Vereség

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 69 perc, 1980

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

1954. július 4-én az üzem kirándul a folyó mellé, hogy az üzemi kollektíva közelebb kerüljön egymáshoz. Délután a rádiót hallgatják - a Magyarország-NSZK labdarúgó világbajnoki döntő mérkőzést -, mert a magyarok esélyesek a világbajnoki címre az NSZK csapatával szemben. Az NSZK győz, a kirándulók átélik a nemzeti gyászt, és azonnal levezetik indulatukat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tomtom99 2022 dec. 08. - 09:26:08 Előzmény orgyen
Hemzseg a """Puskás is akkor ment el a Real Madridba.""" tájékozatlanság az összetákolt irományodban! Még hogy Alberték csak szánalomból győzték volna le a brazilokat... nagyon szégyeld magad orgyen-kova!
LajtaJ 2016 okt. 07. - 09:18:58
Ismét egy gyöngyszem, amit rejtegettek eddig elõlünk.
orgyen 2015 febr. 24. - 13:29:13
Jellemzõ a magyarokról és nemcsak arról a korról. Sajnos MI mindíg ilyenek voltunk és ilyenek leszünk.
- csak a sportpályán akarunk elismerést szerezni (ez is többnyire a ficira korlátozódik!), ill. egy tucat élsportoló szerezzen elismerést a magyarságnak akik a rádió/tv elõtt ülve, sörösüvegekkel a kezükben éltetik a "magyar dicsõséget" ill. szidják azokat akik hejlendók valamit tenni az országért. EZ igy könnyû!
- jellemzõ a bûnbak keresés! A fõnök "megbuktatása" (mai kifejezéssl: "monnyon le!") nyílván allegórikus és Rákosira vonatkozik, de ez akkor koránsem volt politikai töltetû hiszen a 6:3 után ezzek pont a fordítottja volt tapasztalható.
- 54-ben elterjedt az a nézet (még tanult emberek körében is) hogy az NSZK megvette a magyar államot elõnyös kereskedelmi szerzõdésekkel és CSAk azért tudtak a németek gyõzni. Az eszükbe sem jutott hogy hiába jó valaki, akkor és ott lehet még jobb és a németek valóban jobbak voltak. 56 ELEJÉN Hannoverben találkozott újra a két válogatott és OTT is a németek gyõztek. Akkor csábult el sok focista és jó pénzekért külfödre ment focizni. Puskás is akkor ment el a Real Madridba.
- 66-ban (a 64-es olimpiai gyõzelem után) hasonló elvárások voltak a magyar focicsapattal szemben. Miután az oroszokkal szemben vereséget szenvedtünk ismét "lefizetésrõl" "lefevésrõl" beszéltek országszerte. Csak azért nem volt akkora "nemzeti gyász" mert már a 8-ad döntõben kiestünk. Az nem jutott ezsükben hogy az olimpiai focicsapatokba senki sem küldi/küldheti el az élvonalbeli játékosait. A brazilok legyõzése sem jelentett akkor igazi teljesítményt mert akkor cserélõdött le a teljes brazil válogatott és a VB-re egy még gyakorlatlan, nem összeszokott csapattal álltak ki akiket még Albert Flóriánék is le tudtak gyõzni.
- tipikus "nemzeti" viselkedésünk hogy az ünneplés/vedégszeretet nálunk nagy zabálásban, részegeskedésben, zászlólengetésben és jelszavak gajdolásában nyílvánul meg. EZ sajnos így volt mindíg is: a XIX. sz-ban, a két VH között, a rendszerváltás elõtt és ma is!
- Az valahogy eszünkbe sem jut hogy tanulással/tudással, munkával/találmányokkal, ipari és tudományos eredményekkel, mûveltséggel és kulturált viselkedéssel kellene inkább "villognunk"!!!

Sajnos az utóbbi 25 évben tipikus hogy közszereplõk, sztárriporterek, "celebek" abban vetélkednek hogy ki lógott többet az iskolából/munkahelyrõl, ki aludt a tanítási órákon. Sajnos a butaság, a lógás, a panaszkodás ismét "nemzeti virtus" lett.
Nem veszik észre hogy a nálunk "szerencsésebb" országok a tanulásból, munkából, fegyelmezettségbõl, összetartásból profitálnak.
Sajnos "ezeréves dicsõ multunk" során a jót szinte mindíg a külföldieknek kellett ránk "kényszeríteni" ami ellen mi "hõsiesen" tiltakoztunk a sosem volt "nemzeti dicsõségnkre" hivatkozva.
10/10
PatóPál 2011 júl. 19. - 19:57:17 10/10
Szeretném ezt a filmet újra megnézni, illetve megszerezni. Ha tud valaki ebben segíteni, kérnék szépen egy privát üzenetet.

Köszönöm! :)
gfb 2008 dec. 15. - 01:42:32 Előzmény carolina46
Kedves Mindenki! Sajnos "lemaradtam" errõl a filmrõl, szivesen megnézném, ha valaki felvette és feltöltené valahova vagy infot szolgáltatna róla, hogy hol lehet elérni! Tisztelettel köszönöm, mindenkinek kellemes karácsonyt és élhetõ új évet kívánok:gfb
10/10
carolina46 2008 dec. 14. - 23:17:58 10/10
Hát én nagyon örülök amikor ezekrõl az 50-es,60-as,70,-es évekrõl filmet látok!
Benne éltem ! Most már akár azt is mondhatom ez a kor ellopta az életünket, a véleményünket...! EGY HAZUGSÁGHALMAZ VOLT A VILÁG !!
Véleményt senki sem mert mondani! Vagy jött az ÁVO !! Az iskolában besoroltak, melyik osztályból származol akinek az apját éjjel elvitték az másnap az iskolában sírt! De mi nem mertük vigasztalni!
Egy kis vigasz a mostani napi problémák között, hogy...LEGALÁBB NEM TAPASZTJÁK BE A SZÁDAT !!!
Nem kivánom vissza EZT a FIATALSÁG-omat!

Higyjék, higyjétek el.....bitang komisz világ volt!

Ez a világ se "éppen a tökéletesség"

FIATALOK CSINÁLJATOK EGY JOBB VILÁGOT!
A MAINÁL IS JOBBAT...mert bõven van EZEN IS JAVÍTANI VALÓ!!!
StJust 2008 dec. 14. - 21:40:47
Uff! Jól beszélsz!!