Táj a ködben

Bakancslistához adom
Topio stin omichli
görög filmdráma, 119 perc, 1988

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

"Kezembe került egy újságcikk és amit olvastam benne, azóta is itt motoszkál a fejemben. Egyre csak azon tűnődöm, hogyan is indulhatott el két gyerek, csak úgy vaktában egy idegen országba. Hát csakugyan ilyen iszonyú az élet, hát ennyire kell a szeretet, hogy egy gyerek ilyen nagy útra képes érte?" (Angelopoulos). Egy görög kisfiú és kislány útra kél, hogy megkeresse édesapját. Az apa vendégmunkás Németországban, az anya egyedül él gyermekeivel Görögországban. Nincs számukra hely e világon. Gólyaállásban - ez az egyetlen létállapot számukra és milliónyi sorstársuk számára. Se itt, se ott. Az otthon, a haza már csak illúzió.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
NADALFAN 2015 jún. 18. - 20:16:40 Előzmény Robicruz
Ezt a filmet én is csak 3 részletben tudtam végig szenvedni. Mûvészfilm a javából , de annak is az emészthetetlen fajtájából. Sok lehangoló , depresszióba hajló filmet láttam , ez a top 3-ban benne van. Momentán ettõl teljesen depis lettem. Minden filmet pontozok, de erre nem tudok mit adni.
1/10
Robicruz 2014 márc. 25. - 01:43:04 1/10
Hat ennek a filmnek se fule, se farka. Vegigszenvedtem a ket orat, mert vegig remenykedtem, hogy a vegere kiderul hogy van ertelme,de a vege meg szanalmasabb volt mint addig. Fogalmam sincs miert kapott ilyen magas pontszamot. Nem a vontatottsaga zavart es meg azt is kibirtam, mikor 5 percig mutatott jeleneteket vagy arcokat, melyeken semmi sem tortent, hanem az hogy teljesen ertelmetlen volt es raadasul tele logikai hibakkal. Nem ajanlom senkinek, mert szar. Pedig remenykedtem, hogy: je, na vegre egy gorog muveszfilm, amiben nem csak a hollywoodi kliseket latom ismet, de ...egyszeruen rettenetes volt.
drabál 2010 dec. 29. - 00:21:38 Előzmény Kakukk76
Az nem lenne baj ha csak a mozdulatok lennének teátrálisak,de amikor pl egy fejet 5 percig mutatnak az mán egy kissé tényleg vontatott.Egyébként egy megható film,egy kissé hatásvadász,de nem veszélyes.
8/10
Kakukk76 2010 máj. 20. - 10:27:46 8/10
Azt hiszem, egyetértek az elõttem szóló Undok úrral. Annyiban módosítanám, hogy talán nem is vontatott, csak talán néha túl teátrálisak a mozdulatok. De azon is töprengtem, hogy talán csak azért van így mert a gyerekek szemében minden sokkal jelentõségteljesebbnek tûnik, mint "felnõtt" fejjel...
Szép film.
7/10
ondok 2010 márc. 24. - 00:37:44 7/10
Megindító történet ,de maga a film kissé vontatott.