Szörnyek és szerelmek

Bakancslistához adom
Il racconto dei racconti / Tale of Tales
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz-francia-angol fantasy, 133 perc, 2015

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer három szomszédos királyság...Longtrellis Királynője (Salma Hayek) mindennél jobban vágyik egy gyermekre, semmilyen áldozattól nem riad vissza ennek érdekében – amikor pedig mágusok tanácsát követve, sötét körülmények között kap egyet, teljesen kisajátítja. Mindeközben Highhills nem túl éles elméjű királya (Toby Jones) kizárólag azzal van elfoglalva, hogy házi kedvencként egy méteresre hízott bolhát nevelget, s megfeledkezik felnőtt lánya boldogságáról, akit egy balul elsült lovagi torna után egy erőszakos ogréhoz kénytelen feleségül adni. Végül Strongcliff királyság élveteg és nőcsábász ura (Vincent Cassel) csodás énekhangja alapján beleszeret egy öregasszonyba – az idős nő pedig egyre szörnyűbb játszmákba megy bele, hogy akár varázslat árán, de fenntartsa a fiatalság és kívánatosság látszatát.
Víziszörnyek és ogrék, királyok és királynék, mágusok és kurtizánok gyűlnek össze a Gomorra és a Reality című filmjével is Cannes-i Nagydíjat nyert Matteo Garrone sajátos hangulatú fantasy-horrorjában, amelyben a tündérmesék legsötétebb oldalát ismerhetjük meg olyan látványvilággal és szereplőgárdával, amit bármelyik hollywoodi produkció is megirigyelhetne. A szürreális fantáziabirodalomban játszódó, bizarr karakterekkel és drámai fordulatokkal teli cselekmény a 17. századi történetíró, Giambattista Basile Pentameron című „mesekönyvének” három történetét szövi egybe, amelyeket között az emberi gyarlóság és a bűnös szenvedélyek adják a kapcsolódási pontot. A Cannes-ban Arany Pálmára jelölt, hét David Di Donatello-díjjal (az „olasz Oscar”) és tíznél is több további fesztiváldíjjal elismert alkotás május 31-től látható a hazai mozikban, eredeti nyelven, magyar felirattal.
Bemutató dátuma: 2018. május 31. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
cyrrusz 2019 jan. 15. - 15:34:06
Üdv, hol lehetne online megnézni?
10/10
belafarinrod 2018 jún. 01. - 21:30:25 10/10
Szerintem az utóbbi évek egyik legjobb filmje. Nagyon jó színészek nagyon jó játékával. Nem egy újabb harmatgyenge Star Wars töténet, hanem izgalmas, fordulatos, és eléggé véres. Kicsit mint a Trónok harca első évadjai, csak csatajelenetek nélkül. Tele van fantáziával és meglepetéssel, gyönyörű képek, helyszínek, a zenéje is csúcs. Lehet, hogy egyes kritikusoknak nem tetszett, de az az ő bajuk ha nem a filmet nézték. Mi egyetlen percében sem unatkoztunk, a történet nem kiszámítható. Csak azt sajnáltuk hogy véget ért, mert mi is tudtuk volna még tovább nézni.
jn 2018 máj. 29. - 16:14:22
Premier előtti vetítésen volt szerencsém látni, kissé "beteg", de érdekes, tanulságos, izgalmas film humorral átszőve, remek jellemrajzokkal és színészi játékokkal. A vége kicsit befejezetlen, tudtam volna nézni még, a bő 2 óra elrepült. Aki szereti a műfajt, annak nagyon ajánlom!