Tízparancsolat - "Felebarátod házát, mezejét, másféle jószágát ne kívánjad!"

Bakancslistához adom
Dekalog, dziesiec
lengyel filmdráma, 57 perc, 1988

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A sorozat a Tízparancsolat egyes pontjaihoz kötődve, mindennapi történeteket mesél el, kitűnő színészek közreműködésével. Az egyes epizódok közvetlenül nem függnek össze egymással., azonban a Tízparancsolat egy gondolati csokorba fogja őket.

Jerzy és Artur nagy értékű bélyeggyűjteményt örököl. Amíg az idősebbik testvér egy operáción esik át, kirabolják a lakásukat. Természetesen elviszik a bélyeggyűjteményt is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
twillight 2011 márc. 08. - 22:13:17
A fricska ott van, mikor Mr. Isten kívánja meg Mr. József feleségét.
feketevipera 2011 márc. 08. - 21:42:11
Kicsit furcsa volt ez a rész, meglehetõsen ironikus-szatirikus jelleget öltött. A korábbi epizódokhoz képest ez kevésbé volt drámai, a nyomasztó hangulatot itt valami más váltja fel. A történet itt a bélyegek körül forog, és arról szól, hogy mi van akkor, ha az életünket a külsõségek, a felszínes értékek irányítják (persze nem megvetendõ, hogy a filmben milliókat érõ bélyegekrõl van szó). A két testvér már-már nevetségessé válik, ahogyan a jövõbeli remélt pénzösszegért mindent képesek megtenni, és lassan többet költenek el, mint amennyi a várható haszon lenne. Igazi megszállottakká válnak, és a rabláskor még egymást is képesek gyanúsítani. Ez a tizedik rész egyfajta krimikomédia (persze inkább fekete humorral körítve), mintsem komoly dráma, itt a problémák nem olyan élesen vetõdnek fel, mint a többi részben. Lehet, hogy bizonyos szempontból éppen ezért jelenthet csalódást valakinek, hiszen erre az epizódra nem a fajsúlyosság a jellemzõ, így egy picit talán ki is lóg a sorozatból (plusz ahogyan az szerintem megfigyelhetõ, a sorozat vége felé a helyszín a szûkebb értelemben vett lakóteleprõl egyre inkább áthelyezõdik, nekem legalábbis ez jött le az utolsó néhány részbõl). Mindenesetre érdekes véget ér a sorozat, mintegy fricskát adva a nézõnek.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu