Szerencse dolga

Bakancslistához adom
Lucky You
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , 124 perc, 2007

Értékelés:

110 szavazatból
Szerinted?

Huck Cheever (Eric Bana), a profi szerencsejátékos nem ismer félelmet, ha emelni kell a tétet a pókerasztalnál, a szerelemben viszont biztosra megy. Legalábbis addig, míg nem találkozik az ellenállhatatlan Billie Offerrel (Drew Barrymore), aki ráébreszti, hogy nemcsak a kártyában érdemes néha a szívre hallgatni az ész helyett. Mindeközben Huck bármire hajlandó, hogy összeszedje a pókervilágkupa nevezési díját - annak ellenére, hogy a bajnokságon szembe kerülhet rég nem látott apjával (Robert Duvall), a kétszeres bajnokkal.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
dandelion83 jún. 03. 12:07:28 6/10
Nem egy emlékezetes alkotás, aki nem jártas a pókerben, annak helyenként unalmas lehet. Néhány jó párbeszéd van benne, de nagyjából ez adja a film erejét. Egyszer nézhető, de nagy mondanivalóra ne számítsunk.
Qksika 2017 jan. 24. - 17:55:48
Drew Barrymore elég messze van az ellenállhatatlantól Engem kimondottan idegesít minden filmjében.
7/10
szabzero 2015 júl. 24. - 00:07:09 7/10
Minimális pókertudás nélkül tényleg nem igazán jön át a film.
Én sokat játszottam, vágtam hogy mi miért volt.
Mondjuk az viccnek is rossz, hogy az ajtóból hívják vissza
a verseny nyertesét, hogy az osztó a river elõtt nem égetett..
7/10
Dn98 2015 jan. 06. - 22:11:24
Pókerben a kopogás checket/passzt jelent.
8tonic8 2014 szept. 22. - 18:18:47
Az mit jelent, amikor a Bana kiejti a csajt a tiketért folytatott játékban, az asztalon az a bizonyos oda-vissza kopogás???? Mellesleg az apjával is azt csinálják a végén...
goodboy 2013 dec. 15. - 09:51:20
Tisztességesen elkészített iparos munka, korrekt színészi alakításokkal. Bár pókerezni nem tudok, élvezettel néztem a játékot, a végén a szokásos klisét elkerülték az alkotók, ez újabb jó pont. Mindent összevetve a pókerezõs filmeknek nyugodtan beállhat a sorába, szégyenkeznie nem kell, de a biztosítékot sem veri ki, mert annyira jó. Ez az a film, amit 5 évente, ha az ember valahol elkapja és újra megnézi, és valószínû jó pár jelenetre nem is emlékszik majd, de felidézõdik benne a megnézése során.
10/10
MolnarErik 2012 nov. 07. - 20:53:21 10/10
Bár a póker téma engem hidegen hagy, a film egyszerûen nagyszerû. Robert Duvalnak a karaktere és a játéka is nagyon jó, Drew Barrymore-nak inkább csak a játéka. Szerencsésen elkerüli a nagy kliséket. A jegygyûrûs szimbolika is jó választás volt, mert ez olyan dolog, h minden nézõ számára hihetõvé teszi, h nagy jelentõséggel bír a szereplõk számára, és nem tûnik túl erõltetettnek, ráadásul egyszerre tudja megragadni a két fõhõs, apa és fia, játékhoz és párjukhoz való viszonyát. Nagyon élvezetes, ahogy szinte a jegygyûrû vándorlása viszi elõre a sztorit. Szal le a kalappal az alkotók és a szereplõk elõtt.
molp64 2012 nov. 01. - 18:10:22
Filmszeretõként élvezet volt nézni Robart Duvall mimikáját és Eric Bana rezzenéstelen arcjátékát.
Pókerszív 2012 nov. 01. - 17:21:27
Hatalmas 1 film! Külön tetszik, hogy komoly mennyiségben van benne póker és nem olyan film ami bár pókerrõl szl alig van benne maga a játék. Nálam TOP3 :)
8/10
SandroVM 2012 máj. 01. - 23:56:25 8/10
Nagyon sok filmet láttam már és sok pókeres filmet szintén, hiszen ezeket tudatosan keresem, több van belõle mint hisszük (pontosabban nagyon sok) viszont összességében ez kiemelkedik közülük és véleményem szerint felveszi a versenyt A filmmel, A kultuszfilmmel - - > A Pókerarcokkal. Hogy miért gondolom ezt? Mert megérintett, mert magával ragadott, mert teljesen együtt éreztem a fõszereplõvel, Eric Banával, akit rendesen meg is kedveltem. Ráadásul elképesztõen hasonlít Gary Jones professzionális póker játékosra (persze nem az új zöld hajával) így aztán még hitelesebb volt számomra az egész. Úgy éreztem, hogy teljesen részese vagyok a történetnek, a fõszereplõ lelki vívódásainak. A hangulat az ami visz magával, szerintem ez egy nagyon hiteles ábrázolása egy pókerjátékos életének és küzdelmének a profizmus rögös útján. Emlékezetem szerint sok hibát elkövet fõhõsünk ami realisztikussá teszi az egészet, nem annyi a lényeg, hogy hollywood-i módra elindulunk a sztárság felé és végül drámai küzdelemmel megnyerünk mondjuk egy WSOP-t. NEM!

A hangulatvilág és a partik is nagyon ott vannak, és bár nem emlékszem teljesen, de azt hiszem még több leosztás van, mint a Pókerarcokban és azok még jobban kidolgozottak, hiszen még inkább fókuszban van a játék. Lehet kritizálni a kliséket, de én a hibákat és a közhelyeket könnyedén a hátam mögé tudom csapni, ha olyan érzelmeket közvetít egy film, mint ebben az alkotásban. Mindenképpen elõ fogom venni néha ezt a darabot, 2-3 évente biztosan, hiszen ettõl a filmtõl - ahogyan egy jó cikktõl, vagy egy jó póker-adástól - mindig kedvet kapok a játékhoz. Ez kedv-csinálás pedig sosem hazudik nálam.
Mike088 2012 ápr. 05. - 13:06:00
Spoileres lehet:
Annyit fûznék még hozzá,hogy a játékban erõsen kifogásolható két allin licit, mert a semmire nemigen szoktak így blöffölni. Továbbá még nem tetszett Elsey színsora se ugyanis ilyen lapot már preflop eldobnak, mindenesetre amikor feljött neki a flöss érdemes lett volna nagyobbat emelni na és persze a turn után nem is értem miért nem emelt vissza a nõ egy király magas flössel. na mindegy színsora lett :D
Mike088 2012 márc. 13. - 21:44:36
Engem abszolút lekötött (mondjuk pókeres vagyok),de ha megpróbálnám "külsõs,, szemmel nézni a filmet kissé unalmas lenne a számomra, hiszen nem tudna megmozgatni az ami az asztalnál történik. Ezt a filmet én azoknak ajánlanám akiknek van valami kapcsolata a játékkal.
Ford Mustang 2011 nov. 06. - 17:59:37 Előzmény Rahar
Nem egy nagy film, hiába szerepelnek benne a "nagy nevek".
5/10
Rahar 2011 júl. 18. - 22:47:30 5/10 Előzmény gaso
Hasonló véleményem van nekem is. A színészek számomra hitelesen játszottak, de maga az alaptörténet és a cselekményvezetés gyenge. Ha az adott világ negatívumait, visszásságait akarták bemutatni akkor sikerült. Eddig sem vonzott a póker világa, eme film hatékonyan elrettentett. Akik ismerik ezt a világot azoknak lehet, hogy tetszik, én nem ismerem, így számomra ez egy közepes alkotás. A történet és a cselekményvezetés egyszerûen unalmas, nem kötött le. Ezért 5 pontra értékeltem. Aki nem jártas a póker világában annak nem ajánlom, mert történetileg és mondanivaló szempontjából ez egy felejthetõ alkotás.
8/10
RoKKfish 2009 dec. 30. - 05:02:54 8/10 Előzmény gaso
"Nem tudom, hogy igazi versenyeken mennyire díjazzák ha valakinek húsz centirõl beleliheg a másik az arcába."

Nincs is szükség ilyen szélsõséges példára. Ha valaki felé fordulsz - aki nem is kell, hogy a közvetlen szomszédod legyen -, és elkezded fixírozni, már önmagában elég, hogy közutálat tárgyává válj. Rendkívül modortalan magatartás.
5/10
gaso 2009 dec. 27. - 15:56:50 5/10
Közepes film, tele kiszámítható klisékkel, de egyszer talán elmegy ha nincs más. A színészi játék elég halovány, ez a fõszereplõnél kimerül abban, hogy néz bele a világba a nagy barna szemeivel. Ez a nagytudású nézés elég idegesítõ amikor sokatmondóan vizslatja az ellenfeleit az asztalnál, és adja az okosat, hogy mennyire ismeri a másik lapjait. Nem tudom, hogy igazi versenyeken mennyire díjazzák ha valakinek húsz centirõl beleliheg a másik az arcába.
8/10
RoKKfish 2009 dec. 19. - 01:28:14 8/10
Nehezen tudom elképzelni, hogy aki nem ismeri a póker világát, a zsugás életformát, azt bármilyen szinten is megérintené ez a film. Nem feltétlenül tapasztalatról beszélek, de annak hiányában legalább 1-2 évad Poker After Dark és High Stakes Poker megtekintése, valamint néhány szakirányú alapmû elolvasása melegen javallott, ellenkezõ esetben a legtöbb utalást és poént még érteni sem fogjuk annak mélységében, ahogyan azt kell. Igazi rétegfilm. Az "elhivatottak" viszont imádni fogják azt a pókeres sztárparádét és azokat a leosztásokat, amiket felvonultat a mozi. Nem hiába: a szakmai tanácsadó maga Doyle Brunson volt. Ha most azt kérdezed, az meg ki, akkor gyorsan lapozz tovább!
9/10
nikiherceg 2009 szept. 27. - 01:49:43 9/10
Nekem összeségében bejött. Aranyos film volt. És a pókeres részek is rendben voltak. De nem mondhatnám,hogy nem láttunk már ilyet vagy hasonlót. De én nem unatkoztam rajta,mint ahogy sokan alattam írták...
4/10
Ameliee 2009 szept. 19. - 22:23:59 4/10
Klárika! Itt a gyûrû, hol a gyûrû! 4 pont.
9/10
Thich 2009 aug. 31. - 18:33:15 9/10 Előzmény a.n.g.e.l.
Jó film-szerintem is-igaz, hogy rétegfilm, de egy ma már igen széles rétegé. A szépfiú és a hétköznapi lányt kiválóan alakító Drew mellett azért kiemelném Robert Duvall klasszikus színészi játékát, amivel mélységet kapott valamelyest e film. Tõlem 9 pont:-)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu