World Trade Center

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai thriller, történelmi dráma, 124 perc, 2006

Értékelés:

255 szavazatból
Szerinted?

2001. szeptember 11. szokatlanul meleg nap volt New Yorkban. Will Jimenónak, a kikötői rendőrség (PAPD) tisztjének megfordult a fejében, hogy kivesz egy szabadnapot és hobbijának, az íjászatnak hódol, de azután mégis úgy döntött, bemegy dolgozni. John McLoughlin őrmester, a PAPD köztiszteletben álló veteránja akkor már órák óta ébren volt, mivel minden reggel másfél órát kellett utaznia, míg beért a városba. A két férfi és kollégáik mind Manhattan központja felé tartottak, ahogy mindennap. Ám ez a nap más volt, mint a többi.A riasztásra elsőként reagáló PAPD csapat Manhattan központjából a World Trade Centerhez vonult. Öt férfi, köztük McLoughlin és Jimeno, bementek az épületekbe, és csapdába estek a romok alatt, amikor a tornyok összeroskadtak. Csodával határos módon McLoughlin és Jimeno életben maradtak, de hat méter mélyre temették őket a betontömbök és fémdarabok. Bár nem látták egymást, hallották, hogy mindketten életben vannak, és a következő tizenkét órát úgy élték túl, hogy a családjukról, a munkájukról, a reményeikről és a csalódásaikról meséltek egymásnak. Az ő történetüket mondja el Oliver Stone filmje, a World Trade Center.A film John és Donna McLoughlin, valamint William és Allison Jimeno igaz történetei alapján készült.
Bemutató dátuma: 2006. szeptember 28. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

John McLoughlin
Will Jimeno
Allison Jimeno
Donna McLoughlin
Christopher Amoroso
Dave Karnes
Chuck Sereika
Scott Strauss

Hozzászólások

Szerinted?
biffco 2022 szept. 10. - 15:07:28 Előzmény Walaki1234sdfsd
az ilyenek miatt nyer a fidesz sokadszorra:) laposföldkonteo szinvonal:)
1/10
Walaki1234sdfsd 2022 jún. 09. - 17:24:40 1/10
1/10
Walaki1234sdfsd 2022 jún. 09. - 17:22:54 1/10
Anno láttam a Hófehérke és a hét törpét, a Kis Hableányt, a VUK-ot, az Ali Baba és a negyven rablót, stb, stb - de bármelyiknek több valóságtartalma volt, mint ennek a szirupos sz@rnak.... Nicolas Cage-en csodálkozok, hogy nevét adta ehhez a filmnek nem nevezhető valamihez (bár mint tudjuk, van az a pénz...!) a többi "színész" viszont pont illik bele. (ZS kategóriás ripacsok)
10/10
Drizari 2022 jún. 06. - 15:57:47 10/10
Miről szól a film? Az összeomlott tornyok romjai közül kimentett összesen 20 ember közül a 18. és 19. túlélőről, és családjukról. Gondolom kegyeletből nem forgatnak olyan játékfilmet, amiben egy v. több, a becsapódás fölötti emeletekről kiugrott, vagy a toronyösszeomlásig bent maradottakról szól.
Mert gondolj bele, hogyan mutatnád be a 100. emeletről kiugró, és az utcán szétfröccsenő ember látványát? Láttam egy doku filmet eredeti képekkel, amikor a még álló toronyból futva kijön az egyik tűzoltó, puffanások hallhatók, és a társa rákiált: Ne nézz hátra, ne nézz hátra! Ebben a dokufilmben mutatnak több zuhanó embert....
És milyen lett ez a film? Valóban nem egy Oscar-díjas alkotás, de hűen mutatja a történéseket, a látvány keltette döbbenetet. És persze a törmelékek közé szorultak kimentésükig átélteket. Hiszen erről beszámolhattak a filmkészítőknek. A lepontozás miatt adom a 10/10-et, amúgy 8/10-re értékelem a filmet.
1/10
M Ingrid 2022 márc. 12. - 23:33:25 1/10
Végigszenvedtem sajnos ezt a rögtön felejthető szart, amit leginkább csak azért néznek meg, mert az alaphelyzet megtörtént. Egyebekben a süllyesztőbe való, a feleslegesen legyártott filmek közé.
7/10
Midnight67 2021 jan. 13. - 20:30:25 7/10
A film kerüli a politikai vonulatot, gyakorlatilag a romok alá szorult főszereplők szenvedéséről szól.
Ez nem baj, mert dráma és nekem ezzel kategóriával nem szokott bajom lenni, de sokak épp ezért unalmasnak találhatják. Én becsülettel végignéztem, de azt ki nem találtam volna, ha nem látom, hogy Oliver Stone rendezte..
7/10
mikipapa56 2019 szept. 30. - 08:15:22 7/10
Egész jó!
offtopic
ceia 2016 szept. 12. - 01:17:03
Azért biztos nem olyan könnyû már mint akkor volt. Szétszivatják az utasokat a repülõtereken a biztonsági elõírásokkal, pont emiatt.
De ha újra megindulna egy elkötött gép valami nagyváros felé, úgy lelövik, mint a huzat. Mégegyszer nem hagyják, hogy ezrek haljanak meg. A gépen csak 200 körül vannak. Még mindig a jobb választás. Megmenteni õket már úgysem lehetne.

Ezen a videón egy pasas telefonál a 2. torony 105. emeletérõl. Panaszkodik, hogy nagyon sok a füst és kéri, hogy mentsék meg. A diszpécser nyugtatja, hogy már megy a segítség, de persze hazudik. Ez a dolga. A becsapódás feletti emeleteken levõk menthetetlenek. A pasas éppen azt magyarázza, hogy kinek az irodájában vannak, amikor elkezd összeomlani alattuk a torony. Közben látható a képen, is ahogy megsemmisül az épület, amiben az a pasas is ott van valahol. Nem is sejtették, hogy össze fog omlani. A pasas még felkiáltott (oh my god!) és a hangjában benne volt a meglepetés és az elszörnyedés a felismeréstõl, hogy itt a vég, és hogy ilyen módon!
https://www.youtube.com/watch?v=lsE3fUWMfx0
drProktor 2016 szept. 11. - 23:43:05
A film maga valóban kissé látványosra sikeredett, valamint érzelgõsre is.
De az dobja az elsõ követ Stonera, aki kevesebb érzelgõsséggel,
hitelesen formált volna egy eféle tisztelgõ emlékfilmet.
10/10
Szissssz 2016 febr. 14. - 17:11:57 10/10
Nagyon szép és megható film volt!
Érdemes volt megnézni!
Nálam ez 10/10!
Tisztelgés az emberi nagyságok elõtt!
Meklód fia 2014 szept. 12. - 17:56:17
engem amúgy nem viselnek meg az ilyen katasztrófák. Próbáltam sírni de valamiért nem ment. Talán azért nem rázott meg annyira, mert tudom, hogy úgyis elõre megvan írva minden, ami ellen úgyse lehet tenni semmit. Az Isteneink kezébe vagyunk, õk döntenek sorsainkról.
offtopic
cellasto 2014 szept. 12. - 15:50:14
csak szerényen megjegyzem,hogy szerintem king találta ki a" repülõvel a toronyház ellen"hadviselést :)

a menekülõ ember címû könyv vége:

"A gép magassága egyre csökkent, most már úgy suhant a tetõk fölött, mint óriás ezüst
denevér; a jobb oldali szárnyvég alig három méterrel hibázta el a Glamour áruház
felhõkarcolóját.
Hardingban megvakultak a képernyõk az interferenciától, és az emberek ostoba, rettegõ
hitetlenséggel bámulták a falat.
A mennydörgés betöltötte a világot.
Killian fölnézett az íróasztaláról, és kitekintett szobája üvegfalán.
A déli városrésztõl a Félholdig eltûntek a város, hunyorgó fényei. Az egész ablakot
betöltötte egy közeledõ Lockheed TriStar repülõgép. Villogtak a lámpái, és Killian a
mérhetetlen megdöbbenés, a borzalom és hitetlenség egyetlen õrült pillanatáig még láthatta,
hogy Richards õt bámulja. Az arca vérben ázott, fekete szeme égett, mint az ördögé.
Richards vigyorgott.
És felemelte a középsı ujját.
- Jézusom! - Killiannek ennyire maradt ideje.

...000...
A Lockheed kissé megdõlve csapódott bele a Játékok Tornyába, a magasságnak úgy a
háromnegyedénél. A tartályban még megvolt az üzemanyag jó egynegyede. Sebessége
megközelítette az óránkénti ötszáz mérföldet.
A robbanás borzalmas volt, bevilágította az éjszakát, mint Isten haragja, és még tizenkét
háztömbbel arrébb is záporozott a tûz az égbõl."

Copyright ©1982 by Richard Bachman(Stephen King)
Meklód fia 2014 szept. 12. - 13:19:56
Bármennyire is tagadják, még a videofelvételekbõl is kivehetõ az irányított robbantás. Szeptember 11.-e egy összeesküvés, amit Amerika csinált meg.
offtopic
Edmond Dantes 2014 szept. 12. - 11:59:26 Előzmény tortura
OFF
Most járok ebben a topikban elõször, és most már érdekel, mit írtál anno, ami eltûnt? Mert csak futó ránézésre, ami viszont n e m tûnt el=más hszok, az nem semmi...Stephen King is megirigyelhetné, ha olvasná egyiket-másikat-sokadikat...és írna egy 9/11 scifit, ha eddig nem tette. De lehet h a(z) (jó)ízlése távol tartja a témától. Megértem.
offtopic
Edmond Dantes 2014 szept. 12. - 11:52:34
OFF
Megadnád a szállodád nevét? Szobaár? Érdekelne. Kösz, Móriczka
filoszemitabélus 2014 szept. 12. - 10:32:58
A zamerikaiak a demokráciát védik minden eszközzel és sohasem hazudnak!
Akinek kérdése van, az majd Guantanamo-n felteheti.
Festõ környezet és biztonságos, jól õrzött hely. Mindenkinek ajánlom.
Sz Peter 2014 szept. 12. - 10:24:39
Mindenesetre voltak furcsa dolgok de fõleg a Pentagon-nál.
Ott ugyanis SENKI nem látott semmilyen repülõgépet közeledni/becsapódni és roncsokat sem.
Emlékszem akkoriban, hogy nem volt egyetlen egy szemtanú sem - pedig nem egy-két ember járt akkor arrafelé - aki megerõsítette volna a repülõs sztorit.
A videokamerák felvételei pedig "véletlenül" eltûntek.
nikato 2014 szept. 11. - 22:25:47
Olyasmit hallottam, hogy úgy épültek, hogy a repülõgép becsapódás nem dönthette volna le õket, ráadásul több robbanást is hallatszott. Valószínû a szomszéd épületbõl robbantották fel a TNT-ket, másnapra a szomszéd épületet is felrobbantották. A törmelékeket szuper gyorsasággal elszállították. A földön megtalálták az egyik terrorista útlevelét amit teljesen épen a repülõbõl esett ki!! Nem fura? Ezek alatt az elnök vmi óvodában tartott beszédet és abszolút nem sietett sehova... vannak érdekes dolgok az üggyel kapcsolatban.
ceia 2014 szept. 11. - 22:01:51
A film tényleg gyengécske és Cage-t akkor lássam, amikor a hátam közepét de nem volt semmiféle belsõ munka. A YT videók pedig azt mutatnak, amit akarnak. Túlnyomó részük photoshoppolt. Ha holmi feltöltött videó alapján hiszed el, hogy az USA kormány áll az egész mögött, akkor te sem vagy kevésbé naív, mint bárki más. Én láttam olyan videókat is, amiken lebuktatnak eredetinek tûnõ videókat, bebizonyítják, hogy fake. Meg olyat is, ami eléggé biztos, hogy valódi, pl. egy nem amerikai házaspár készítette a tornyokra nézõ közeli szállodai szoba ablakából. Egyébként pont azért sem lehetett volna átvágás, mert túl jól dokumentálható egy ilyen katasztrófa, mint ahogy lett is. Bármikor bárki készíthetett róla felvételt aki éppen ott volt, és szakértõk meg tudják állapítani, hogy eredeti-e a videó.. óriás világraszóló botrányt kockáztattak volna, sõt, gyakorlatilag biztos lett volna a lebukás, ilyet nem lehet félremagyarázni 2011-ben, azon a technikai szinten. Az USA kormány és hadsereg óriási hibákat követett el a támadás kezelésében, de "csak" ennyi a bûnük, nem több. Addig még sosem támadták meg õket közvetlenül, és nem is hitték volna, hogy elõfordulhat. De kizárt, hogy ne tanultak volna belõle.
Attrax 2014 szept. 11. - 21:27:12
9/11 a hazugság napja.The day of the shame and lie.Ha valami kétkedõ naiv ember leülne és megnézné a filmet a csövön kétsége nem férne ahhoz mi is történt valójában.A film is hazug pocsék unalmas gyönge mit Nikkédzs maga...
Összes hozzászólás