Szólíts a neveden

Bakancslistához adom
Call Me by Your Name
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz-francia-brazil-amerikai romantikus dráma, 132 perc, 2017

Értékelés:

181 szavazatból
Szerinted?

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio (Timothée Chalamet), a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában meg kertben tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelemesek?
Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer) érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, nem tudni mit akar.
Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt.
Bemutató dátuma: 2018. február 8. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
baromarc666 2019 dec. 29. - 12:19:27 5/10
30 percig bírtam, utána kinyomtam és megpróbáltam elfelejteni. Ez a film a nőknek tetszik max, "gyönyörű film" és nem a meleg(nek) látszó pár bimbózó kapcsolatának bemutatása miatt.
10/10
Vanda Anna Illés 2019 aug. 28. - 23:31:24 10/10
Gyönyörű film!!!!!! <3 <3 <3
9/10
Zsomika 2019 aug. 03. - 09:20:07 9/10 Előzmény perry
:)
Az idézett mondattal kapcsolatban: vannak kommentek, amelyeket elolvasok és lépek is tovább. Nincs dolgunk egymással.
10/10
perry 2019 aug. 02. - 22:00:34 10/10 Előzmény Zsomika
Szerintem nincs gondolatkülönbség köztünk :) Mert nem tudnám azt mondani , hogy ez a film : "Az egész olyan liberális gusztustalanság."
9/10
Zsomika 2019 aug. 02. - 21:38:21 9/10 Előzmény perry
"Blessed be the mystery of love."

"Oliver és Elio története, de ez a történet olyan öreg mint maga az emberiség. Az első szerelem csodáival, kínjaival beteljesülésével és a görög drámákon át Shakespeare-éig az élet kegyetlen kényszerével az elválással. (perry)
Ezért szeretjük, mert átélhetjük újra, vagy vágyhatunk rá. Nagyon.

"... ahol szép emberek játszanak szép történeteket, ráadásul még jó színészek hitetik el a nézővel, hogy ez olyan egyszerű hogy bárki lehetne a helyükben." (perry)

Nem, nem érezem, hogy könnyű lenne ilyen filmet készíteni, és azt elhinni nézőként, hogy bárki lehetne a szép, intelligens főhősök helyében.
A hozzászólásokból is látható, hogy ki az, akit már megtalált ilyen szerelmes vívódás, ki az, aki átéli az élet apró szépségeit is, és ki az, aki a filmbéli családhoz hasonlóan mély érzelmi és mindenféle intelligenciával rendelkező, elfogadó, multikulturális közegben tengetheti a mindennapjait...

Nekem nagyon tetszik.
jotaw 2019 júl. 16. - 10:20:17 Előzmény dukyka
pl. a Philadelfia
10/10
szamócaillat 2019 ápr. 11. - 00:15:09 10/10
Nagyon magávalragadó a film. Csodaszép történet, csodaszép felvételek, az egész hangulatát imádtam. Olaszország valami mesés hely!! A színészi alkotások is nagyon jók.
Szomorú azt olvasni, hogy vannak akik ennyire leragadnak ott, hogy nem egy megszokott hagyományos romantikus könyv/film, mivel melegekröl szól, te Úr Isten.... azért sajnálom ezt leginkább, mert ebben a történetben sokkal több minden van, és akik itt leragadnak (annál hogy fuj homokosok, buzik - pedig ök is emberek, és nem kéne ilyen szavakkal /sem/ degradálni öket!) nem értették a filmet. De hát...ez a kedves film, müvészet, és lehet valakinek kissé primitiv a lelke ehhez.
Olyan jó lenne, ha az emberek megtanulnák azt, hogy nekik, egyiköjüknek sem feladatuk az hogy embertásaik felett ítélkezzenek...hanem hogy szeressék magukat és úgy a társaikat. És ez a film ezért is gyönyörü, hisz Elio szülei nem ítélkeznek, elfogadják a saját és fiúk személyét, sorsát is, és boldogok...
Love is Love <3
hanguktaekwondoo 2019 márc. 24. - 14:16:36 Előzmény http://24-hu.id.st/
Nem fogjuk :-)
hanguktaekwondoo 2019 márc. 23. - 21:47:55 Előzmény Min-Rin
a kölyök gyenge, normális meleg bottal nem piszkálná meg. a másik csávó olyan, mint a lidli -zöldség/gyümölcs: nyomtatott cellulóz némi vízben oldott cukros vagy egyéb aromával feltöltve.
én úgy látom, kellett vmi ürügy, hogy megint szennyezzék az éteren keresztül az emberek tudatát. Ehhez pancserul megideologizáltak valami sápadt történetkét -a végrehajtók mindig közepes képességűek- és leforgattak egy újabb rosszindulatú alsócsakra -pufferelést.
uuuuuuuuunalmas
Min-Rin 2019 márc. 23. - 20:02:14
Részben untam, részben bosszankodtam.
A történet alapja jó, a kivitelezés viszont több sebből vérzik. Legnagyobb hibája, hogy minden részletében mesterkélt, szenveleg. A család és a többi szereplő lazasága és természetessége, amit nagy erényeként emlegetnek, csak látszólagos, éppenhogy kimódolt az egész, beleértve a szülők viselkedését, a lazának szánt többnyelvűséget, az apa bölcselkedését. Az egész olyan liberális gusztustalanság. Pedig közben nagyon érzem, hogy a lényeg hiteles, és akár nagyszerű is lehetett volna. Egy nyaraláskor megérkező fiatal fickó igencsak ébreszthet olyan érdeklődést, amely hamarosan valami szerelemfélét hoz magával a kamaszfiú számára. S egy természetes, világra nyitott, minden rafinériamentes nagykamasz válhat vonzóvá egy felnőtt férfi számára, bár abban korántsem vagyok biztos, hogy egy heteró fickó számára is.
A baj az, hogy a filmbeli jelenetek még a szerelem ébredését sem valószínűsítik, igazi szeretetet végképp nem mutatnak.
Az apa, aki szinte irigykedik, hiszen neki nem jutott ilyen kaland, kifejezetten ellenszenves, pedig nem kéne: ő csak egy liberális barom.
A fiatal pasas képtelen elhitetni velem, hogy vonzódást ébreszthet bárkiben. Nem találom szépnek, de ez hagyján, belülről sem jön semmi izgalmas.
A srác rendelkezik azzal a - korát jellemző - tulajdonsággal, aminek lényege az érzések és érzékek ébredezése, azok szokatlan formájának keresése. A nyaralás unalmas szereplői közt megjelenő új ismerősre szinte törvényszerűen ruházza rá mindezt. Valamiért mégis hiteltelen ez a szál is. Talán azért, mert a srácból ugyanúgy hiányzik valami: egy igazi kamaszfiú természetes kisugárzása.
Így a két ürge összeborulása inkább gusztustalan, mint szép. Még csak azt sem lehet mondani, hogy kiskorú megrontása, mert a filmben a srác romlottan vehemens. Az utolsó képkockákon a könnyező srácot mutatják, de aki figyel, mást is észrevesz. A kölyök romlottságát. Aki mást lát, álmodik.
Normális reakcióknak a filmben szinte nyoma sincs. Azt gondolom, magától értetődő lenne mindkét fél esetében némi zavarodottság. A felnőtt ezt annyival jelzi, hogy felteszi másnap a kérdést: neheztelsz rám az éjszakai miatt? Mire a 17 éves: dehogy! Aztán még egy rövid beszélgetés, amelyben az idősebb ürge úgy tesz, mintha izgatná a saját felelőssége. A srácon még ennyit sem látunk. Vajon miért?
A szeretet olykor lehet nemtől független. Igencsak sajnálatos, hogy ebben a filmben általában és így a két főszereplő között nyoma sincs szeretetnek.
Picasso™ 2019 márc. 23. - 10:54:01 Előzmény éljen május 1.!
21. században nem tudod/nézed meg, mi elé ülsz le Jakab?
Még túl(zottan) explicitnek sem mondható film.
Nekem Te tűnsz érintettnek... :P
9/10
NADAL14 2019 márc. 21. - 19:24:50 9/10
Tényleg ha átlépek az előítéleten a melegség terén ,ez a film bizony nagyon tetszett . Jók a színészek és olyan természetes az egész , ezt még be is vette a gyomrom . Azért sokkal bicskanyitogatóbb filmek készülnek mostanában e témában. Ezt csak ajánlani tudom.
10/10
f.orsi 2019 febr. 22. - 14:50:45 10/10 Előzmény sexykex
A könyvben egyértelműbb, hogy Elio inkább meleg biszexuális, Oliver inkább hetero biszexuális. Oliver megállapodik egy nő mellett, Elionak viszont csak alkalmi, rövidtávú kapcsolatairól tudunk. (A könyv egyébként a film után 20 évvel ér véget, ugyanúgy nyitva hagyva a folytatást, mint a film.)
sexykex 2019 febr. 20. - 13:13:25 Előzmény éljen május 1.!
Coming out: Bevallom, nem vagyok LMBT és nem tervezem, hogy valaha is bármelyik Pride közelébe megyek. Én sajnos egyszerűen csak ateista vagyok. (Tudom szomorú, de ez van, nem tehetek róla.)
Háborogni is csak akkor szoktam, amikor Gyurci kitipeg elém az úttestre és lelkesen integet, hogy álljak meg egy laza menetre.
sexykex 2019 febr. 20. - 13:12:06 Előzmény tortura
A filmmel nekem sincs semmi bajom. Veled ellentétben a film nem akart megbántani. Összehordtál hetet-havat már korábban is, most is izzanak a szavaid. Gyűlölködsz, mintha téged szidtalak volna. Kibe szerettél bele? Hammerbe, Chalametbe, vagy érintett vagy? Nyugodj már meg ember! Eddig hozzád se szóltam. Veled ellentétben nem kérdőjeleztem meg sem az intelligenciádat, sem a kapacitásodat. Ugyan abban az érában születtél, mint én és ennél a filmnél nem az én véleményem az „egyenvélemény”. Mi történt? A te színes világodban nem jut hely más véleményének? Javasolnám, hogy kerüljük egymást! Nem egymás véleményét, hanem egymás személyét.
sexykex 2019 febr. 20. - 13:10:53 Előzmény Edmond Dantes
Nem a filmmel van baj. Nem érdekel a könyv, maradjunk a filmnél. Egyesek szerint gyönyörű, mert két ember szerelméről szól. Leírtam, hogy engem nem győzött meg. Semmi előzménye sincs annak, hogy Elio meleg lenne. Sőt, Oliver sem látszik annak, amíg táncra nem perdül. Először akkor hittem el a színésznek, hogy egy meleg férfit alakít.
Engem is próbáltak tinédzser koromban megkísérteni melegek. Elég pontosan tudom, hogy a hetero viszolyog a melegekkel folytatott szexuális kalandoktól. Más a helyzet, ha egy régi barátról van szó, akit valóban szeretünk, régóta ismerünk és egy váratlan, sokszor extrém esemény során a baráti intimitás valamilyen szintű testiséggé fajul. Többnyire nincs folytatása egy ilyen kalandnak. A filmben nem ez történik, és ami történik, azt inkább megrontásnak nevezném, mint szerelemnek.
A véleményemet nem sikerült ennyire finoman megfogalmazni, de akkor is csak egy vélemény volt. Erre az egyik polgár belém kötött. Nem a filmről mondott véleményt, hanem rólam. Honnan veszi a bátorságot XY, hogy nekiessen egy másik embernek? A moderátor megkísérelt rendet rakni, de csak hozzám jutott el és ez ugyancsak feldühített. Na, ennyi a lényeg.
sexykex 2019 febr. 20. - 13:09:21 Előzmény sexykex
Meggondoltam magam, teszek még egy utolsó kísérletet. Én a mai napig soha senkinek nem szóltam be anélkül, hogy ne ért volna konkrét, névre szóló támadás. Elmondom a véleményemet egy filmről, ami egyeseknek nem tetszik. Ők másképp látják, másképp gondolják, amihez joguk van, azonban ezután nem a filmről beszélnek, hanem sértegetnek. Most megpróbálok visszafogottan válaszolni a kedves fórumozó barátaimnak, de ha ismét kimoderálnak, akkor nem látom értelmét a fórumon maradásnak.
sexykex 2019 febr. 20. - 13:04:24 Előzmény bundi8
Egyetértek, egy jócskán túlértékelt műről van szó. Alapvetően jellemző, hogy ha szerelmes szépfiúk mocorognak a vásznon, az mindig nagy hatással van az érzelmes nézőkre. Kislányok, nagylányok, érett nők és éretlen férfiak ujjonganak – képtelenség őket lecsendesíteni.
Én az Oscar jelöléseken is meglepődtem, bár lehet, hogy a művelt emberek művészvilága magára ismert ebben a történetben, és ezért ők is belelkesedtek. A döntéshozók példamutató mértéktartására utal, hogy csak a Legjobb adaptált forgatókönyv díját kapta meg, amit valószínűleg meg is érdemelt.
Az édesapa beszélgetés közben bevallja: „Közel álltam már ehhez, de sosem adatott meg nekem az, ami nektek. Valami mindig visszatartott, vagy utamba állt.”
Így már érthetőek a következő mondatok is: „Figyelj, csodás barátságotok volt. Talán több is barátságnál és ezért irigyellek. A helyemben a legtöbb szülő azt remélné, az egész elmúlik. Imádkoznának, hogy a fiuk talpra essen, de én nem ilyen szülő vagyok.”
Én legfeljebb ennyit mondtam volna: „A te dolgod, hogy éled az életed.”
offtopic
Edmond Dantes 2019 febr. 18. - 09:36:02 Előzmény perry
Továbbá mindenki a saját gazságának kovácsa. Akadnak bőven.
10/10
offtopic
perry 2019 febr. 18. - 02:29:51 10/10
Nekem az jutott eszembe-lehet ez a mondás már létezik- : Mindenki a saját igazságának kovácsa. Amennyiben ez így lenne akkor viszont mesteri "kardot kovácsolni", ahhoz tudás kell.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu