Szende szélhámosok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 1968

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
gregga 2017 jan. 19. - 14:13:13 8/10
Remek kis sorozat.
\"Rippl-Rámai\" :)
bioLarzen 2016 dec. 10. - 02:33:17 Előzmény Sanci2
Kösz az infót!
10/10
Sanci2 2016 dec. 03. - 18:57:47 10/10
...ha valakit bõvebben is érdekel;
rendezte: Wiedermann Károly
írta: Polgár András
zeneszerzõ: Martiny Lajos
1. epizód: Õszi táj szarvassal...
Az író a hiszékenységrõl szeretne írni novelláiban, ezért megismerkedik egy szélhámossal, aki kilenc évet ült börtönben. Szeretné tõle megtanulni a \"mesterséget\". Közös akciót terveznek, amiben az író eladja az Õszi táj szarvassal c. giccs-festményt egy hiszékeny pincérnek.
szereposztás: Csákányi László (Zele János író), Basilides Zoltán (Balló Béla Tamás), Hlatky László (Jenõ a pincér) , Máthé Erzsi (Zeléné), Bárdy György (Mesélõ), Csomós Mari (Presszósnõ), Láng József (Rendõr), Lorán Lenke , Szatmári István
2. epizód: Az áldott jó ember...
Vermes doktor magánrendelésén a jövendõ anyák azt kívánják az orvostól, hogy mondja meg nekik a születendõ gyermek nemét. Kinek, kinek megmondja. Egy este megjelenik az egyik apa, akinek az ígért fiú helyett lánya született és kérdõre vonja az orvost.
szereposztás: Ráday Imre (dr. Vermes), Pápai Erzsi (Vermesné), Csûrös Karola (Tass Pálné), Sinkó László (Koltai), Bárdy György (Mesélõ), Kõmíves Sándor (Karnagy úr)
3. epizód: A boldog hétvége
Klárinak két udvarlója van: egy gazdag kárpitos és egy szegény fiú. A lány - családja hathatós támogatásával - a tehetõs kérõt részesíti elõnyben, bár a szegény fiatalembert is kedveli. A fiú barátja tanácsára egy nyertes lottószelvénnyel állít be a családhoz, akik nem is sejtik, nem õ nyerte a milliókat.
szereposztás: Fülöp Zsigmond (Béla), Esztergályos Cecília (Klári), Báró Anna (Mama), Suka Sándor (Papa), Harkányi Endre (Rudi), Bárdy György (Mesélõ), Csonka Endre (Madocsai)
4. epizód: Mesterségem a szerelem
A feleség egyedül indul nyaralni, mert filmes férje nem tudja elkísérni. A férj kihasználja az alkalmat, és filmszerep ajánlatával nõket próbál elcsábítani. Az egyik hölgy érdekes történetet mesél neki, egy feleségrõl, aki egyedül indult nyaralni...
szereposztás: Szabó Gyula (Kiss), Szemes Mari (Kissné), Bárány Frigyes (Bordás Károly), Almási Éva (Éva), Bárdy György (Mesélõ), Csányi János (Võlegény), Dõry Virág (Piri), Keleti László (Gondnok), Verebély Iván (Iván forgatókönyvíró), Horváth Gyula (Rendezõ), Kõmíves Sándor (Díszletmunkás)
a többi stimmel:)))