Teddy mackó

Bakancslistához adom
Teddy Bear
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott dán-thaiföldi-angol filmdráma, 92 perc, 2012

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

A 38 éves testépítő, Dennis nagyon vágyik egy kapcsolatra. Sosem volt még barátnője, s magányosan éldegélnek egy kis lakásban anyjával Koppenhága külvárosában. Amikor bácsikája egy thai lányt vesz feleségül, eldönti, ő is az egzotikus országba megy feleséget találni magának. A keresés azonban egyáltalán nem bizonyul könnyűnek, mert a férfi szerelmet keres. Dennis aztán mégis találkozik egy lánnyal, akivel elkezd kialakulni közöttük valami, ám az elszakadásról az anya hallani sem akar. Dennis válaszút elé érkezik: elvágja a család köteléket és elkezdi végre felnőtt életét, vagy anyja Teddy mackója marad.
Bemutató dátuma: 2013. április 11. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Moncika 2014 ápr. 16. - 13:39:27
Nagyon kedves és életszagú film volt.

SPOILER

Bemutatja, hogy a szülõrõl való leválás még idõsebb korban is lehetséges és az egyetlen helyes lépés az önálló élet felé. Milyen érdekesen volt bemutatva, hogy a fõhõs testileg tudja csak kifejezni a férfias "kemény" énjét, belül (lelkileg) még egy leválással kûzdõ kisfiú, aki nehezen mond nemet az anyukájának, akit nagyon szeret. Ha megfigyeljük a párbeszédeket, szituációkat, észrevehetjük, hogy az anya végig úgy beszél a fiával, mintha a férje lenne.
Végig szurkolunk, hogy a fiú, aki végre önálló életet szeretne, megtegye a szükséges lépéseket a leváláshoz, és az anya gyerek kapcsolat rendezõdjön és a helyes irányba fejlõdjön.
Gneta 2013 okt. 25. - 22:03:06
Szerethetõ film, ajánlom!
grace08 2013 szept. 24. - 13:39:10
Kedves, emberi, sallangok nélküli film volt ez. Hiteles, természetes, olyan érzésem volt, mintha egy szomszédot figyeltem volna. Tipikusan az a film, aminél a stáblista alatt döbben rá az ember, hogy az elmúlt kb. másfél órában nem kalandoztak el a gondolatai, kizárólag a filmre figyelt, mindenféle megerõltetés nélkül. Persze nem mindenkinek való ez, biztosan sokan unalmasnak fogják tartani. Nekem tetszett.
5/10
deery 2013 aug. 03. - 15:36:05 5/10
Én kifejezetten türelmes vagyok, de a film végén már nem bírtam hogy ne kattintgassak elõre, ha nem lett volna ennyire vontatott, tetszett volna, de így nálam csak 5/10.
Gipsy Danger 2013 jún. 24. - 22:37:22
Nagyon jó kis film! Sajnáltam mikor vége lett, elnéztem volna még egy darabig. Semmi extra, egyszerûen jó. Aki egy kis kikapcsolódásra, "életszagra" vágyik, az feltétlen nézze meg. Sok nagyobb költségvetésû agyatlan filmet lepipál. Létezik egy 2007-es rövidfilm ugyanezen szereplõvel és témával. Én azt láttam elõször, valamiért az is megragadott a különleges hangulata miatt.
http://www.youtube.com/watch?v=V1zFeHJzS5E
7/10
mizuki 2013 máj. 07. - 11:59:37 7/10
Egy tizenkilencezres lélekszámú városban ketten voltunk a párommal megtekinteni a filmet!

Én nem bántam meg, nagyon tetszett!!! Hangulatos, igaz, életszerû volt. Örülök, hogy legalább elhozták a mi mozinkba is :) (nekünk)
8/10
efes 2013 ápr. 03. - 13:08:47 8/10
A címbõl nem feltétlenül következik, hogy ez a film egy igen szép, tiszta, egyszerû vonalú romantikus történet, hogyan találja egy 38 éves benga nagy darab, de érzõ szívû bodybuilder a szerelmet. Igazi, húsvér emberek, valódi, hiteles életsorsok egy bájos, optimista végkicsengésû filmben.