Skorpió

Bakancslistához adom
Scorpio
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 110 perc, 1973

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Egy miniszterelnök politikai gyilkosság áldozata lesz. Ez még nem lenne szokatlan dolog a politika világában. Csakhogy ez a gyilkosság mint valami gyújtóbomba működésbe hozza a nemzetközi titkosszolgálat gépezetét. Senki nem érezheti biztonságban magát, aki ezen a veszélyes pályán mozog. Gerald Cross az egyik legrégibb motoros - ősidőktől fogva a CIA operatív tisztje. A fejesek most úgy ítélik meg a helyzetet, hogy egy ügynök, aki annyi mindent látott és annyi mindent tud, mint Cross, teher a szervezetnek. Meg kell szabadulni tőle. A feladatot Skorpióra bízzák. Habár ebben a különös világban nem létezik barátság, Cross mégis a pártfogoltjának és barátjának tartja a fiatal franciát. Skorpió hárítja is a feladatot, ám a CIA sárosnak találja valami kis kábítószerügyben. Választhat: vagy végez Cross-szal, vagy vele végeznek. Megindul a macska-egér harc. Az üldözés színhelye - az egész földgolyó...

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
bundi8 2017 szept. 10. - 19:44:53 2/10
Mai szemmel 10/3, pedig kedvelem a régi filmeket....
chyga 2011 aug. 25. - 09:49:56
Csatlakozom az elõttem szólóhoz & júl. 5-i magamhoz. Robot (pilóta) dirigál az MGM-en. A Skorpiót ismételték, ugyanúgy, fele-szinkronnal. Ari.bari MGM, nem engednek a negyvennyolcból. A következetesség dícséretes amúgy...
kgabor45 2011 aug. 24. - 20:58:10
Annyira nem érdekli az MGM-et, hogy mi itt mit háborgunk a szinkron minõségén, hogy már évek óta teljesen eredménytelenül ismétlõdnek a szinkronnal kapcsolatos kifogások a Port.hu-n. Valószínûleg magyarul se tudnak. Na de azok a "színészecskék"... Õk se olvassák el, ami róluk szól? Én a helyükben, szégyenemben már rég kerestem volna valami rendes munkát a "szinkronizálás" helyett. Hisz nyilvánvalóan nem fizetik meg õket, mert akkor színész is akadna a feladatra... Ezt a filmet is elkezdtem nézni - Alain Delon miatt -, de elkapcsoltam másik csatornára.
fzoltan 2011 aug. 24. - 18:02:44 Előzmény feketevipera
Az MGM-en a klasszikus és a jó(nak ígérkezõ) filmeket messze el kell kerülni.
Ugyanis - lenézve a számukra bunkó magyar nézõt - ez a szemét cég csak a képanyagot
veszi meg, az eredeti szinkront nem. Van néhány éhbérért dolgozó, tizedrangú
romániai magyar szinészük, akik a számítógép monitorja elõtt ülve feldarálják a
szöveget, és annyi. Stúdió, hangmérnök az MGM-nél nem használatos. Minek?
Örüljön a suttyó magyar, hogy egyáltalán leereszkednek hozzájuk...
offtopic
feketevipera 2011 júl. 05. - 19:46:19
Lehet, hogy az MGM-nek nem volt pénze a teljes film szinkronizálására. Egyébként a borzalmas szinkronnál még talán az is jobb, ha angolul megy a sztori, csak úgy persze jóval nehezebb megérteni. Elképesztõ, hogy milyen jellegtelen hangokat tudnak összeszedni a magyar változathoz, az MGM-en még a jó filmeket is el tudják rontani az élvezhetetlen produkciójukkal. Gondolom, nagyüzemben dolgoznak, olcsón megfizethetõ, huszadrangú színészecskékkel, így bóvlival árasztják el a jónépet. Ízlésterror a javából, néha nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.
chyga 2011 júl. 05. - 11:29:59 Előzmény feketevipera
Offtopic
Érdekes hely lehet az MGM studió. Már amennyiben dolgoznak ott emberek és nem Robotpilóta üzemre kapcsoltak. Amilyen csudákat produkálnak! A két és fél perces asszinkronitás világcsúcs volt a maga nemében (A mandzsúriai jelölt; az ismétlés is úgy jött), most meg, a Skorpiónál, lepetés, 57:45-kor vége szakadt legendás MGM-szinkronnak, angolul folytatódott a mozicska. Valószínü a Robot, Stúdió-robot és áramkimaradás volt... Hajrá. MGM, ne adjátok föl!
chyga 2011 júl. 05. - 11:29:18 Előzmény feketevipera
Offtopic
Érdekes hely lehet az MGM studió. Már amennyiben dolgoznak ott emberek és nem Robotpilóta üzemre kapcsoltak. Amilyen csudákat produkálnak! A két és fél perces asszinkronitás világcsúcs volt a maga nemében (A mandzsúriai jelölt; az ismétlés is úgy jött), most meg, a Skorpiónál, lepetés, 57:45-kor vége szakadt legendás MGM-szinkronnak, angolul folytatódott a mozicska. Valószínü a Robot, Stúdió-robot és áramkimaradás volt... Hajrá. MGM, ne adjátok föl!
feketevipera 2011 jún. 30. - 20:01:43
Pár éve láttam, igazából nagyon kíváncsi voltam rá, de csalódtam benne, eléggé fárasztó a történet. Pedig azt reméltem, hogy két remek színésszel a fõszerepben csak jó lehet. Igazából egyszer meg lehet nézni, de nem olyan izgalmas és színvonalas, mint amilyenre számítanánk. Most pedig az MGM-en fogják adni, ahol valószínûleg jól elk*rják még a szinkront is (próbálok tippelni a magyar hangokra, sok választási lehetõség nincs).
7/10
Ayrton Corvus 2010 szept. 04. - 16:07:05 7/10
Az Orosz dvd kiadás beszerezhetõ. Angol, francia, orosz hanggal. Angol felirattal.
A linkeket megtudom adni.
7/10
Ayrton Corvus 2009 okt. 11. - 14:01:53 7/10
Nekem se lesz a kedvenc filmem Delontól. Túlzottan amerikai a film. Delon a 70-es évekbe forgatta a legjobb filmjeit, Vörös Kör, Özvegy, Két Férfi a Városban, Égõ Pajták, Tony Arzenta, Zsaru Történet, Jégkeblek, Egy Gazember Halála és még sorolhatnám, ez a film nem tartozik a legjobbak közé. Azért örülök, hogy végre láthattam.
asanisimasa 2009 febr. 18. - 15:02:19 Előzmény georgia57
Az, hogy ez nem a legjobb film, azt én is így láttam. Szerintem egy jó közepes alkotás, meglehetõsen hiteltelen történettel. Mellesleg volt a filmben egy vicces vágási hiba. Az autósüldézésnél Alain Delon rálép a fékre, az üldözõk hátulról belemennek. Ezt követõen ismét elõrehajt majd hátramanetben – hibátlan, karcolatlan autóval - másodszor is ütköznek. …az autó csak ezután törik össze. Jó kocsi lehetett :)
georgia57 2008 jan. 08. - 23:00:46
lehet hogy én vagyok elfogult de ez nema legjobb filmjük ezek a szereplõk már többet is nyujtottak életük során
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu