Van Más Kép

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Pontosan kétszázötven lépésre él édesanyjától, mégsem láthatja mindennap. Pedig még gyerek és az anyai szeretet a legfontosabb számára. A 250 lépés azonban leküzdhetetlen akadály, a szeretett szülő ugyanis börtönben, a gyermek nevelőotthonban van. Az 5. Van Más Kép Kísérleti Film- és Videoklip-fesztivál egyik díjnyertes filmje, a 250 lépésre Durgától, csak az egyik alkotás, amely miatt érdemes megnézni azt a 26 percet, amelyben 64 alkotó, 60 filmjének javát válogattuk ki. A szegedi fesztiválra mindenki nevezhetett, aki "más kép" is látja a körülötte lévő világot. A dokumentum-, a kisjáték-, a videoklip és az animációs filmek elkészítéséhez pedig nem kellett ördöngös technika. Egy mobiltelefon, vagy egy házi videokamera is jó szolgálatot tesz. Az pedig, hogy a filmes szakma képviselői, jelen esetben a zsűri még hasznos tanácsokkal is ellátta a versenyzőket, csak hab a tortán.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2012 jan. 06. - 15:19:14 Előzmény adamnagysweetmovie
Érdekes volt a sok kisfilm, részletei ellenére is. Nem bántásként mondom, de a narrátorszöveget bántóan közhelyesnek éreztem. Az az egyetlen érdekes megllapítás hangzott el egy zsûritagtól, hogy a fiatalok az õket érdeklõ animáció és videoklip formában sokkal erõsebb dolgozatokat mutattak fel - a dokumentumfilm terén viszont veszélyben az utánpótlás. Ami szerintem világfilm-probléma is egyben.
adamnagysweetmovie 2012 jan. 05. - 18:59:45
Van ma filmszakma, amire készülni lehet? Ne álltassuk már a fiatalokat, persze nem akarom senki kedvét szegni. És függetlenfilm mindig lesz, elnyomhatatlan!