Zűrzavar

Bakancslistához adom
Hurlyburly
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 122 perc, 1998

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Eddie befolyásos casting igazgató, aki viharos, mégis meglehetősen tartalmatlan életének értelmét kutatja. Flancos hollywoodi lakóparkban lakik pedáns és elbűvölő üzlettársával, Mickey-vel, aki feleségét és fiát "piheni ki" nála. Gondtalan életükben gyakran osztozik két másik barát: a kifinomult modorú hollywoodi színész, Artie és a kétségbeesett, kissé zavaros színészjelölt, Phil. Ehhez az exkluzív kancsapathoz csatlakozik három - szintén sodródó, egymástól teljesen különböző hátérrel rendelkező - nő.
A menő és szép Darlene egyszerre fut Eddie-vel és Mickey-vel. Donnát, a kiskorú, elhagyott gyermeket Artie "megőrzendő csomagként" barátaira bízza. Bonnie pedig, a kedves, de megtaposott táncosnő és luxusprostituált Phillel való összezördülésével váratlan események láncolatát indítja el.
Eddie és barátai tovább folytatják a mániákus élvhajhászást, míg a sorssal, dekadenciával, sőt, a halállal való szembesülés következtében Eddie a felszín alatt magába nem néz, és fel nem fedezi, hogy neki is van lelke.
Bemutató dátuma: 2000. december 7. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    1998
    Legjobb férfi alakítás: Sean Penn
  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    1998
    Arany Oroszlán jelölés: Anthony Drazan

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
etikett 2017 máj. 28. - 15:47:14 4/10
Fostalicska a film.
oroszlány2 2011 febr. 22. - 16:36:47
Egy elmezuhant forgatókönyvíró és rendezõ agymenése zseniális színészeket ki-, és (f)elhasználva. Kár értük. Meg az idõmért.
trix1 2007 febr. 15. - 03:32:45
Túl jók ezek a kritikák... Nekem elég modorosnak tûnt ez a film, a figurák is meglehetõsen sematikusak. Sikerdarabból készült? Riasztóan sokat locsognak ebben a filmben! Sean Penn velencei díja is meglepett. Amúgy is hajlamos az overactingre, itt is elszaladt vele néha a ló... (Remélem, nem kell többet sírni látnom! Annyira unom már!)
Ebben a mûfajban (férfiak egymás közt, leplezetlenül) a csúcs továbbra is a Férjek Cassavetes-tõl. Nõként persze azt is elég nehéz végignézni, fõleg azért, mert az alakok meg a szituációk nagyon életszagúak, hitelesek.
getout77 2006 okt. 17. - 13:36:34 Előzmény Lau1
Szerencsére a film témája nem jellemzõ Europára. Távol áll tõlem ez az életmenet. Lelki tépõdések és kudarcok sorozata ez a filmszatíra. Nagyon pihent aggyal kell nekiülni nézni... Mickey alakja szinessé teszi ezt a sokszor elviselhetetlen de néha mégis szorakoztató (?) filmet.
Lau1 2006 szept. 16. - 18:41:39
Amirõl szólni akar azt vérprofin valósítja meg a film. A céltalan emberek egyik áramlatból a másikba kerülnek. Nincs is eleje és vége a filmnek csak áramlatok, vannak benne. Olyan mintha belecsöppentünk volna a kissé sznob hangulatú, de hiteles emberek zûrzavaros, cinikus (Mickey) ,de rendkívül szórakoztató és csöppet sem unalmas világába. Remek film annak, aki meg akar zuhanni egy picit.