Trópusi vihar

Bakancslistához adom
Tropic Thunder
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol-német akció-vígjáték, 105 perc, 2008

Értékelés:

950 szavazatból
Szerinted?

Ben Stiller, Jack Black és Robert Downey Jr. olyan filmsztárokat alakítanak ebben az akcióvígjátékban, akik egy szuperdrága háborús filmet forgatnak eredeti helyszíneken. Csakhogy az elszabadult költségvetés miatt a stúdió kihátrál a film mögül, viszont a frusztrált rendező úgy dönt, folytatja a forgatást. Stábját a délkelet-ázsiai dzsungel közepébe vezeti, ahol igazi rosszfiúkkal találják szembe magukat.
Bemutató dátuma: 2008. szeptember 4. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
baromarc666 márc. 03. 17:16:52 5/10
Tipikusan túlhype-olt, egyébként k kellemetlen, poénmentes film
DUNAWÖLD 2023 nov. 18. - 23:15:29
A cím a Sivatagi Viharra céloz vajon?
Csak a végét kaptam el, azon nagyot hahotàztam, a hídrobbantàs előtt.
Tom Cruise képes volt ilyen randàvà vedleni, annak jelentősége lehet.
Vagy zseni, vagy vacak, kinek higgyek?
10/10
Mad Max73 2023 nov. 18. - 20:17:53 10/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Egyet értek...nekem ez a film, egy modernkori kult film lett! ;) A szöveg meg....néznem kell mindig, meg még mindig találok új poént! :)))))
1/10
offtopic
Nótárius 2023 márc. 08. - 00:18:36 1/10 Előzmény KKornél
A humor olyannyira nyilvánvalóan és következtetőlegesen szubjektív, hogy például épp ez alapján, lapos poénként tetszelegtetve is, önellentmondásosan értelmetlen "objektíven zseniálisnak" minősíteni ezt a filmet;
... amin semmit nem változtat a tukma teréfás (!) jelecske.
9/10
KKornél 2023 márc. 07. - 15:25:35 9/10
A humor szubjektív, de ez a film objektíven zseniális! :D
10/10
Roberto DiCapribogyó 2023 jan. 24. - 14:54:20 10/10 Előzmény Sz. Péter
Rájuk kell hagyni... amúgy milyen irónikus: pont azok, akiknek a film legfőbb "üzenete" szól - sose nyomjál full kretént :)) - , nem fogták fel a film zsenialitását, hogy egy rakás mindent (filmeket, kliséket, emberi ostobaságot, egót) csodálatosan kifiguráz és itt a fórumon bizony fullba tolják...
Zimka 2021 máj. 14. - 12:37:53
Azt gondolom, hogy neked nincs meg, hogy ez egy film!!
Még egyszer hangsúlyozom.....nem azt mondtam, hogy miután a mocsárban és a mocskos dzsungelben végigkúszott, azután tette volna be!!!
Ugyanis vannak forgatási napok, amikor a forgatás kezdődik, majd befejeződik, de van közben többször is van snitt, azaz felvétel szünet .....ilyenkor van arra lehetőség, hogy betegyék ...majd később meg kivegyék a kontaktlencséket.......és utána.....ha érdekel, ha nem..............a színészek a saját szemük színét használják, általában!!!! ..............mert vannak kivételek is, de a mellékelt ábra szerint DRJ általában sötétszemű!! Tudom téged ez nem érdekel, mert Kirk Lazarus........kékszemű!! :))))
Öreg.......nézz utána, vagy kérdezz meg erről valakit, aki rendszeresen kontaktlencsét használ......képes lenne-e arra, hogy egy mozdulattal, mindkét szemére....korrekt módon, hogy jól lásson is...... felhelyezzen egy-egy kontaktlencsét!! ......azután kapj a fejedhez, mert ökörségeket beszélsz!!
Amúgy igazad van!!
Valóban hülye vagyok............. veled itt a színekről vitatkozom??????!!!!! ........ hiszen te nem is látod a filmet.........csak hallod..............hiszen te Vakegér vagy:D
Blindmouse 2021 máj. 14. - 00:12:30 Előzmény Zimka
Az gondolom nincs meg hogy ez egy film, amiben ő nem R. B. Jr, hanem egy Kirk Lazarus nevű színész akinek gondolom kék szeme van. Az senkit nem érdekel hogy az őt alakító R.B.Jr-nek igazából milyen színű a szeme. Kb mintha azt feltételeznéd, hogy Charlize Theron félkarú mert a Fury Roadban az volt :)


2. Nem RDJr a kékszemű hanem a Kirk Lazarus nevű karakter..

Amúgy ugyanilyen egy mozdulattal kontaktlencsét kikapó jelenet van a Gataca-ban is.. Én el tudom hinni hogy képes valaki megcsinálni akinek kontaktlencséje van. Azt nehezebben hinném el hogy ugyanezzel a mozdulattal beteszi miután végigkúszott négykézláb a dzsungelben, meg a mocsárban :D
Zimka 2021 máj. 13. - 23:26:45

[spoiler]Hát...... lehet, hogy igazad van és némi gyengeelméjüségre utal az, hogy az ember nem tudja a valószínűségeket kellőképpen mérlegelni, ezért én is megkéredezném!!!
Szerinted, mi a valószínübb?
1: R.Downey, akinek sötét színű szeme van, tehát a Satan's Alley trailerében is és ebben a jelenetben is, kék színű kontaktlencsét tettek be a szemébe ( a mellékelt linken, vagy száz R.D-t látsz, akinek a természetes szemszíne sötét - sötétbarna!!!)
https://www.google.com/search?q=robert+downey+jr&rlz=1C1JZAP_huHU895HU895&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=K4PhNJhbQCcTyM%252CEzAEdqZZXFTsSM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQ9Mc7JN0bHSGGMNlo5mcxsVQrkGQ&sa=X&ved=2ahUKEwjwzKjFwsfwAhWCAxAIHXv0DI8Q_h16BAgsEAE#imgrc=K4PhNJhbQCcTyM
2: vagy a szerinted kékszemű Downey.....idézlek........"kétujjal kikapja a szeméből egy mozdulattal."
No, most törd az agyad egy kicsit!!!
Ha figyelmesen olvastad volna, azt írtam....." a két újját a szeméhez teszi......és akkor snitt, leveszi a kezét, kinyitja a szemét és élénk kék" .......ha tudod, hogy mi az a snitt, akkor azt is tudod, hogy közben helyezték, vagy helyezte be saját maga........amúgy egyenként.......... a kék színű kontaktlencséket.
Amúgy, megnézném azt az embert, aki egy mozdulattal......... úgy, ahogyan a filmben láttad........ két újjal, egy mozdulattal ki tud venni a szeméből, egyszerre........két kontaktlencsét!!!
A szöveget, majd még egyszer meghallgatom, már letöröltem a filmet.
Hát jó fejtörést kívánok:)))
Blindmouse 2021 máj. 12. - 22:52:17
Egyébként eredetiben szó szerint azt mondja:
"I think I might be nobody.."
Blindmouse 2021 máj. 12. - 22:33:11 Előzmény Zimka
Aha, jólvan, hát téged sem az eszedért lopnak el. :D
Szerinted mi a valószínűbb?
1: Hogy valaki egy mozdulattal kétujjal simán BETESZ egy pár kontaktlencsét, úgy halál mocskosan mert addig a zsebében volt és megjárta a zsungelt, meg minden mocskot, és be van kattanva amúgyis.
2. kétujjal kikapja a szeméből egy mozdulattal.


BTW, akkor nézd meg a film elejét is, és nézd meg hogy a Satan's Alley trailerében milyen színű szeme van Kirk Lazarusnak. (akit a Downey jr. játszik)

A Terence Hilles attitűd viszont létezhet, mert tipik olyan fejeket vág, de nem tudom mennyi TÉNYLEGESEN a valóságalapja, ennek lehet utánakeresek ha már előttem az internyet.
Zimka 2021 máj. 12. - 18:11:33
Háááát.........most, hogy így kijavítottál, elgondolkodtam, hogy honnan vettem azt, hogy betette a kék lencsét.......mivel emlékeztem arra, hogy Downey sötét szemű, ezért ösztönösen azt írtam, hogy betette a kéket. Na most ismét megnéztem a jenetet........angolul.......kikockázva.........hát amikor leveszi a fekete parókáját, majd a szakállát, becsukja a szemét....a két újját a szeméhez teszi......és akkor snitt, leveszi a kezét, kinyitja a szemét és élénk kék és akkor mondja..........I think...... my name is nobody.
A sajátja meg egész sötét barna.....tehát betette a kéket:))
Amúgy, ennek örömére levettem a filmet, majd este meg is nézem........igazad van, a Terence Hillt nem igen ismerik, inkább európában ismert........spagetti western:))), pedig a Fondával játszik együtt, aki azért nagy sztár volt!!
Blindmouse 2021 ápr. 29. - 10:39:02 Előzmény Zimka
Nem beteszi a kék kontaktlencsét, hanem kiveszi a barnát. :)
De ez a poén szinkronnal nyilván nem tűnt fel, de mintha amcsiknál nem igazán ismernék a Terence Hill filmeket úgy rémlik..
6/10
sawyerx 2021 ápr. 29. - 09:13:52 6/10 Előzmény Zimka
Lehet, hogy a forgatókönyvben jól néztek ki ezek a "nagy társadalomkritikák" (amikből aláírom, volt jó is), de a többség elveszett a szokásos Stiller-Black ripacskodás közepette. Legalábbis fél év távlatából nem sok minden maradt meg. Mint írtam, nem vagyok prűd, de ez a fajta paródia-megvalósítás nekem nem jön be. Most példának legjobban a végén lévő akciózást tudnám felhozni, ami vígjátéknak nem vicces, akciónak nem igényes.
Magyar szinkronnal néztem, ami biztosan rontott az eredeti alakításokon, főleg Kálloy nyivákolása, a közeljövőben bepróbálom angolul, HÁTHA :)
De egyelőre osztom gyereamozibabe véleményét: az új generációt már beoltottuk az átlagamcsi butaságával. (Aktuális kedvencem, mikor az összelopott, totál felszínes Jokerbe a sok okos belemagyarázza, hogy ők ilyen komoly, pátoszi magasságú mondanivalójú filmet még nem láttak... :D)
A 2000-es évek előtt zseniális paródiafilmek születtek, amik folyamatos trágár pofázás nélkül is működtek, a Trópusi vihar a nyomukba sem ér.
DrumWednesday 2021 ápr. 28. - 22:03:54
A társadalomkritikai filmek (egyik) krémje!
Elképesztően jól van megkomponálva!
Zimka 2021 ápr. 28. - 21:00:18 Előzmény sawyerx
Öreg, te háttal ültél a moziban!! Nem vagyok Stiller rajongó, de ez így ahogy van jó volt! Minden egyes pillanatában beszólt a fingós-büfögős ordenáré filmeknek. Akkora kis finomságok voltak benne, helyenként, amit még a szinkron fordítók sem szúrtak ki....... amikor R.D. elmélkedik azon, hogy ki is Ő, akkor szőkére vált, beteszi a kék kontaktlencsét és lassan elmélkedik.......ki is vagyok én, mi a nevem és akkor mondja, hogy My Name is Nobody.....ez pedig Terence Hill 73-as.......A nevem Senki című filmjére utal és azután, végig hozza a Terence Hilles fazont. Minden egyes szereplő rendesen kidolgozott forgatókönyv szerint játszotta azt el, amire te úgy gondolod, hogy " elimpróztak!!!
3/10
gyereamozibabe 2021 ápr. 25. - 20:34:35 3/10 Előzmény Sz. Péter
Tartok tőle, hogy a fingós-büfögős poénokat kedvelők érzik úgy, hogy "most aztán megmondták hollywoodnak! ". Amikor valaki ebben nő fel, akkor elkezdi érezni a nüansznyi különbségeket, és két ordenáré film közül már elmondja, hogy melyik a művészibb fingás. Vagyis melyik a "szarkazmus".
6/10
sawyerx 2020 nov. 30. - 20:06:22 6/10
Az alapötlet és képi világ jó, szeretem a fekete humort, iróniát, szarkazmust, de ez inkább alpári, mint okosan kidolgozott. Nem olvastam utána a készítésének, nekem a jelenetek közben az jutott eszembe, hogy nem volt szövegkönyv, maximum megadták az irányvonalat és a színészek elimprózták. Ben Stillert és Jack Blacket épp emiatt a ripacskodás miatt rühellik sokan, nélkülük egy jobb film is lehetett volna.
Egyébként a fim nem paródia, paródia az a Nagy durranás vagy a Csupaszpisztoly, amikkel egy stílusban említeni ezt a filmet szégyen.
6/10
hercule 2020 nov. 30. - 15:53:16
Sziasztok, eladó a Trópusi vihar c. film zenei CD-je. Képek: https://www.jofogas.hu/budapest/Tropusi_vihar_filmzene_CD_112990439.htm
10/10
Mad Max73 2020 júl. 22. - 20:13:42 10/10 Előzmény Sz. Péter
Hagyd! :))) ;)
Összes hozzászólás