõzmény-újragondolást, azaz nem a jól ismert Robin Hood-sztorit láthatjuk új köntösben, hanem mindennek az elõzményét, hogy hogyan lett Robert Longstride-bõl Robin of Loxley, majd pedig Robin Hood - ez utóbbi név amúgy el sem hangzik a filmben. Szóval Robin "tanulóéveit" látjuk - igen ám, de így még kevésbé érthetõ a szereplõválasztás bizonyos pontokon: Mindenekelõtt a címszereplõ, Russell Crowe látványosan túl öreg már a figurához, és Cate Blanchett (akit amúgy kedvelek és itt is jól alakított) szintén nem az a hamvas, üde szépség, akit Marian-nak képzelünk. A többiekkel még csak kiegyeznék, a látvány is megfelelõ, gondosan ügyeltek a részletekre, tehát összességében nem lett ez rossz film, de a jótól azért elég messze van.
Nekem ez egy gyenge közepes, a nagy Ridley Scott-tól azért kicsivel többet vártam volna, bár voltak már igencsak nagy mellényúlásai is...
5,5/10
Margit1112 2015 jan. 03. - 10:48:33
A sok "lehúzás" ellenére én azért ma estére betervezem ezt a filmet. Már csak azért is, mert az számomra kifejezetten szimpatikus, ha megpróbálnak a lehetõség szerint hûek maradni a történelmi valósághoz. Én szeretem, ha úgy belemerülhetek egy filmbe, hogy egy kicsit sikerül elhagynom saját létezõ világomat... és talán ez estben is sikerülhet. :)
1/10
karesz76 2014 dec. 05. - 16:04:54 1/10 Előzmény Owl
Húúú, hát ilyen gyenge filmet rég láttam, fõleg ilyen kaliberû színészekkel.
Egyáltalán mirõl szól ?
Jó oké el tudom mondani, de semmi értelme.
Se eleje, se vége.
Az összes cselekményszál értelmetlen, senkinek semmi indítéka nincs, csak úgy megtörténnek a dolgok.
Nincs a filmben, igaz jó vagy rossz.
Az egyetlen "igazi gonosz" (Már ha lehet ezt mondani bárkire, mert az Óz a nagy varázslóban a boszorkány is gonoszabb volt mint itt bárki) alig szerepel a filmben, a király, akinek a fõ gonosznak kellene lennie, inkább csak egy útszéli bolond módjára viselkedik (a szövege is kb: olyan)

Izgalom, egy ilyen filmnek izgalmasnak kellene lennie, de egyszer nem szorult össze a torkom, hogy húú, most mi fog történni, vagy ki fog gyõzni. a csata jelenetek is semmilyenek, lekardozzák egymást és kész, de semmi több.

A végsõ összecsapás egy vicc, nem számoltam, hány ember csap össze, de jó ha 500 fõ volt, ebbe mindkét fél beleszámít.
Olvastak ezek történelemkönyvet ? vagy tényleg úgy gondolták a franciák, hogy 1000-2000 fõs sereggel akarják Angliát bevenni.
Aztán ahogy az elsõ 200 partra szállót lekaszabolják a franciák milyeneknek a maradék 200 embertõl és visszavonulnak :D

Én biztos hogy nem fogom végigülni még egyszer, és ha tudtam volna hogy ez a vége, el sem kezdem megnézni.
5/10
Owl 2014 máj. 10. - 01:38:47 5/10
Ridley papa beállt a tömegigényeket kielégítõk hosszú sorába. A film hosszú, ehhez képest nem túl izgalmas eseményeket dolgoz fel, langyos ábrázolással. SPOILER Mire gondolok? Hiányzik a brutalitás, mert bár láthatunk átlõtt nyakat, harcban fröccsenõ vért, mégis, mikor egy cölöpös faház alatt begyújtanak, hogy a benne levõket sonka módjára felfüstöljék, elmarad logikus következmény, hogy porig ég az épület a benne visítozókkal együtt. Ehelyett 10 perc után kis vizet locsolnak a tûzre és kész, mindenki megmenekül. Az erdei zsiványok se adtak sokat a filmhez, szinte a létük is értelmetlennek tûnt. Robin haverjai béna Béla módján elalszanak az õrségben, vagy épp semmit se csinálnak az italozást leszámítva. A végén a partraszállás Ryan közlegényt idézi, a megjelenõ Marion vezette erdei zsiványok (gyerekek) meg a hab a tortán. Szinte vártam, hogy a szirtrõl nyilazó íjászok mikor zúdítanak baráti tüzet az alant vágtató lovasságra! A film amúgy látványos, a rángatós kamera viszont idegesítõ. Van benne humor is, igaz nem túl sok. Egyszer meg lehet nézni.
Stillnes 2013 febr. 22. - 23:45:27
Tökéletesen igazad van. A Kevin Costner, Morgan Freeman, Alan Rickman és Sean Connery félénél jobb nincs és szerintem nem is lesz! :)
xamax 2012 dec. 30. - 17:27:46
Õszintén szólva nekem semmi problémám se Russel Crowe-val, se Cate Blanchett-tel, de Ridley Scott történelmietlen, és a valóságtól teljsen elrugaszkodott rendezésével már annál inkább. Erre csak rátesz egy lapáttal, hogy ragaszkodik a már említett két színészhez, akiknek ez a szerep nem volt jutalomjáték, és akkor még finoman fejeztem ki magam. (Kicsit olyan mint amikor egy futballedzõ beleszeret a kiöregedett játékosaiba, akikkel régebben sokat nyert, meg néha most is megnyernek egy-két meccset, de a bajnokságot biztos, hogy elbukja velük.) Crowe kiváló volt gladiátornak, Blanchett II. Erzsébetnek, de ebben a filmben csak kínlódnak egymással meg a szerepükkel is. Elfogadom, hogy más a story, de az emberek fejében akkor is egy fiatalabb Robin Hood, és egy fiatal Lady Marienn él..(Ki emlékszik Sean Connery Robin Hoodjára, amit a színész már öregfiúként játszott el??)Ehhez társul még a Magna Charta belekeverése, és az egyszerû íjász politikusi szerepbe helyezése, világmegváltó szövegekkel, ami figyelembe véve az elõzményeket teljesen test-, és rendszeridegen. (Kicsit arra emlékeztet, mint amikor Mennyei Királyságban az egszerû kovács pik-pakk országvezetõvé, hadvezérré, illetve harcászati szakértõvé avanzsál - de hát mint tudjuk azt is a jó öreg Ridley rendezte.)Jómagam nagyon szeretem a történelmi filmeket, ezt a filmet 2-szer is megnéztem a moziban. No nem azért mert annyira tetszett éppen ellenkezõleg. Másodszorra azért ültem be, met nem akartam elhinni, hogy ez a film tényleg ennyire rossz, de sajnos a véleményem azóta sem változott. Kíváncsi vagyok lesz -e folytatás (a film úgy fejezõdött be, hogy lesz), mert a még öregebb Crowe-val és Blanchett-tel szinte elképzelhetetlennek tartom...
delfinoraptor 2012 dec. 25. - 22:45:58
Ez egy jó film, a látvány miatt megéri megnézni. A sztori kissé gyenge, vontatott, a korábban említett hibákat én is nehezményezem, pláne , hogy Russel Crowe számomra is kissé öreg a "fiatal"(tehát legenda elõtti) Robin Hood bemutatásához.
Összes hozzászólás