Star Trek

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-német sci-fi, 120 perc, 2009

Értékelés:

649 szavazatból
Szerinted?

Tökéletes ellentéte egymásnak Kirk és Spock. A bajkeverő iowai farmerfiú és a félig ember, félig vulkáni Spock az akadémián találkozik. A köztük lévő feszültség tovább növekszik, amikor beválogatják őket a Pike kapitány vezetésével első útjára készülő Enterprise csillaghajó legénységébe. A csillagflotta kadétjaként olyan veszélyes ellenséggel kell szembenézniük, amely a bolygók népeit egyesítő szövetséget, a Föderációt fenyegeti. A galaxis sorsa a két ifjú titán kezében van. Ha meg akarják akadályoznia a pusztulást, az ellentéteket félretéve össze kell fogniuk egymással.
Bemutató dátuma: 2009. május 7. Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Oscar-díj

  2010
  Legjobb smink és maszk
 • BAFTA-díj

  2010
  Legjobb hang jelölés
 • BAFTA-díj

  2010
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • Oscar-díj

  2010
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • Oscar-díj

  2010
  Legjobb hangvágás jelölés
 • Oscar-díj

  2010
  Legjobb hangkeverés jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
Dr. Classic máj. 29. 12:07:11
Olvasgatom a rétestészta hosszúságú Star Trek film történelmet, és lehet hogy belenyúltam, mert a kritikák szerint ez a legjobb. ADOM!!! Nagyon kis túlzással azt mondom hogy Csillagok háborúja szintű produkció. Egy deka üresjárat nincs minden percét élveztem. FULLEXTRA!!! 👌
6/10
sexykex 2022 ápr. 06. - 10:31:20 6/10
Valaki itt korábban azt írta, hogy: „A történet se igazán passzolt a Star Trek világához.” Lehet, hogy ez így van, de ez volt benne a legjobb. Így lehetett ez egy kalandfilm sci-fi és szuperhősös jelenetekkel megtűzdelve. Így legalább nem okozott különösebb nehézséget végignéznem. Így se szálltam el tőle, mint az Enterprise az atommagtól, de normál szájízzel letudtam a Star Trek filmeket.
Mike088 2022 febr. 09. - 14:07:15
Nekem a Star Trek eddig abszolút kimaradt az életemből, most áfutottam az eddig kiadott filmeket lenne mit megnézném. Gondoltam elkezdem ezzel az új szériával aztán majd meglátjuk.
8/10
Kit Fisto 2021 ápr. 10. - 16:25:23 8/10
Olyan jó időpontban adták, nem is tudtam, hogy van. Ki néz 13:40-kor filmet? Szerencsére lesz még kétszer a HBO 2-őn, legalább a gazdagok láthatják, ha most kihagyták volna, nem úgy, mint én.
2/10
Owl 2016 jan. 08. - 23:00:15 2/10
A rajongók majd eldöntik, nekik jó-e vagy nem. Én csak a filmet értékelem magában. Nagy vonalakban felfogtam mirõl is van szó, de a történet elég primitív ahhoz képest, hogy mennyi csihi-puhi van benne. A film elején a hülyegyerek egy oldtimer autóval száguldozik, majd a kocsi elegánsan landol a szakadékban. Ez adná a vagány karaktert, de szerintem inkább kényszergyógykezelésre kellene küldeni, vagy pszichológushoz. Nekem ez így nem tetszett, a régi sci-fi hangulatot hiányolom. Ez egy akció vagy szuperhõs film, stílusában mindenképp. Azt meg már unom.
tóbiás111 2015 júl. 11. - 20:07:56
Katasztrófa, kb. ugyanazt tette a Star Trek univerzummal, amit a Baljós árnyak a Star Wars-al. Szóval jól kifejték a pénzt még a történetbõl, ami igazából történet nélküli. Nem vagyok nagy ST rajongó, de azért szerettem és láttam a régieket, ez a nyomába sem ér és méltatlan a történethez, semmi másról nem szól, mint a profitmaximalizálásról.
Sárkányölõ 2014 okt. 24. - 23:33:46
Nem igazán volt jó film. A látványvilága egyáltalán nem illet a témához. A történet se igazán passzolt a Star Trek világához.
ceia 2014 okt. 24. - 23:30:00
Elõször nem tetszett mikor rájöttem, hogy a szereplõk fiatal korában játszódik, és így Spockon kívül nem is láthatunk más szereplõt az eredeti csapatból. De a történet jó, (volt már nem egy rosszabb) és a látvány elég jól sikerült, így mégiscsak végginéztem. Végül kiderült, hogy ez egy jó ST film, egy percét sem untam. Jók a fiatal szereplõk, de nekem pont a Kirk-öt játszó színész nem szimpatikus - valaki jobb is lehett volna, de végülis hozta amit kellett. Tényleg voltak benne SW-ra emlékeztetõ jelenetek, de nekem bejött, legalább látványosabb, pörgõsebb volt a film, mint a szokásos ST filmek :)
terranova56 2014 szept. 26. - 16:53:23 Előzmény boom47
Szerintem ezt te nem egyszer láttad, mert sok információt adtál, én holnap nézem meg elõször, meglátom milyen lesz, figyelembe véve amit leírtál
8/10
tombenko 2014 máj. 04. - 23:38:14 8/10 Előzmény boom47
:)
boom47 2014 máj. 04. - 19:13:57
No, ez egy "reboot" tudtommal hivatalosan, és majdnem befejeztem a régi sorozatokat, az ST:E-be is belekukkantottam, és szükségem van a változatosságra, ezért letudom MOST.

Nos, NAGYON GYNAÚS, hogy SEHOL nem említika "fogadtatás" fejléc alatt a nézõi reakciókat. Nyilván nagyon sokat öltek a marketingbe - és valószínûleg kellett is, mert el kellett hallgattatni a nézõi elégedetlenséget.
De ahelyett, hogya kritikusokra hallgatnánk, vagy a tömeggel tartanánk, alkossunk önálló véleményt!

A Spyglass egy jó stúdió, szóval reménykedhetünk. A Bad Robot se névtelen.

A kezdés klasszikus ST-film: "jön a nagy fenyegetés". És persze a klingonokat se lehet kihagyni.

A képminõség modern (hasonlít a ST:E-ra), tetszik a hajó-design, és nem Delta-4-es kitérést használnak, hanem Delta5-öst :D

Az elsõ idegen amit megpillantok tetszik.

Rohadtul sok lézerágyú van ezen a flottahajón. Mondjuk nekem bejön...

Kirk mióta George? Bár nekem tökmindegy. Ja, biztos apuci.

Hû, a nõvérke pont olyan idegen, aminek már rég szerepelnie kellett volna filmben.

Oké, szóval Kirk ebben a világban látott már kocsit. Hát, asszem hagyjuk a két világ közti különbségek számbavételét, legfeljebb az után sóhajtozzunk ami fáj.
Viszont Kirköt pont így képzelem gyerekként, szóval a hangulatért megéri a költõi szabadság.

"Polgártárs"? Mi ez, Dredd Bíró? :)

A kocsi elpusztítása indokolatlan.

A vulkáni köszöntés változata nem zavaró, volt már példa ilyesmire. És Syler jó színész, kíváncs vagyok mit kezd a szereppel.

Ez az Uhura méltóbb a szexszimbólum címre mint az eredeti. Khm.
Megjegyzés: nálunk sincs keresztnév. Utónév van.

Picard híres kocsmai verekedése. Ez jobb. Mondju ka TNG-nél nem nehezebb jobbnak lenni ;)

Ez a McCoy sokkal jobban tetszik.

NAGY-NAGY PLUSZPONT hogy az orioni asszonyállatok ismét zöldek!

Az viszont ultragáz, hogy egy ilyen költségvetésû produkciónál elindula csákó egy olyan komppal, aminek alul van két hatalmas gondolája, majd megérkezik egy olyannal, aminek felül van kicsi gondolája.

Komolyan oktatóhajókat küldenek egy krízishez?!?

A térváltás-effekthez sem kellett volna nyúlni.

Mi történt Kirk betegségével/allergiás reakcióival oly' hirtelen, mikor a hídra ért? Ez fájt.

ÉS Néró... Aki alatt "Róma olyan fejlett volt, hogy egy lovat is megtehettek miniszternek" XD

Hm, a vörös gömb az Alias c. sorozatból, a Termonukleodron a Hatalom Kártyáiból, az Idõháború a ST:Enterprise-ból... Mi jön még?

Ki a faxom az az "Olson utász"?

Uhm, 89-es komp?

"Az ernyõsök beértek a légkörbe"? WTF?

Hogy van az, hogy az egyiknek az adott távolságot zuhanni 1 mp, a másiknak meg 20?

Sulu végre vagdalkozik! Igaz hogy még én is jobb vívó vagyok, de még így is jó ezt látni.

Hm, hirtelen mindenki indok nélkül - gondolom amiért Harry Potter kap még 50 pontot, mert õ a fõhõs - a TOS-beli rangján szerepel az alap kadét helyett ?:|

Puszta kézzel senki nem mászik fel egy jégfalon. Még Riddick sem. A következõ képen viszont már van kesztyûje. Lol?

Ééés megérkezett vendégségbe a Hoth bolygó jégszörnye. Luke, hol a lézerkardod? Bár minek az, ha betelepítették a Dûne homokférgeit is...

Csak a rend kedvéért: hová lett a kizárólag a Föld védelmére rendelt csillaghajóflotta, a bolygóvédelmi rendszer, miegymás?

És ha vmi a olyan 10 km magasról leesik, nem kéne minimum krátert robbantania a talajba?

------------

Összegzés:
Mint akciófilm jó.
A ST-díszleteket úgy-ahogy megtartották.
De nemtörõdömök, következetlenek, hanyagok a saját anyagukkal szemben.
Ráadásul soviniszta alkotással van dolgunk, ahol a nõk nem érdemelnek nevet. Se Kirk anyja, se Spock anyja, és Uhura is titkolni kényszerül a nevét.
És ez nem is reboot. Csak törölték a nagyrészét az eddigieknek, és egy alternatív idõsíkot hoztak létre. Így viszont igenis sírhatunk amiatt, hogy a megfelelõ dolgok nem úgy vannak ahogy régen voltak! Például hogya romulán nyelv eddig a vulkánitól majdnem megkülönböztethetetlen volt, ugye.

Sajna legfeljebb egy erõs 5/10.
boom47 2014 máj. 04. - 13:54:58 Előzmény tombenko
Miért, az Orion annyival jobb?
8/10
tombenko 2014 márc. 27. - 20:29:42 8/10
Hát, nem teljesen.
2/10
flood38 2014 márc. 27. - 19:58:14 2/10
Akinek tetszett, tudom ajánlani az Orion ûrhajó fantasztikus kalandjait. Nem olyan szép a látványvilága, de kb ugyanaz a színvonal.
stanmore 2013 máj. 21. - 00:14:31
Tûzszekerek is volt:)
9/10
_Freddy_ 2013 máj. 20. - 23:53:10 9/10
Most néztem meg, holnap következik a Sötétségben - Star trek. :)
Eddig nem láttam semmit, és fogalmam sem volt, hogy mirõl szólhat, se sorozatrészt se régebbi filmet. Arról volt fogalmam, hogy az ûrben játszódik, meg hogy van az Enterprise, meg a legénységrõl olvastam. Nekem bejött ez a film, a látvány káprázatos, nagyszerû, a történettel sincs bajom, jó volt megismerni ezt az univerzumot is. Erre a filmre 9 pontot tudok adni mert voltak dolgok amik nem tetszettek. Ja és tele volt ismert színészekkel a film akiket mind kedvelek. :) A legújabb rész biztos epic fõleg Benedict Cumberbatch színészi játéka miatt, kötelezõ lesz megnéznem holnap. :)

10/9
zuzmi 2013 máj. 18. - 10:09:13
Van. :-)
Hú dejó a habos sütemény 2013 máj. 18. - 00:39:24
tényleg nagyon jó film, imádom, s én se láttam még semmi star treket elötte
amúgy közben arra gondoltam hogy ez azért elég pasi-film
én el nem tudok képzelni olyan csajt akinek ez tetszene...
van itt olyan CSAJ akinek ez tetszik??
Hú dejó a habos sütemény 2013 máj. 18. - 00:34:46
nahát, a port szerint még 20 percig tart a film pedig már negyed órája vége...
fáklyás menet 2013 máj. 17. - 23:21:32
Érdekes, hogy csak angolul írják ki a címét. Magyarul nem ennek a filmnek a címe Csillagszekerek? Mert nekem úgy rémlik.
Összes hozzászólás