Véres föld

Bakancslistához adom
Fatto di sangue fra due uomini per causa di una vedova - sospettano moventi politici
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz thriller, 115 perc, 1979

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Titina Patero nemrég özvegyült meg. Férjét a maffia gyilkolta meg, a terhes nő pedig a megrázkódtatástól elvetélt. A helyi lakosok az alvilági szervezet megtorlásától tartva nem mernek segíteni Titinának a tettesek kézre kerítésében. Egy nap Palermóba érkezik Rosario Spalone, az ügyvéd, aki Mussolini ellen szervezkedik. A férfi elkezd érdeklődni Titina iránt. Kiderül, hogy az elragadó özvegyet kiszemelte magának egy helyi gengszter is. Vajon kit fog választani a nő?

Stáblista:

Szereplők

Titina Paterno
Rosario Maria Spallone
Nicola "Nick" Sanmichele
Vito Acicatena

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
pagabriel 2008 dec. 12. - 12:53:58
Én fõként a két fõszereplõ miatt mentem lépre. Nagyon megbántam. Két ilyen nagyformátumú színésztõl ilyen alacsony színvonalú alkotást még nem láttam.
perry 2008 nov. 14. - 08:54:39
A történet maga nem újdonság, viszont a stáblista színész nevei önmagukért beszélnek, ezért élvezhetõ igazán a szerelmi háromszög maffia társadalmi vonallal.
Lina Wertmüller már a Camorra- A nápolyi kapcsolatban is bizonyított, hogy érzékeny erre a témára de pl. õ írta a Napfivér, Holdnõvér forgatókönyvét is.
A Véres föld azok érdeklõdésére tarthat számot akik kedvelik a film klasszikusokat, a kvalitásos színészi játékot és a társadalmi drámákat.