War Machine

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai háborús filmdráma, vígjáték, 122 perc, 2017

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Szereplők

Glen McMahon
német politikus
Karzai elnök
Matt Little
Willy Dunne
Ricky Ortega
Simon Ball
Cory Staggart

Hozzászólások

Szerinted?
csicso82 2023 febr. 18. - 19:08:02
Afganisztánt a földrajzi sajátosságok miatt (tehát NEM az afgánok miatt mert, hogy annyira bátrak stb. fenét!) szinte lehetetlen elfoglalni. Pár síkabb területen lévő nagyvárost lehet megtartani és ennyi.
PlasZeb 2021 jún. 27. - 09:10:55
Csodálkoztam, hogy nincs sem leírás, sem komment itt a filmhez. Szerintem kifetten alulértékelt film. Igaz attól is függ, hogy ki és miért nézi. A film egy szatíra az afganisztáni háborúról. Talán a fekete komédia határát súrolja. A film határozottan fog tetszeni egyrészt a pacifistáknak, a politikai drámát kedvelőknek (a katonapolitika kifigurázása miatt is), de a katonáknak is, akik számos mindennapi vonását fogják meglátni a külszolgálataiknak.
A trailer anno nem tetszett, ezért is néztem meg ennyi idő távlatából. A színészi játék túlzása azonban helyénvaló, hiszen itt szatiráról van szó.
Ami azonban negatívként mégis felmerült bennem az a szatírák mögött lévő mondanivaló hiánya, vagy ha van is, akkor nagyon rejtett. Persze a kézenfekvő háború abszurditására utaló áthalláson túli gondolatokra gondolok.