Star Wars: Lázadók

Bakancslistához adom
Star Wars Rebels
amerikai animációs sorozat, 30 perc, 2014

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Amikor a galaxisban a félelem az úr, egy lázadás lobban lángra. Pont ekkor érkezik egy ifjú, Ezra. Amint megérkezik csodálni kezdi a harcot, és a lázadóknak drukkol, majd később belép a harcba. Amint Kanan, egy Jedi felfigyel rá, gyámsága alá veszi, ám ezzel a sith Inkvizítor is felfigyel rá.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
lafilm 2017 nov. 06. - 17:13:30
Sziasztok,
A szakdolgozatomhoz kellene segítség. Aki szívesen néz filmeket vagy szokott moziba járni tudna rá szánni pár percet, hogy kitölti a kérdõívet?

Köszönöm

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfY_24lIPSUSO3FOZE51G1TncjBB5-KHXuF6MVgaxpKy8lz-g/viewform?c=0&w=1
8/10
caseyjones 2017 nov. 06. - 12:36:36 8/10
8/10
caseyjones 2017 okt. 27. - 12:03:41 8/10
Folytatás: nem tudta felülmúlni a 2. évadot, így nálam továbbra is az a favorit. Kíváncsian várom már a 4.-et, amely tudtommal az utolsó lesz.

Amúgy nyomokban SPOILER-t tartalmazhat a kommentem! :)
8/10
caseyjones 2017 okt. 27. - 12:02:40 8/10
Na, végeztem a 3. évaddal. Egészen jó volt, teletették remek epizódokkal és igazán érdekes történetszálakkal.
***Spoiler***
A kedvenc részem az évadból a 19., melyben Obi-wan (vagyis pontosabban már Ben) is felbukkan. Itt ért egy pici csalódás, mivel Kenobi összecsapott õsi ellenségével, Maullal, de kettejük párbaja elég rövidre sikeredett. Én ennyi év találkozás után egy hangyányit hosszabb párharcra számítottam. De ez nagyon apróság, már annak örülök, hogy õk ketten összetalálkoztak. Tetszett még az az epizód is, melyben Zeb, illetve a két droid egy Birodalmi robottal harcol a Lázadók bázisán. Izgalmas volt nagyon, amihez hozzájárult az is, hogy az egész a sötétben játszódott. Felettébb boldog vagyok, hogy a mandalore-i szál ismét elõkerült, azt már A klónok háborúja idején is nagyon kedveltem. A mandalore-i szálat illetõen az volt szerintem a legjobb az évadban, amikor azon a hófedte bolygón találják magukat Ezráék, és Sabine találkozik az édesanyjával. De az egyik, ha nem a legizgalmasabb rész az volt véleményem szerint, amiben fény derül arra, hogy Kallus ügynök áruló. Még sosem izgultam annyit, mint az alatt a rész alatt. Elképesztõen jól összerakták a készítõk. Még a TCW-köntösbe bújtatott epizódot is kimondottan élveztem, mely az évad legelején kapott helyett (5. rész talán?). Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, de akad ennél több jó rész is.
Örülök, hogy sok régi-új karakter is elõkerült szépen lassan az évad során. Gondolok itt Yuralenre, Tarkinra, Mon Mothmára, Obi-wanra, Maulra, Luke-ra (bár Luke nagyon-nagyon minimális szerephez jutott), Wedge-re, és még sorolhatnám. Csak pont az én kedvenceim, Han és Chewbacca nem szerepeltek. Habár így utólag fogalmam sincs, melyik történetszálba lehetett volna õket beilleszteni, de biztosan össze lehetett volna hozni egy részt, amiben õk is minimális szerephez juthattak volna esetleg, úgy, mint Lando vagy Leia annak idején. De igazából nem lényeges annyira, engem már Obi felbukkanása is leírhatatlanul jó érzéssel töltött el. :)
Ha már a karaktereknél tartunk: mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy Thrawn admirális baromi jó húzás volt a sorozat készítõi részérõl. Nemcsak az évadnak, hanem az egész sorozatnak nagyon jót tett az õ szerepeltetése. Egyszerûen zseniális a pasas, az egyik kedvenc SW-karakteremmé nõtte ki magát. Éppen a 3. évad megnézése alatt olvastam el Timothy Zahn könyvét, a Kirajzást, melyben õ az egyik legfontosabb karakter, és abban a regényben egészen visszafogott volt. Itt, a Rebelsben már egy gonoszabb, vadabb Thrawnt ismerhettünk meg. De a gondolkodásmódja, a higgadtsága, rátermettsége mind a Kirajzásban, mind a Lázadókban megmutatkozott. Akiben kellemesen csalódtam, az Kallus ügynök. Az elejétõl fogva unszimpatikus volt nekem õ, még akkor is, amikor kiderült, hogy a Lázadók oldalán harcol. Aztán lassan kezdtem megkedvelni, az évadzáróra már az egyik kedvencem lett. Remélem, láthatjuk még õt sokáig. Én úgy vélem és remélem, hogy a 4. évadban fontos szerephez jut.
Negatívumok: már a falra tudok mászni attól, hogy Ezráék kismilliószor öltöztek be Birodalmi katonáknak. Ez szerintem már annyira unalmas, a 2. évadban is jó párszor eljátszották, meg talán már az 1.-ben is. Nagyon remélem, hogy a jövõben ezt elfelejtik Filoniék. A másik Bendu. Tetszett a karaktere, de amit az évadzáróban mûvelt, már nem. Úgy gondolom, amit õ csinált az utolsó részben, egy kissé túl misztikus, meseszerû a Star Warshoz képest, én nem tudtam beilleszteni a Rebelsbe. De egyébiránt magát Bendut is remek karakternek tartom.
Akiket hiányoltam, azok az inkvizítorok. Az 1. évadban szereplõ inkvizítor marha jól kidolgozott és félelmetes karakternek bizonyult az én szememben, és az elõzõ évadban is kegyetlenül jók voltak az inkvizítorok. Én ebbõl az évadból nagyon hiányoltam õket. Meg lehet, hogy ez csak nekem tûnik így, de mintha Kanan nagyon minimális szerephez jutott volna a 3. évadban. Az eddigiekben mintha többet szerepelt volna, de lehet, hogy csak én látom így.
Az évadzáró egészen pöpecre sikeredett, igazán sötét hangulatúra csinálták meg, de nekem közel sem nyerte el a tetszésem olyannyira, mint az elõzõeké. Szerintem az Ahsoka-Vader párharc lényegesen jobb volt ennél.

Összességében élveztem a 3. évadot, tényleg remek lett, és sok jó epizódban bõvelkedik, de
8/10
caseyjones 2017 okt. 08. - 19:09:13 8/10 Előzmény Hegyirabló
Igen, nekem is csak második nekifutásra sikerült túllendülnöm az elsõ évadon. A második viszont már lényegesen élvezhetõbb és komolyabb, akárcsak a harmadik. Habár a harmadik évadnak még nem értem a végére, de eddig egészen jó. :)
Hegyirabló 2017 jan. 10. - 22:01:32 Előzmény Hegyirabló
Amikor az elõzõ hozzászólásomat írtam, éppen az elsõ szezon azon részénél tartottam, amikor a droidon lovagol. De a második szezontól nagyon megváltozik a sorozat, és igen csak jó irányba. Gondolom megkapták a nézõi visszajelzéseket az elsõ után, hogy az túl gyerekesre sikerült. A másodiktól viszont nagyon jó a sorozat.
Hegyirabló 2017 jan. 05. - 02:05:14
Ez meg mi a faszom??? Star Wars vígjáték?
8/10
caseyjones 2016 okt. 29. - 22:59:25 8/10 Előzmény Kálmán H. Eszter
"hogy a csudába került arra a Sith bolygóra Maul???? Erre van ötleted?"

Nincs, de erre szerintem már nem kapunk a késõbbiekben választ. Én még nem kezdtem el nézni a 3. évadot, nem tudom, hogy az eddig megjelent részekbõl van-e erre valami utalás.
10/10
Kálmán H. Eszter 2016 okt. 27. - 00:28:13 10/10 Előzmény jani-wan
Egyet nagyon nem értek: ha ennyire utáljátok a star warst, ill.ezeket a sorozatokat, akkor mi a lóp***nak nézitek???
Ha nekem nem tetszik valami, egyszerûen nem nézem, de fõleg nem fikázom, mert minek?! Ha meg megis nézitek, akkor álszentek vagytok. Gondolom, nem áll mellettetek fejeteknek szegezett sugárvetõvel egy rohamosztagos, hogy nézzétek, nemde?
Nekem tetszik ez a világ, ezek a sorozatok, ezek a könyvek, de ezt továbbiakban nem veletek fogom megbeszélni, mert akik csak kritizálni, meg káromkodni tudnak, azokkal nem vagyunk egy szinten.
jani-wan 2016 okt. 24. - 16:52:49
és Hobbie is, a késõbbi Zsivány négyes (Rogue 4 - Birodalom visszavág, Hoth csata)
http://starwars.wikia.com/wiki/Derek_Klivian/Legends
És ha már csatlakozás, talán inkább megcsinálhatták volna ugyanezt Biggs-szel, ahogy lelépnek az Ecliptic-rõl. Pláne mivel eddig úgy volt, mivelhogy Hobbie is ott szolgált Biggs-szel.
http://starwars.wikia.com/wiki/Mutiny_on_the_Rand_Ecliptic
Errõl ennyit. Tipikus Disney.

Szerintem egyébként elég gagyi sorozat, fõként a gagyi új szereplõk miatt. Azért idõnként megnézek egy-egy részt. pl. szezonnyitó/záró duplát.
A Vaderes pl. jó volt.
10/10
Kálmán H. Eszter 2016 okt. 24. - 14:28:27 10/10
SPOILER !!!!

vendégszereplõkrõl szólva, lesz majd Wedge is! Kiderül, hogy is csatlakozott a Lázadókhoz.

Mondjuk az, hogy ennyire kapcsolják ezt a sorozatot a fõsodorhoz, bennem azt a reményt kelti, hogy valahogy kidolgozzák, mit is csináltak Kananék a Yavin alatt és utána!
10/10
Kálmán H. Eszter 2016 okt. 24. - 14:23:45 10/10 Előzmény caseyjones
Nekem is nagyon tetszett a 2.évad is. Most majd lehet, hogy újranézem, mert én a A klónok háborúja sorozat elõtt kezdtem nézni, és akkor még sok utalást nem értettem. Én szerettem Ashokát is, jók voltak a "vendégszereplõk" és én lennék a legboldogabb, ha Obi-van felbukkanna a Tatuinnal egyetemben (ami érik, tekintve, hogy Darth Maul éppen utánaindult a 3.évadban)! :D Viszont azt jó, hogy mondtad, hogy az egyik inkvizitor Barris -hasonmás, erre majd figyelek újranézésnél (hm, lehet, hogy nem véletlen?!).
Viszont az az egy még mindig nem világos számomra, hogy a csudába került arra a Sith bolygóra Maul???? Erre van ötleted?
10/10
Kálmán H. Eszter 2016 okt. 24. - 14:17:42 10/10
Én letöltve nézem a 3.szezont már, igaz csak angolul van, de naggyyon jó. A legutóbbi részben kaptunk egy kis nosztalgiát Rex háborús emlékeibõl és a Star Wars The Clone Wars-ból. :)
8/10
caseyjones 2016 szept. 12. - 19:40:13 8/10
Harmadik évad legújabb elõzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=DD_9LAMJhaA
8/10
caseyjones 2016 aug. 05. - 12:13:55 8/10
Star Wars Rebels Season Three Trailer (Official):

https://www.youtube.com/watch?v=xmXp802sFgQ
8/10
caseyjones 2016 aug. 05. - 12:10:29 8/10
A napokban fejeztem be a második évadot. Összességében jó lett az évad, fõleg az utolsó két epizód.

SPOILER

Örülök, hogy több karakter is feltûnt a Klónok háborújából, mint például Darth Maul vagy Ahsoka. Utóbbi már az elsõ évadban is kapott szerepet, de csak néhány másodperc erejéig. Megmondom õszintén, a Clone Wars alatt nem igazán szívleltem Ahsoka Tano-t, számomra egy kicsit gyerekes és komolytalan karakter volt. A Rebelsben viszont egy markáns, határozott karakterként ismerhetjük meg. Nekem ez nagyon tetszett, kellemeset csalódtam benne. Amíg a Clone Warsban a legutáltabb karakter szerepét töltötte be nálam, itt az egyik kedvenc szereplõmmé nõtte ki magát. Darth Maul felbukkanása nagyon jó húzás volt a készítõk részérõl, most már világos, miért nem volt elég egyértelmû a Klónok háborújában az õt záró jelenet Darth Sidiousszal. Rex klónkatonának is örültem, igazából mindvégig éreztem, hogy õ valahogy nem fogja követni a 66-os parancs utasításait. Túl nagy szerepe volt neki az elõzõ sorozatban, ezért gondoltam, hogy késõbb felbukkanhat még valahol esetleg. Yoda mesternek már nagyon érett legalább egy jelenet, úgy emlékszem, az elsõ évadban csak a hangját hallhattuk. Az elsõ évadban Lando Calrissian, a második évadban Leia hercegnõ volt új karakter az eredeti trilógiából. Remélem, a késõbbiekben láthatjuk Luke Skywalkert is, de a Han Solo-Chewbacca párosnak még jobban örülnék. Természetesen az öreg Ben Kenobi sem maradhat el. Nem tudom, hány évadot terveznek még a készítõk, de Bennek és a Han-Chewie párosnak mindenképp kéne külön-külön egy legalább 2-3 epizódos szál. Sokat dobna szerintem a sorozaton.
Az új inkvizítorok nagyon ütõsek voltak, nekem a Barriss Offee-hasonmás volt a kedvencem. :) Szerintem mindegyik jobb volt, mint az, akivel az elsõ évad végén megküzdenek Kanaanék. Ja, és ha már évadvégrõl esik szó: az utolsó két rész nálam mindent visz. Az elsõ évados záróepizód elbújhat a második évados mögött. Ahsoka sorsára nagyon kíváncsi vagyok, nem tudom, meghalt-e a Vader elleni ütközetben, megérzésem szerint túlélte. Vader biztos, hogy nem halt meg, erre ékes bizonyíték az epizód végén való felbukkanása a romok közül. Meg ugye a halála ütközne az egész SW univerzummal, ezért is néztem volna nagyot, ha meghal. :lol: Bár valamilyen módon biztosan újjáéleszthették volna halál esetén.
Epizódok közül mint már említettem, az utolsó kettõ tetszett legjobban, de bírtam még a Rexszel való találkozást bemutató epizódot, meg az elsõ kalandjait a lázadócsapattal, valamint Zeb és Kallus ügynök közös epizódját, amelyben kénytelenek együttmûködni, holott nagy ellenségek.

SPOILER VÉGE

A harmadik évadra már nagyon kíváncsi vagyok, fõleg, hogy a számomra nem túl erõs karakternek számító Ezra Bridger kezd egyre komolyabb lenni, ami jó jel. Bízom benne, hogy egyre több régi-új karakter fog a továbbiakban felbukkanni.
8/10
caseyjones 2016 júl. 21. - 20:49:53 8/10 Előzmény Tebby21
Szerintem is. Én most fejeztem be a 12. részt. Szerintem sokkal jobb a második évad, mint az elsõ. Örülök, hogy felbukkant pár régóta ismert karakter, és remélem, még fog is néhány. :)
Mace Windu-nak különösen örülnék. Hiszen a Sithek bosszújában történt incidense óta nem tudunk róla semmit. Ha már a kettévágott Darth Maul visszatért a Klónok háborújában, akkor nem tartom kizártnak, hogy a két kézfejét elveszítõ Windu mester visszatérjen a Rebelsben.
1/10
-NOMAD- 2016 jún. 12. - 03:11:40 1/10
Disney letolta a gatyáját a star wars univerzum fölé guggolt és belesz*rt egy méreteset. Így tudnám körülírni amit most csinálnak és ez alól a Lázadók sem kivétel.
Undorító, hogy mit tettek. Eredetiség nulla, új területek, fajok vagy kicsit is érdekes újítás nulla, zene szintén kopi, grafika kopi (de ezt is kipolírozták, mert a dedós annak örül ha csillog a kobak mint a lónak a f*sza...).
Felfedezõ Dóra szintre sikerült leamortizálniuk egy ilyen jelentõségû (disney féle [sz*r] kánonban komoly szerepet kap ez a hulladék nem beszélve az írásos mûvekrõl amik ehhez csatlakoznak) alkotást.
Csak gratulálni tudok a dilettáns egysejtûeknek, akik szerint a Klónok háborúja minta túl durva volt. Hogy miért? Mert abban volt fordulat, egyediség, dráma és érdemi történet? Hát tényleg minden értéket el kell rontani? Bár az Ébredõ erõs hányadékuk óta már nem lep meg semmi. Ilyen formában mint az meg ez a szenny sorozat az is jobb lenne, ha meg se csinálják õket.
Számomra a Disney okádékai sosem lesznek elfogadott SW univerzum részek. Boldogan elleszek a legendákkal meg az eredeti 6-részes (és sorozatos) Lucas-féle kánonnal illetve az ezekhez kapcsolódó írásokkal, de remélem akinek köze volt ehhez a disney-féle kókányoláshoz a pokolban fog hosszasan elégni ... csak ezért megérné oda kerülni, hogy lássam a kínjaikat. Tönkrevágtak nem egy generációt boldoggá tevõ fiktív univerzumot. Ha van isten, ezeket elüti valami rotációs kapa, amekkora parasztok. :(
9/10
ZsuDzsee 2015 dec. 26. - 19:29:10 9/10
nekem kellemes csalódás volt. Véletlenül láttam egy részt a Tv-ben. A star Wars klónok háborújából szintén egy részt láttam de valahogy nem érdekelt. (tanítványnak tanítványa legyen valahogy nem volt szimpatikus. ..na meg az a név...)Azóta sem néztem meg.
Ezt viszont most szépen sorban megnézem. Feltûnt már egy pár ismerõs.. fõleg akik a 4. 5. 6. filmet kedvelik azok számára érdekes.. valamint egy kis háttérsztori ..
Érdekes lenne ha kifejtenék azt hogyan épül fel az ellenállás.. az amit a 4. filmben láthatunk.
Torolt Felhasználo 2015 dec. 15. - 19:57:31
Segítek:
- ehhez a sorihoz nincs film.
- ez a sori az SW 3-4 között játszódik, a Lázadás kiépülésébe nyújt betekintést (de nem akar történelemkönyv lenni mint a Klónok agyb*szása).
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu