Rosamunde Pilcher: Szívek a szélben

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Herzen im Wind
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 2008

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az esküvő általában a legszebb nap két ember életében. Másként van ez lord Douglas Chandon és menyasszonya, Sophie of Winterston esetében, akik et a sors kezdettől fogva figyelmeztet, hogy nincsenek egymásnak teremtve. Sophie találkozik első szerelmével, Justinnal, aki egykor elutazott, hogy a szegényeket gyógyítsa Afrikában.

Stáblista:

Szereplők

Justin Chandon
Lord Douglas Chandon
Lady Margaret

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
fclariss 2020 aug. 29. - 15:21:29 8/10
Aki nem szereti a bestellereket, az ne olvassa, és ne nézze meg a feldolgozásait csak azért, hogy aztán lebecsmérlő véleményt mondhasson róla, műfajában igenis kellemes és üdítő bestseller feldolgozások a ZDF "Álom és szerelem" sorozat filmjei.
hoyabella 2019 szept. 12. - 19:25:17 Előzmény napraforgó
Az összes Pilcher-történet egy kaptafára készült. Nem nagy veszteség, ha többet nem nézel meg.
10/10
grosz_i 2019 aug. 31. - 14:47:27 10/10
Rosamunde Pilcher - Szívek a szélben (2008)
A Szerelem nélküli házasság "Loveless Marriage" novella nyomán

Lord Douglas Chandon számára különös nap ez a mai. Végre feleségül fogja venni a nagy szerelmét, Sophie of Winterston-t. De a romantikus kis kápolna előtt hiába várakozik Douglas és az illusztris násznép a szép mennyasszonyra, valamint annak bátyjára, az őt oltárhoz vezető Edwardra. A báty ugyanis egy pubban vigasztalódik, hogy a húga nem az igazi szerelméhez fog feleségül menni.

Sophie már beöltözve a mennyasszonyi ruhájába, elindul a bátyjával és emlékezteti a testvérét a feladatára, hogy neki kell majd őt az oltárhoz vezetnie. Az út során Sophie egy motorosnak nem adja meg az elsőbbséget, ezáltal balesetet idéz elő, amit szerencsére a motoros sérülés nélkül megúszott.

Amikor a férfi a bukósisakját leveszi, Sophie nem akar hinni a szemének. Ő ugyanis Justin Chandon, a vőlegény unokatestvére és az a férfi, aki összetörte a szívét. Justin két évvel ezelőtt teljesen váratlanul elhagyta a szeretett szülőföldjét, Cornwallt, hogy orvosként Afrikába dolgozzon.

A véletlen találkozás Justinnal teljesen összezavarja Sophie-t, olyan mértékben, hogy a balesetet indoknak tartja arra, hogy egyelőre az esküvőjét lemondja. Douglas megértéssel reagál, de a leendő anyós, lady Margaret viszont botrányos és megbocsáthatatlan sértésnek ítéli meg Sophie viselkedését.

Az anya biztos megérzésével lady Margaret sejti, hogy az unokaöccsének, Justinnak a hazatérése veszélyezteti a fia esküvőjét, és hogy Justin nem csak Sophie végett jött haza. Justin kérdéseket tesz fel, a nagynénje sötét titkával kapcsolatosan, és meg is kapja rá a válaszokat. Olyan válaszok, amelyek a távozását - mindenek előtt Sophie szemszögéből -, más megvilágítást kap. És ezzel a sors körhintája minden érintett részére napról-napra egyre gyorsabban forog.
10/10
grosz_i 2019 aug. 31. - 14:43:19 10/10
Rosamunde Pilcher 1924 – 2019

Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…

Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
napraforgó 2018 szept. 11. - 19:14:20
Kissé nyálas a történet. Csupa lord és lady, meg ódon kastélyok, ármány és szerelem, és a végén mindenki nagyon hepi.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu