Team Building

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar-német játékfilm, 90 perc, 2010

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

Mennyiben segíti a mindennapokban való eligazodást a manapság oly népszerű, team buildingnek nevezett agymosás? Mennyiben segít megválaszolni életünk alapvető kérdéseit? Mennyire képes egy volt kommunista ország embere elsajátítani a "szép új világ" diktálta értékrendet? Mennyire képes egy Nagy-Britanniából importált tréner megérteni az olykor túlságosan is kelet-európai viszonyokat?
Péter videósként dolgozik egy vidéki csapatépítő tréningen. A fiatalember munkája abból áll, hogy felveszi a hétvégén történteket: rögzíti a résztvevők emlékezetes pillanatait, megaláztatásait, a csapatépítést, a külföldi tréner időnként kegyetlen, ám hatásos módszereit. Péter vállalja, hogy elkészít egy összegző filmet a hétvégéről. A műsoros esten be is mutatják, azonban senki nem azt kapja, amire számított.
Társadalomrajz egy országról, amely kivívta a szabadságát.
Bemutató dátuma: 2011. május 12. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
tdk 2011 dec. 12. - 12:31:18 Előzmény Ezüstliliom
Értettem a szituációt, csak nekem olyan érzésem volt, hogy a számolásra már lenyugodtak a kedélyek, és ott már lehetett volna józanabb a srác. ;) De eddig csak egyszer láttam a filmet, úgyhogy lehet, hogy nem emlékszem pontosan.
blowup 2011 dec. 11. - 17:58:52
Ez aztán büntet keményen! Nem csak a szánalmas túlhangsúlyozott figurák miatt, de mint ahogy megfogalmazták, egyesek megtanultak nyalni elõbb Keletre majd Nyugatra, de a többség mentalitásán elbukik a gyöngyözõ homlokkal felépített, másutt amúgy mûködõképes modell, ami végsõ soron felveti a magyarság megmaradásának kérdését is--->se erre, se arra nem tud/akar hasonulni.
Fullajtár Andrea, honnan vette a manager HP karaktert - az a járás XD - 10 pontos alakítás volt.
Ezüstliliom 2011 dec. 09. - 23:53:27
Na, akkor majd rákeresek a jelenetre a neten.

SPOILER
Hogy miért sietett? Abban a szituációban, amikor ennyire ki akarták csinálni, ezzel akarta mutatni, hogy milyen okos/ügyes. Szándékosan froclizta bele ebbe a hangulatba a pasas. Én is bedõltem volna.
tdk 2011 dec. 09. - 23:11:03 Előzmény Ezüstliliom
SPOILER

Volt benne "átverés", mégpedig az, hogy a számokkal valahogy megvezették a srácot. Nem tudom, mennyire emlékszel, de a csaj egy lappal takarta el ugye a soron következõket, és mindig vitte eggyel lejjebb. Már nem emlékszem pontosan, de valamilyen szabályosság lehetett az egymás után következõ számokban, és emiatt vágta rá a rossz eredményt. Azt hiszem, úgy volt, hogy kapásból rávágott ezerrel többet, aztán javított, de akkor is valami rosszat mondott, talán a százzal nagyobb végösszeget. Ebbõl az elsõt mondhatta a szabályosság miatt, a másodikat meg már csak reflexbõl. És ha jól emlékszem, valami 120-at kellett volna a 4080-hoz adni, vagy ilyesmi. A 80-as végzõdés rémlik csak, de lehet, hogy az sem jól. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a srác annyira fel volt pörögve (nekem mondjuk ez egy kicsit sántított), hogy hihetõ volt a hiba. Volt valami bicsaklás az biztos, mert odáig marha egyszerû összeadások voltak, én is követtem, de a végén én is leakadtam egy pillanatra, a srác meg közben vágta rá a rosszat.

A tanulság az volt, amit a fickó is mondott, hogy nem veszi észre a csapdákat. Mondjuk azt nem értettem, minek sietett annyira, amikor nem ment idõre, viszont sokat nyerhetett volna vele.
Ezüstliliom 2011 dec. 05. - 21:32:42 Előzmény tdk
SPOILER

Elmagyaráznád nekem a számolós jelenetet? Mert talán nem figyeltem oda rendesen. Tényleg elszámolta magát a srác, vagy volt benne valami átverés?
binya 2011 dec. 05. - 20:32:29 Előzmény Woody Allen-mániákus
Egyetértek.
binya 2011 dec. 05. - 20:28:30 Előzmény funfun
Nagyon ász ez a film. Aki, mint én is, dolgozott már multinál, érti az egészet. Látott ilyen kollégákat, de fõleg látta azt, hogy mennyire nem épít csapatot egy ilyen drága hétvégi attrakció. Én egyébként ugyanezt Varsóban és Prágában éltem át, még annyi közünk se volt egymáshoz, mint a filmben a szereplõknek. nagyon jól bemutatja a film, hogy mennyire gusztustalan az egész és mennyire gusztustalan magatartásra késztetnek kiszolgáltatott embereket a multik.
Nálam 10-es az alkotás, mert nincs 11-es.
tdk 2011 dec. 02. - 21:32:21 Előzmény galafej
Nekem is ilyesmi érzésem támadt, amit írtál, hogy ez inkább egy tulajdonosváltás utáni magyar cég, aminek a tipikus magyar irodabeli miliõbõl valahova az isten háta mögé elráncigált dolgozóit látjuk (fõleg, hogy ötven feletti fickó is volt). A terápia-jelleg miatt a Pánik c. filmre is emlékeztetett, szintén nemrég vetítették.

Amúgy tetszett, érdekes volt, a számolós feladat még tanulságos is. :) Egy kis ürességet éreztem azért, illetve nekem az "ellenõr srác" (Nagy Zsolt a Kontrollból) nem tetszett ebben a filmben. Ez a magányos hõs szerep valamennyire jól állt neki, csak a kontrollos asszociáció miatt kicsit hiteltelennek éreztem.


SPOILER

A végén tetszett, ahogy szétesett a mûnõ. :D
Roni72 2011 nov. 29. - 16:32:06
vesszõ kimaradt, elnézést: "másik, Eszenyi Enikõ"
Roni72 2011 nov. 29. - 16:27:48
A film nézése közben óhatatlanul egy másik Eszenyi Enikõ film (vagy inkább amolyan film-is-meg-nem-is alkotás), a Nexxt jutott eszembe. Szerintem "ott van a film a szeren", biztosan meg fogom nézni mégegyszer.
Még annyit tennék hozzá, pályafutásom során igen sok helyen dolgoztam eddig (is), és magam is részt vettem pár ilyen "vállalati retteneten". Sajnos a magyar ember képtelen a csapatmunkára: fõként azért is van ez, mert az iskoláink "bajnokképzõk", a munkahelyen pedig az irígykedés, a "turifuri" légkör a tipikus. Azt hiszem Kopp Mária elõadásán hallottam egyszer arról, hogy amíg az amerikai és a holland nép is a magánéletében individuális, mint a magyar: ugyanakkor a hazájukkal kapcsolatos közösségi érzések sokkal erõsebbek bennük, és ez jobban összetartja õket. Azt hiszem, ezzel nap mint nap szembesülünk is - páran...
Woody Allen-mániákus 2011 nov. 28. - 12:58:05
Nagyon tetszett!

Valóságos a helyzet, már ami a multi-hangulatot, a náci stílusú agymosást idézi.
Jók, hitelesek a figurák, egyik kedvencem az ezoterikus nõ volt.

A színészek közt nálam Fullajtár Andrea és Alexis Latham vitte a pálmát, de mindenki jó volt.

Nagyon igényesen megcsinált film! Csak gratulálni lehet Almási Rékának.
galafej 2011 nov. 27. - 13:41:28 Előzmény mulao
Nekem is tetszett a film, bár néhol kissé vontatott és mesterkélt volt, de összességében nem rossz alkotás. Nagy Pétertõl vártam volna többet, de sajnos a szerepe nem tette lehetõvé, hogy kibontakoztassa tehetségét. A vége egy kicsit fura volt a számomra és egyben tipikus is. Az viszont tény, hogy sokkal többet is ki lehetett volna hozni belõle. Évente egyszer meg lehet nézni.
mulao 2011 nov. 27. - 00:04:47
Sajna lemaradtam az elejérõl, de nagyon jól sikerült, így kell remek magyar filmet csinálni. A színészek nagyon jók és képesek természetesek lenni, fõleg Nagy Zsolt és Nagy Péter. De a többiek is jók, egyedül nekem Szalay Mariann tûnt picit nem olyan természetesnek, mint a többiek. Egyszer majd még megnézem elejétõl is.
Ezüstliliom 2011 nov. 27. - 00:04:33 Előzmény alex4427
Sajnos tényleg ilyen a magyar valóság.:( De én nem tartom szórakoztatónak, inkább nagyon szomorúnak, hogy ilyen faszfejek alázhatják az embert a porba a betevõjéért, aztán másnap kirúgják. Tudom, mert sokszor átéltem. Nagyon vacakul érzem magam a film megnézése után, de nem azért, mert rossz volt a film, hanem mert igaz.
gigigelem 2011 nov. 27. - 00:01:44
KIfejezetten jó, érdemes megnézni!
Ezüstliliom 2011 nov. 26. - 23:56:29 Előzmény FElepHánt
"Ezek a senkik vezetõk?!?"

Igen. Valóban ilyenek. Sok ilyet ismerek. Sajnos.
4427 2011 nov. 26. - 23:24:10
olyan meggyõzõen írsz, mintha nem csak félig nézted volna meg!
S.O.R. 2011 nov. 26. - 23:19:45
Hatalmas csalódás volt a film.A copfos kamerás gyerek mit keresett a filmben?színész egyáltalán?Még a barátok köztben is megbukna statisztaként.Nagy Zsolt meg egyfajta szerepet tud eljátszani:a káromkodós,dohanyzó,proli keményfiút.Nem is értem,hogy miért kell nyomatni õt ennyire.ezerszer tehetségesebb színészek vannak,de valahog mindig ezt a kóklert kell választani.összességében sikerült egy borzasztó unalmas,élvezhetetlen,vontatott filmet összehozni.Ennél jobbat is tud a magyar filmes szakma.ERGYA
Ford Mustang 2011 nov. 26. - 16:02:02
Igen ezt tudtuk. Egyébiránt nem valami jó film. Maradok a Nagymenõknél.
4427 2011 nov. 25. - 21:19:52
Holnap (szombat) este az m1-en!
Összes hozzászólás