Wayward Pines

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai minisorozat, 60 perc, 2015

Értékelés:

114 szavazatból
Szerinted?

Ethan Burke (Matt Dillon) titkosügynök egy vidéki kisvárosba, Wayward Pinesba indul, két eltűnt szövetségi ügynököt keresve. A Seattle-ben dolgozó egység oszlopos tagjaként Burke jól ismerte az egyik eltűnt ügynököt, Kate Hewsont. Kapcsolatuk ráadásul több is volt, mint egyszerű kollegiális viszony... Ethan a város közelében autóbalesetet szenved, és Wayward Pines kórházában tér magához, majd szép lassan ráébred: ez a különös városka sötét titkokat rejt.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
kiskiss 2020 aug. 18. - 18:04:24 2/10
A sztori nem lenne rossz, de sajnos a kivitelezés, a színészek, a párbeszédek egy oltári gagyi, zs kategóriás sorozatot eredményeztek. Végignéztem a két évadot, de eléggé szenvedtem.
9/10
csiguszmano 2018 febr. 14. - 17:00:56 9/10
számomra egészen érdekes kérdéseket vet fel a sorozat folyamatosan. jól megformáltak benne a karakterek is.
1/10
bekukkancs 2018 jan. 13. - 21:23:38 1/10
Ebbõl sorozatból egy fél rész elég volt,hogy lássa aki nem vak,hogy
egyáltalán semmirõl sem szól :)))
És már a második évadot tolják az agyhalottaknak.
8/10
pihes 2017 jún. 30. - 16:14:26 8/10
Az elsõ 3 rész megtekintése után, kíváncsi lettem, a többire is.
game4d@gmail.com 2016 aug. 17. - 22:26:16
a zene koncepció,....hm, szóval néha berakhatnának mögé egy másik mp3-at is.
2/10
melody03 2016 júl. 14. - 18:11:56 2/10
Jól kezdõdött. Aztán valami megváltozott. Összecsapott, vontatott, erõltetett lett és elvesztette azt a különleges atmoszféráját, ami az elején különlegessé tette. Mondhatni gagyi lett. Számomra az összes szereplõ rendkívül idegesítõ, nem tudtam izgulni senkiért. Nonszensz. 10/2
8/10
beo71 2016 febr. 26. - 12:24:31 8/10
Nem vagyok nagy sorozat fan, de ez tetszett.8/10.
A sorozatokkal úgy vagyok, hogy a legjobb az egy évados mini-sorozat, talán 1-2-3 évad még elmegy a legjobbakból ( Walking Dead, Trónók harca ), ezek a lankadt 4., 5.-ik évadok már teljesen feleslegesek, sõt kinyírják az eredeti jó érzést is.Az aranygaluska is isteni finom, de 25 liter után már a szagától is hányingere lehet az embernek. Lásd : Walking Dead, ahol 5 éve azon morfondíroznak, hogy micsoda dráma kaszabolni a zombikat. Már szánalmas.
A törvény nevében és társaik az igazi gyöngyszemek, mert bár jó hosszan bontanak ki egy történetet, de eszük ágában sincs ugyanazt elmondani pepitában.
Eleve így álltam neki a Wayward Pines-nak, bár azóta felvettek egy második évadot is.
A regényt nem olvastam, a sorozat tetszett, remek színészek alakítanak jó karaktereket és az alap sztori is izgalmas.Nekem pont az tetszett, hogy az 5.-ik részben már kiderül a csattanó, nem húzták, mint a rétes tésztát. Sõt, az is érdekes volt, mit kezdenek a karakterek az igazsággal. A végére már nem is vártam semmi bombasztikusat, szerintem folyamatosan jó színvonalon, élvezhetõ sztorit kaptunk.
Soha rosszabbat.
4/10
sawyerx 2016 febr. 19. - 16:55:17 4/10
Engem nem érdekel, hogy a könyv mennyire jó, a sorozatnak az elsõ fele volt értékelhetõ, aztán nem tudtak mit kezdeni magukkal a készítõk. A továbbiakban spoileresen:

Az elsõ rész eleje Lostos beütésû volt, az ébredés, és a sejtelmesség, ami átszõtte az egészet. Ezt rombolták le túl hamar az évad felénél, de az addig kitaposott ösvény sem volt dramaturgiailag okés. Nyomasztónak nyomasztó volt, hogy nem minden kóser a városkával, de a karakterek ezt túlságosan túljátszották, fõleg a nõvérke és a seriff. Reménykedtem, hogy a fõhõsünk nõje és fia (aki mellesleg egy Steve Zahn hasonmás) megmarad valahol a háttérben nyomozgatva, õk kifejezetten idegesítettek, fõleg a gyerek a végére, örültem is, mikor fejbekúrta egy törmelékdarab a liftnél. Kábé minden karakterrel úgy voltam, hogy ez most tényleg direkt ilyen röhejesre lett írva, vagy lesz még egy csattanó, és kiderül, hogy mindenki robot? A 2048-as csavar elég nyomasztó volt, de utána számomra tét nélkülivé vált mindent, mivel a kerítés mögött élõ szörnyek igazából sima emberek, csak szeretnek enni, de simán megölhetõk. Fõhõsünk karakterfejlõdése volt az egyik legnagyobb bénaság:

1. hol vagyok?
2. valamiért be vagyunk zárva, a szkeptikusokat megölik, nem akarnak elengedni, kutakodok, seriffet ölök, oké.
3. itt a család, legyenek, én akkor is tovább kutakodom.
4. semmit nem értek még mindig, a családot itt hagyom, kiszökök.
5. világvége van, én meg a családommal itt rekedtem, utolsó mentsvár az emberiségnek, oké.
6. tök nyugodt vagyok, seriffnek akarnak választani, hát okkké.
7. én vagyok a seriff, és aki szkeptikus, azt megölöm, mert hirtelen ez lett az elvem.
8. még durvábban fellépek a szkeptikusok ellen, a család meg eléldegél itt, oké.
9. á, inkább én leszek a messiás, a családomat letojom.

10 részben a hapsi olyan értelmetlenül cselekedett és változtatta az elveit, hogy hihetetlen. Az évad második fele úgy látszik, túl nagy falat volt Sálámálájnak, akinek munkássága egyébként meglátszik a sorozatban, mert a sötétséggel való játszadozás nagyon jól sikerült. Ellenben a fõcímmel, ami egy Eureka-szintû sci-fi vígjátékra hajaz, egy vidám kisvárossal, de ez marhaság, mert a sorozat 90%-a sötétben játszódik és nyomasztó próbál lenni. Szóval a fõcím és a sorozat ég és föld, nem is értem, hogy hagyhatták jóvá ezt a fõcímet.

2. évadra ezek után nyilván nem vagyok kíváncsi, egyébként meg ez a lezárás nem lezárás, egy összecsapott valami nyitott befejezése.
10. hõs leszek, szevasztok.
cherry baby 2015 okt. 20. - 15:01:38
Olvassátok el! Ott tiszta a vége is! És sokkal jobb az egész.
9/10
Nores 2015 szept. 27. - 19:25:38 9/10
Negyedik részként szerepel a szerdai (09.30) dupla részbõl az elsõ.
Némi tûnõdés után megkockáztatom, hogy az lesz a 9. rész, majd utána a 10.

Már az elsõ (premier) alkalommal is lemaradtam a végérõl emiatt...
Így meg, hogy a csak az utolsó két részt vadászom és ezért nem követem az ismétléseket, még nehezebb kibogozni, hogy az epizódlistáról hiányzó 9. részt mikor vetítik.

A vicc, hogy nem csak itt a Port.hu-n, hanem az IP TV mûsorújságából is hiányzik. Valahol a FOX-nál képzõdött ez a hiba.
feketevipera 2015 júl. 27. - 23:23:43
feketevipera 2015 júl. 27. - 23:22:14
Hát nem tudom, eléggé vegyesek az érzelmeim az utolsó rész után. Õszintén bevallom, nem ilyen befejezésre számítottam.

SPOILER

Igen, happy endre tippeltem.

SPOILER VÉGE

Egyébként az 5. rész után attól féltem, hogy itt is úgy lesz, mint a Twin Peaksnél az elsõ évad után, unalmassá válik a sorozat, és ez szerintem kissé be is igazolódott. Végül is nem lett volna rossz a flashbackes megoldás, csak valahogy mégse volt elég drámai számomra az egész, és úgy gondolom, ostobák is voltak a "vezetõk", zsarnoki módon akartak intézni mindent még a kudarcok után is.

ÚJABB SPOILER

Hiszen ha Pilcher az elsõként felébresztetteknek elmondta az igazságot, és így tönkrement a város, akkor vajon nem gondolt arra, hogy fel kellene hagyni a titkolózással, és nem csak a gyerekek egy részét kellene beavatni a dologba, hanem szépen lassan a lehetõ legtöbb embert? Mivel így akkor csak lázadni fognak a "láthatatlan ellenség" ellen.

SPOILER VÉGE

Persze mondhatjuk, hogy pont ez a történet egyik alapvetõ mondanivalója, mivel az alkotók arra is kereshették a választ, hogy az irányított élet és a terror vagy a "demokrácia" lehet-e a jó megoldás, (elvileg) nagy tét esetén melyik célravezetõ, tanulhat-e az ember(iség) a hibáiból, helyes-e elhallgatni dolgokat, mit lehet kezdeni a lázadókkal és a lázadásokkal, meddig mehet el valaki a tervei megvalósításában (ld. Pilcher), ki a jó és ki a rossz, hogyan állhat át az embere látszólag vagy teljesen egyik oldalról a másikra, de azt is megfigyelhettük, mennyire könnyû rettegésben tartani az embereket - és itt részemrõl felmerül azok felelõssége is, akik részt vettek az irányításban és az "agymosásban" -, milyen könnyû "terroristákra" bukkanni bárhol, milyen veszélyeket rejthet a fanatizált és agymosott tömeg stb. Aztán persze egyének szintjére lebontva az is kérdés lehetett, hogy milyen parancsokat kell követni, meddig lehet elmenni az úton.

ÚJABB SPOILER

Sok minden zavart, pl. hogy ha Pilcher elvileg idõben rájött a megoldásra, akkor mégis hogyan válogatták ki a megmentendõ embereket, hogyan töltötték fel pl. élelmiszerrel a raktárakat, a gépek hogyan bírták a több évezredes mûködést stb. Amúgy nem tudom, szándékos fricska volt-e az alkotók részérõl, és mennyire figyelt fel erre valaki, de a 4028 éppen a kétszerese a 2014-nek, vagyik az volt az érzésem, hogy ez egy elég kemény utalás lehet a jelenre, akár a mindenütt terroristákat látó, de valójában azokat megteremtõ USA-ra is (anélkül, hogy lebecsülném a valódi terrorizmus veszélyeit). Az elsõ rész elején sem értettem, hogy Burke-öt miért az erdõben tették ki - vagy lehet, hogy miután felébredt a kórházban, akkor az már a 2. (vagy többedik) felélesztése volt? Plusz ha jól emlékszem, akkor még az elején, amikor Burke családja elindult, Hassler beszélt Pilcherrel, hogy elindultak, vagyis akkor még Pilcher is 2014-ben volt, meg akkor ezek szerint Pope is, hiszen õ tette tönkre Teresáék kocsiját. A fõbb dolgok között zavart még pl. a bántóan bugyuta befejezés - és nem arra gondolok, hogy ennyire keserû lett az egész -, a nem eléggé kifejtett ideológia, drámaiság, a sokszor összecsapott cselekményszövés, a felszínesség, és hát állítólag nagyon durván eltértek a regénytõl is. Kicsit furcsa volt, hogy a végén Ethan csak úgy tudta megmenteni a bagázst, hogy felrobbantotta magát a lifttel, és hát az abik elég gyorsan mozogtak, mégis sokáig tartott nekik, amíg elérték a liftet, annyi idõ alatt simán fel tudott volna mászni õ is, és valahogyan másképpen felrobbantani a liftet (persze a cselekményszövés logikájából következõen ennek így kellett történnie). Másrészt elég hamar elértek az abik a kerítéshez az erdõbõl, és a hõkamerák csak az õ mozgásukat látták, az emberekét nem. Biztosan kimaradt még sok minden, ami nem nyerte el a tetszésem a sorozatban, csak most nem jutott minden az eszembe. Amúgy az utolsó 1-2 perc persze nagyot ütött, és nyitva hagyott sok kérdést, leginkább a váratlan pesszimizmus lehetett meglepõ, én legalábbis nem erre számítottam.

SPOILER VÉGE

Kicsit sajnálom a sorozatot, mert tényleg hétrõl hétre vártam, de egyrészt az 5. rész végétõl számomra már kevésbé volt izgalmas, másrészt nem is adtak mindenre magyarázatot, sok dolgot elmaszatoltak, csak felszínesen ábrázoltak, így sajnos inkább csak tisztes iparosmunka lett az egészbõl, fõként a közepétõl kezdve, és túlságosan is az akcióra helyezték a hangsúlyt az elmélyült elemzés helyett. (Kíváncsi lennék a regényre, mennyivel mélyebb.) Sajnos jellemzõ a hasonló témájú/mûfajú filmekre, hogy vagy súlyosat akarnak mondani, és befuccsolnak, vagy csak beetetik a nézõt, hogy micsoda mélyenszántó gondolatokat és társadalomkritikát láthattak, de valójában mégse. Itt is valahol borotvaélen látszott táncolni a film - legalábbis szerintem -, de valódi társadalombírálatnak és tényleg elgondolkodtató filmnek azért ez gyenge volt. Nyilván akadtak benne olyan problémák, amelyek azért mégiscsak töprengésre késztették a nézõt, viszont számomra mindezt túl felszínesen és "blikkfangosan", az igazi mondanivalónak a látvány és az akció elõtérbe helyezése miatti háttérbe szorításával adták elõ az alkotók. Összességében egy szórakoztató nyári sorozatnak elment, de sajnos semmi több, pedig érdekfeszítõbbnek és elgondolkodtatóbbnak tûnt, nem használtak ki minden lehetõséget (fõleg pl. drámai téren), amit lehetett volna.
1/10
atyus45 2015 júl. 27. - 22:37:43 1/10
Tudom hogy egy kicsit késõn írok,de most néztem meg a végét.Amennyiben valaki érti hogy mikor mi történik a valóságban, meg a városban az írja már le egy pár mondatban.Én õszintén elvesztem a jelenben a jövõben és a múltban.Segítsen már valaki hogy a helyére tudjam tenni a dolgokat.
AKG87 2015 júl. 26. - 22:22:49
Szerintem nagyon gáz lett a vége. Logikailag rendben van, nem egy lezáratlan valamit dobtak elénk és dráma is van benne bõven, ahogy az elvárható a sorozattól, de gáz. Lehangoló és nem is tudom... mégsem elég drámai, csak egy ismétlõdést látunk az egészben, ami tart majd az idõk végezetéig. A könyvben sokkal-sokkal letaglózóbb a vége. Olyan, amit megérdemel ez a sorozat.
sanderson 2015 júl. 26. - 17:32:31
Én meglepõdnék, ha további évadok készülnének ebbõl a sorozatból. Szerintem az utolsó rész is nagyon rendben volt. Tetszett a csavar a végén, nem számítottam ilyen végkifejletre. Azt, hogy mi lesz a városlakók további sorsa, a nézõk képzeletére bízták a sorozat készítõi.
Amaran 2015 júl. 26. - 09:20:39
Tényleg elég fura vége lett. Befejezetlennek tûnik, lehet, hogy még egy bõrt le akarnak nyúzni a sorozat készítõi? Mi lett a könyv vége???
9/10
Fox Mulder 2015 júl. 23. - 23:35:31 9/10
De mi van a 9. résszel ? Fox-on az nem is szerepel. 8. után 10-et adják... !?!!
cherry baby 2015 jún. 30. - 18:45:24
Hatalmas ez a sorozat! Az ötlet fenomenális....
AKG87 2015 jún. 27. - 12:56:18
Tudom, tudom, elég sok feliratos filmet nézek, de ezt szinkronnal kezdtem el nézni és most furcsa lenne eredeti nyelven. :) Ha nagyon elhúzzák, akkor viszont marad a feliratos, mert már nagyon kíváncsi vagyok.
AKG87 2015 jún. 27. - 11:17:54
Én nem így hallottam. Jelenleg a 3. könyve jelent meg a szerzõnek és ha van rá érdeklõdés, akkor szerintem némi szünet után rendelnek több évadot. Tudtommal úgy zárják le a 10. részt, hogy abban benne lesz a folytatás lehetõsége és szerintem kár is lenne itt abbahagyni. A sorozat egyébként nem teljesen a könyv alapján íródott, inkább azzal párhuzamosan. Egyébként még mindig sehol szinkronos 6. :(
Összes hozzászólás