Tom Horn

Bakancslistához adom
amerikai krimi, 98 perc, 1980

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A helyi farmerek panaszkodnak, hogy a marhatolvajok egyre szemtelenebbek, ezért a helyi seriff, John Coble elhatározza, hogy mindörökre véget vet a garázdaságnak. Kapóra jön neki hát a segítségét felajánló Tom Horn, akiről úgy hírlik, hogy az igazság hősies bajnoka, ám Horn olyan intenzitással veti bele magát a tolvajok utáni hajszába, hogy az üldözésből szörnyű vérfürdő lesz...

Stáblista:

Szereplők

Glendolene Kimmel
John C. Coble
Joe Belle U.S. Marshal
Sam Creedmore sheriff

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2012 jún. 11. - 07:19:11
Borzasztóan zavart, hogy az eredeti hang végig szólt a szinkron alatt. Ilyen elemi hibát nem is tudom, hogyan követhet el egy profi szinkronstúdió...
danton-b 2012 jún. 10. - 21:54:46
nagyformátumú és emlékezetesen nagy színész volt,és még nagyobb is válhatott volna belõle ,ha megéri az õregkort.
olahmiki1959 2012 jún. 10. - 21:23:55 Előzmény danton-b
A Pillangóban is nagyon tetszett, persze maga az egész film is elképesztõen jó lett. A legutolsó jelenet, amikor már véget ért a film, és a stáblista alatt mutatják az eredeti helyszíneket, az azóta elnéptelenedett börtönök falait, ahogy a dzsungel lassan benõtte az elhagyott romokat, és a fény beszûrõdik a réseken, ráadásul az a vészjósló zene, még most is, amikor ezt írom, beleborzongok.
Aki ezeket az idõket végigcsinálta és túlélte, az olyan tapasztalattal lett gazdagabb, amirõl egy átlagembernek fogalma sem lehet.
Steve McQueentõl tetszik még "A szökés", ami az átlagos akció-krimik közül messze kiemelkedõen jó film, nem utolsósorban a rendezõ, Sam Peckinpah-nak köszönhetõen.
Vagy a "Pokoli torony", ami megint csak egy igazi film klasszikussá vált ma már.
Úgyhogy azt mondhatjuk, hogy McQueen ugyan fiatalon meghalt, de szerencsére azért játszott néhány igazi "nagy" filmben.
danton-b 2012 jún. 10. - 10:52:36
Egyszer láttam róla egy portréfilmet és népszerûsége és gázsija a csillagos egeket verdeste.Egy jelentõs alakítása volt pl A hét mesterlövészben,de még máshol is emlékezetes marad,mert igazi nagyformátúmú színész volt hasonlóan Marlon Brandohoz vagy Deanhez,pláne ha figyelmbe vesszük,hogy milyen kevés idõ állt rendelkezésére pl Brandohoz képest.
olahmiki1959 2012 jún. 10. - 02:45:49
Úgy tudom, magánemberként autóversenyeken is indult, mégpedig nem is rossz eredménnyel. Ott pedig tûzálló ruhát kell viselni, amelyekben valószínûleg sok volt az azbeszt, és az az évek alatt felhalmozódhatott a szervezetében.
Kár érte, viszonylag fiatalon halt meg, egy nagyon rokonszenves, jó színész volt.
danton-b 2012 jún. 09. - 23:39:53
Milyen versenyeken?
feketevipera 2011 szept. 04. - 20:49:22
Szerintem nem ez McQueen legjobb filmje, a nagy átlagnál nem sokkal jobb. Egy-két jobb pillanat emeli ki a többi western közül, illetve az, hogy Horn karakterét viszonylag jól ábrázolták, sok szempontból bemutatták. Talán kevésbé fordulatos, mint azt elsõre gondolnánk, vannak benne némileg döcögõsebb részek. A leginkább elgondolkodtató vonulat az, hogy hogyan lehet egy embert felhasználni bizonyos célokra, majd hogyan lehet eldobni õt, ha már kezd túlságosan terhessé válni a jelenléte. Egyszer azért érdemes megnézni a filmet, még ha nem is csúcsteljesítmény.
far vik 2011 aug. 28. - 21:42:27
Kár érte. Jól állt neki a vászon.
isaja53 2011 aug. 28. - 08:37:41 Előzmény Ford Mustang
Nagyon sajnálom,hogy nem tudtam megnézni a filmet.De remélem a DUNA tv megismétli a közel jövõben.Már láttam a filmet régebben és nagyon tetszett.Ha valaki fel tenné a http://cinemastore.hu/index.php?page=movie -re megköszönném.
Ford Mustang 2011 aug. 27. - 16:15:17
Nagyon jó kis western, érdemes megnézni. Steve McQueen, a forgatás után nem sokra meghalt. R.I.P.