Társas játék

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 30 perc, 2011

Értékelés:

269 szavazatból
Szerinted?

A történet középpontjában Léna és Dávid állnak, akik egy baleset folytán sok-sok év után találkoznak újra. A fiú már gimnáziumban szerelmes volt Lénába, de akkor érzelmei nem találtak viszonzásra. Ma már a felnőtt Lénának nagyon is tetszik a megkomolyodott, őszinte és sármos fiatalemberré érett Dávid. Az első csók újra és újra kényszerűen elhalasztódik, miközben az élet folyton egymás útjába sodorja a fiatalokat. De hiába kötnek ki ugyanabban az irodában, karnyújtásnyira egymástól a mindennapokban, ha időközben mindketten valaki más mellett látszanak lehorgonyozni. Dávid életében feltűnik harsány exbarátnője, Timi, aki ráadásul egy szerencsétlen éjszakai kaland után teherbe esik, míg Léna az ünnepelt hegedűművész, az érett korára is jóképű, sportos Paul mellett talál vigaszt.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Katalin93 2023 jún. 09. - 22:20:15 6/10
Az első évad 10/10, szépen lezárták a végén. Felfogni nem tudom, mi szükség volt a második évadra. Aki pozitívan akar emlékezni erre a sorozatra, az érje be az első évaddal és tekintse azzal lezárt, kerek egésznek a sztorit.
offtopic
guess.who 2022 ápr. 18. - 09:50:18 Előzmény janderka
De hát most Pepe, nem Kapa...
offtopic
janderka 2022 ápr. 18. - 09:08:06 Előzmény guess.who
Mucsi széééép. Csak úgy csillog az új fogsora. Ami - nevéhez méltón - újólag is kapaként lóg ki a felső ajka alól.
offtopic
guess.who 2022 ápr. 18. - 08:26:26
Van egyáltalán olyan magyar gyártású cucc, aminél a második évad legalább nagyjából meg tudja közelíteni bármilyen szempontból az elsőt?

És ami utólag jutott eszembe: ez az első évad a jelenlegi, hátizé "furcsa" szabályozás miatt már le sem nagyon mehetne a tévében, hiszen fújfúj, iszonytatóan szörnyű, deviáns elhajlást népszerűsít benne Balsai Móni és Tornyi Ildikó viszonya!
Utóbbi milyen más volt még hosszú hajjal ebben az első évadban, aztán a DÖ-ben már röviddel Pannaként (érdekes, hogy mindkettőben valami nem-is-annyira-elfojtottan agresszív nőt játszott), és valami fura véletlen miatt mindkettő jól állt neki, pedig nem ez a jellemző általában.



------------

Hogy idézhetné vissza, mikor a gyönyörű Balsai Móni nincs benne - van helyette viszont a -hm- nem annyira gyönyörű Mucsi?!?!?! :)
A többit ott, bár nem hiszem, hogy végignézem.

offtopic
janderka 2022 ápr. 17. - 23:29:53 Előzmény guess.who
Fú, de részletgazdagon elemezted a második évadot - így 2+9 év távlatából :) Először csak sodortak a szavaid, mert ennyi idő után már csak halovány emlékek maradtak meg belőle (pláne, hogy nem is igazán rögzült bennem anno ez a folytatás), de végül visszajött minden. És hát igazad is van. Nem véletlen nem tetszett már akkor sem.

Viszont érdekes mód, a most indult Pepe sokban visszaidézi bennem a nagyon bejövős első (2011-es - fú de rég volt) évadot. Részben talán az azonos szereplőktől, részben pedig a hangulata miatt?
offtopic
guess.who 2022 ápr. 11. - 20:35:32 Előzmény janderka
Pont két éve írtad, de hátha nem késő még reagálni rá. :)

Az első évadnál végig az járt a fejemben, hogy irtó gazdagok vagyunk és nem is tudunk róla, hiszen hihetetlenül gyönyörű színésznőink vannak. Nem emelnék ki senkit külön (kivéve Pokorny Liát, mert őt erősen elcsúfították a műorral és a műfogsorral a figura kedvéért), illetve a kvázi-főszereplőt, Martinovics Dorinát, akinél ugyanazt éreztem, mint a Keresztanyu legfontosabbnak beállított csitri szereplőjénél: kiválogatták, mert szép volt, eleinte jó is volt, aztán a szerep szépen maga alá temette (bár M. D.-t jóval kevésbé, de azért...).

Asszem, innentől spoiler:

A második évad új szereplői közül az egyetlen jó választás az enyhe beszédhibájával együtt imádnivaló Döbrösi Laura. Ellenben Kovács Patrícia egykori Laura figurájából egy katasztrofális, jellegtelen izé lett: semmi vagány dög nem volt már benne, ehelyett egy közönséges és kifejezetten olcsónak tűnő valamit sikerült összehozni az új színésznővel (pl. kétlem, hogy egy bármilyen templomi esküvőre olyan öltözetben beengednék, mint amiben megjelent). Pedig a karakter lényege éppen az volt, hogy Pokorny Lia figurájának minél erősebb kontrasztja legyen mindenben. Fekete Ernő "professzor" tökéletes Vasember-szinkronhang - de szerintem egyáltalán nem az a sármos pasi a figurája, akitől egy Balsai Móni jellegű, prémium kategóriás nő két mondatnyi interakció és három méternyi futás után azonnal hanyatt is dobja magát. Valahogy semmiféle kémia nem látszott kettejük között.
Básti Juli első évados szereplése nagyon kerek egész volt, ráadásul egy csodálatos jutalomjáték - ezt a második évados szellemeskedést annyira nem kellett volna erőltetni. Mondhatnám úgy is, hogy árnyéka volt önmagának... Pláne hogy behozták Udvaros Dorottyát mellé, így mindenképpen osztozniuk kellett a primadonnai pozíción. És ráadásnak jött SzabóKimi (huncutkodott Udvarossal a kis pimasz! :) ), akinek több olyan szerepe is van, amiben alapvetően pozitív sármőrt játszik (legalábbis úgy tűnik), de valójában egy szemét kis görcs - és ettől a figurától itt sem tért el, hiszen végig manipulál mindenkit... Ahogy egyébként Simon Kornélt is valahogy mindig ugyanolyan egysíkú film- és tévésszerepek találják meg, amiben két nő között ingadozó, kicsit csetlő-botló jópasit alakít.

És szeretném leszögezni, hogy Balsai Móni szerintem nagyon rossz választás volt Judit szerepére: egy ilyen, két gyerek után is dögös, rendkívül csinos, okos, higgadt, megértő, jó anya és ráadásul hihetetlenül gyönyörű nőről egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a nem kifejezetten sármőr (nem is azért szeretjük :) ) Thuróczy Szabolcs karaktere "megunhatja" valaha, bármekkora kannak is képzeli magát. Ha meg mégis megunja, akkor meg hülyeség a figurája, mert valójában ő nem egy nagymenő reklámcég vezetője, hanem egy iszonyú nagy lúzer: otthon várja türelmesen a tökéletes NŐ, ő meg elmegy holmi kétes libákkal kavarni?! :) Szóval jobb lett volna valami kevésbé tökéletes színésznő, vagy legalább ragasztottak volna rá is valami műorrot, esetleg két nagy elefántfület, vagy ne lett volna olyan megértő, lett volna inkább debil hisztérika stb.

A második évad egyébként pontosan azoktól a hibáktól szenved, amelyektől minden hasonló magyar gyártású mű:
- a kevés figura miatt mindenki mindenkinek a mindenkije (és lehetőleg mindenki mindenkivel mindent is csinál),
- a karakterek teljesen irreális dolgokat művelnek (és miközben velük ugyanezeket megteszik mások, ők teljesen bambán tűrik és csak néznek ki a fejükből, majd valamelyik legközelebbi barátjukhoz fordulnak agyatlan tanácsért), nincsenek életszerű reakcióik, minden csak a drááááámáról szól, azt szolgálja és legalább háromszorosára fújva (Parti Nóra kimondja az egyik részben a tételmondatot a professzornak: "más normális ember félrelép, aztán hazudik" - tehát fel sem merül, hogy AZ lenne a normális ember, aki NEM lép félre és/vagy NEM hazudik),
- a sminkekben/fényelésben is ugyanez a nagy drámázás látszik: az első évadhoz képest zavaróan "megcsúnyultak" a legszebb színésznők is a képeken (ez a jóval későbbi Apatigrisnél is nagyon feltűnő volt!),
- és a legfőbb szériahiba, amibe szinte mindig sikerül belefutni a drááááma miatt: a két kvázi-főszereplő előbb egy évadon keresztül küszködik, hogy összejöhessenek, majd a második évad egyből úgy kezdődik, hogy láthatóan alig várják, hogy találjanak valami okot a szakításra - és ez persze meg is történik az első szembejövő nehézségnél, mintha a nagy kínlódva összehozott kapcsolatuk nem is érne fabatkát sem. Ugyanez Lalyosunk figurájánál: az első évadban egy feltűnően málészájú programozó, aki évek óta epekedik Miss Ormány után, de megszólítani is alig meri - aztán amikor megkapja végre az orrot a hozzá szervesen kapcsolódó tartozékaival egyetemben, akkor meg az első szembejövő kutyasétáltatóval azonnal összebútorozna, mert az finom perkeltet tud főzni. Aztán meg összeomlik az első esküvőn, mert kiderül, hogy a gyerek nem az övé? De hiszen tudta jól, azzal együtt vállalta az egész orrvadászatot...
- Béresék gyerekei a második évadra annyira köddé váltak, hogy a prof éjjeli hirtelen odaköltözésekor (már bőröndökkel érkezik az ajtóhoz, de még csak nem is telefonál előtte!) fel sem merül, hogy léteznek, őket nem szükséges megkérdezni a költözésről sem, sőt: annyira sok a hely, hogy a smaragdlézerszemű Balsai Móni simán kiürít neki egy egész szekrényt, mire a fickó váratlanul odaér. Persze a gyerkőcök utána azonnal előkerülnek, mert fontos a jelenlétük a drámához (sőt: duplázódnak is!), de azért kicsit fura ez így, hogy ki-be kapcsolhatók bármikor.
- Léna szörnyen drámai bénulása két lépésnyi járógép és fél percnyi gyógymasszázs után annyira el is múlik, hogy mankót is csak 4-5 jelenetig használ, utána már simán sétálgatnak SzabóKimivel a világ végén sok-sok kilométernyit. És hát nem sikerült a nagy drámaként felvezetett út menti kereszt jelenet sem, hiszen SzabóKimi két lapos mondattal elintézte a naaaagy séta végcélját, és a szülei haláláról laza átkötéssel az jutott eszébe, hogy van egy kajálda a sarkon, menjenek oda. Szép, gratulálok az írónak!

És persze áldozni kötelező a klisék oltárán is: feltétlenül kell az első évadba egy kómában fekvő (aki persze éppen a megfelelő pillanatban ébred fel), a másodikba pedig egy lebénuló főszereplő (aki mindenkivel összevész és kibékül, majd természetesen a legmegfelelőbb pillanatban kezd el újra járni is). Bár ha a második évadban csak ez az egy lett volna, akkor nem szóltam volna semmit, de úgy látszik, ha saját kútfőből kell fordulatokat kitalálni, akkor a magyar írók -jó kukabúvárként- csak a mindenki más által félredobott klisék halmaiban képesek turkálni.
Ja, az amcsi filmek hagyományosan kötelező öltöztetős jelenetét is sikerült valamelyik részbe behúzni, ha jól rémlik.


A címerállatként felmutatott, de valójában lépten-nyomon túlerőltetett hazai zenék is sokszor inkább zavaróak: talán jobb lett volna, ha instrumentális darabokkal operálnak a jelenetekben, mert nem vitte volna el a néző figyelmét a szöveg (az első évadban ez nem volt így elbaltázva). Ráadásul ilyenkor kifejezetten hosszú töltelékjelenetekkel sikerült operálni, amikben szinte végig lemegy egy-egy ilyen schlager, miközben az adott szereplő(k) a történetet semmivel nem viszik előrébb, csak valami olyan komolyságú mechanikus cselekvésük van, mint pl. rendet rakni a zoknis fiókban, vagy szomorú arccal nézni, mert valami miatt éppen megint dráma van.

Ostobaságok:
- az első évadban minden, de minden lakásnak teljesen ugyanaz a csengője. Ez a bérházi lakásoknál még úgy-ahogy érthető (de kis valószínűségű), a rengeteg kertes családi háznál viszont teljesen érthetetlen. Vagy a soriban Budapest beleragadt az '50-es évekbe?
- nem derül ki, hogy Lalyosék a második esküvőt milyen apropóból szervezték egy hegyi kilátó jó magasan levő tetejére? Az asszony mindennapos várandós, nem kellene talán túráznia ilyen helyre, pláne egy násznéppel (akik között azért idős szülők is akadnak), és pláne úgy, hogy a két évad alatt SOHA ki sem mozdult egyikük sem a belvárosból, csak az iroda és a lakás között ingázgattak. Az anyakönyvvezető el is mondja, hogy tériszonya van (és ezt előtte nem sikerült megbeszélni vele?), de Lalyosunk van annyira eszes, hogy közli: azt a kilátót tériszonymentesre építették. Még szerencse, hogy nem légszomja van annak a szegény nőnek, mert akkor lehetett volna légüres tér a kilátóban...

9/10
luci87 2021 márc. 07. - 06:38:50 9/10
Nemrég ujra el kezdtuk nézni,de most is tetszik,mint 10 éve.Sok olyan szereplo van benne, aki azota eltunt, vagy most futott be.
Andrea4378638467587 2021 márc. 06. - 10:52:16
"Léna, a fiatal, kreatív igazgató". Miért nem Léna, a szeretetreméltó óvónő, vagy
felelősségteljes ápolónő? És miért nem tehetséges színésznőt választottak a szerepre?
Kemény férfi az, aki a járdán biciklizik, és aki szerint a "bicikli egy társ".
Milyen ocsmány nő ez, aki "ella77" néven próbál "ismikézni"! Nekem rémálmai lennének tőle.
Ennyi elég is volt ebből. 8.9 pont... betegek vagytok.
10/10
Kozma Ádám 2021 febr. 01. - 20:02:09 10/10
Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a sorozat. Nálam 10/10 és mind a két évad! Az első gyönyörű és kerek. A második évadot pedig egyenesen zseniálisnak tartom. Én azt gondolom, hogy az élet tényleg ennyire durva fordulatokat rejteget magában, mint ahogy azt a 2. évadban láttuk. Lehet, hogy ez pont így nem történhetne meg a cselekmény terén, de az érzelmi oldalon bőven lejátszódhat ugyanez a forgatókönyv hasonló karakterekkel az életben is. Féltem megnézni a 2. évadot a kommentek alapján, de én még ilyen kellemeset nem csalódtam.
xyz 2020 nov. 12. - 23:20:47
Nagyon furcsa volt számomra ez a sorozat. Az első évadát nagyon élveztem, kitűnő színészi játékok, érdekes, ügyesen megírt sztori, jó lezárás. Így volt kerek. Utólag nézve sajnálom hogy elkészült a második évad, mert akármennyire is tetszett az első és így ültem le a második évadhoz, de az nagyon gyorsan lehűtött. Erőltetett, logikátlan sztori, az első évad jellemei többeknél teljesen kifordulnak magukból. Amennyire élveztem az első évadot, olyan kínszenvedés volt a második. Az utolsó részeken már csak azért küzdöttem túl magam, hogy lezárhassam az egészet. Első évadot mindenkinek ajánlom, a másodikat viszont nagyon nem!
janderka 2020 ápr. 11. - 16:28:56
Lassan egy évtizede hogy az első évad elkészült, de ma is jó. Két délután alatt befaltam a HBO Go-n. A másodiknak most keztem neki. Bár nem néztem még utána az háttértörténetének - de mintha durvább volna mint az első. Nem beszélve a hirtelen lecserélődött mellékszereplőkről és a kissé zavartkeltő/sztoriidegen "szellemfigurákról". Az új széria 2-dik részét viszi még bennem a lendület, de ha tényleg annyira elkomorodik a sztori, ahogy néhány itteni réhi félmondatból kiolvastam közben, lehet hogy offolom...
Fura persze mindezt közel 10 évvel a bemutató után felvetni, de nekem ez a sorozat - HBO híján - eredeti idejében anno SAJNOS kimaradt. Klasszikus újszülöttként ezért új nekem minden.
LanyUs 2018 dec. 16. - 07:18:00
Sorrendre vigyázni! Társas játék -> utána Aranyélet. Mi a párommal elkövettük azt a hibát, hogy megnéztük az Aranyélet 3 évadot ( profi kamerakezelés, dráma, izgalom, erős érzelmekre hatás, feszültség, ráadásul tükröt is tart stb. ) -> HBO rendezés mindkettő, de a Társas játék a más téma ellenére is jóval gyengébb -> S01E01 után kaszáltuk...
padavan76 2018 dec. 10. - 12:30:56
Szerintem is kár volt a második évadért. Az első tök jó volt, a második nekem nem tetszett. A prof volt a legnagyobb hülyeség benne. Mondjuk ezeket már többen leírták :)
Kinga Bordács 2017 jan. 16. - 23:42:57 Előzmény bueno16
Haat detto.en is.igy vagyok kb vele ☺☺nagyon megfogott benne valami...
9/10
luci87 2016 nov. 15. - 12:43:39 9/10
Nem tudom,Léna hány éves karaktert játszik, de az apja(Rudof P.)aki 60 körüli) nála 15 -16 évvel idõsebb csak,elvileg,szerintem jóval többel...Aki pedig nem lett a férje,Paul, szintén egy 60 körüli pasas, aki kor alapján pedig az apja lehetett volna..
9/10
luci87 2016 nov. 13. - 09:22:27 9/10
Nagyon jó kis sorozat.Timi nagyon idegesítõ karakter,de jól játszik,Gabi nagy orra kicsit természetellenesen hat,lerí,hogy mûorr.Maga a történet izgalmas ,és fordulatos. 10/9
9/10
luci87 2016 nov. 12. - 17:22:46 9/10
Jo kis sorozat lesz ez is,ugy latom.Most talalaltam ra,ket reszt lattam meg csak...
rina10 2015 júl. 12. - 23:17:48
Engem meglep, hogy mindenkinek az 1. izraelibõl magyarra forditott évada mennyire bejött, a második, ami meg végre tényleg magyar az mennyire nem. Én kifejezetten szeretem a magyar filmeket/sorozatokat, de az elsõ évad olyan idegen volt nekem, nem éreztem elég magyarnak, nem igazán jött be. Viszont a második évadot egyben végig néztem, sokkal jobban sikerült. A forgatókönyvet mindenki szidja, pedig szerintem jól sikerült, mivel tökeletesen követi ezt a "mindenki ismer mindenkit" vonalat. Tetszenek az új karakterek, bejön az az intimitás, ami a szereplõk életébõl szabadon van mutatva. A színészek továbbra is jól játszanak. A zenei betétek tetszenek, mert maguk a dalok jók, bár néha fölöslegesen sokszor alkalmazzák õket aláfestésnek. Rengeteg helyszín van, ami nem tipikus magyar sorozatoknál, ez mindenféleképpen dícséretes. Budapest újfent szépen van fényképezve. Tuti újra megnézem az egész évadot.
8/10
Meril 2014 jan. 07. - 21:28:41 8/10
Egyébként...lehet nem szép ilyet megjegyezni de néha igencsak hervasztó volt látni ezt a leányzót (Lénát).Most megnéztem az elõzõ évad képeit még akkor sem volt ennyire csontos szikár alkatú.Tudom sokaknak ez az ideál nem tudom hogy a sorozat miatt volt e ebben szándékosság hogy az amúgy is vékony alkatából fogyott.De igazán nem áll jól neki...a barátja se piskóta persze.Vicces de kicsit tényleg hajaz egy némely karakter a sorozat intrójában látható arcokra.Ott ráerõsítenek erre a deprimált beteges hangulatra.Szóval nem értem...annyi biztos egyetértek itt valamelyik hozzászóló véleményével hogy inkább idegesítõ volt a sorozatban ez a két karakter Léna és Dávid.És közel sem álompár...Nem is értem mivel érdemelték ki a fõszereplõ státuszt?
go84 2013 dec. 29. - 14:06:56
A legjobban diohejban ugy tudnam jellemezni ezt a II. evadot hogyha nem lattam volna az elsot akkor nem biztos ezt vegig nezem.
Összes hozzászólás