Jó tudni!

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német Ismeretterjesztő sorozat, IV / 7. rész, 27 perc

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A búvárok nem merülhetnek bizonyos mélység alá. A rekord eddig 700 méter volt. Ennél nagyobb mélységekhez robotokra van szükség. Az ilyen kutatásoknál jönnek képbe az úgynevezett távvezérlésű járművek. Egy skót farmon ma már automatikus emailek jelzik a gazdának, ha változás áll be valamelyik állat egészségében vagy termékenységi állapotában. A tudósok a Holdfalu néven ismert projektjükkel egy kutatóállomás létrehozását célozták meg a Holdon. Egy központi adatbázis segítségével nem csak a borhamisítást lehet megelőzni, hanem az európai fogyasztókat is megvédhetik a hamisítványoktól. Egy nagyszabású európai projekt azt vizsgálja, hogy milyen hatással lehet a halliszt és a halolaj további csökkentése az öt legfontosabb európai kereskedelmi halfajra. Jelenleg olyan robot fejlesztésén dolgoznak, amely idővel képes lesz arra, hogy ne csak lássa és hallja az embereket, hanem szót is érthessen azokkal, akiknek segítenie kell.

A műsor ismertetése: A filmekből kiderül, hogy miért kezd egyre ritkább kinccsé válni napjainkban a víz, hogy a tudósok miként szimulálják az evolúciós folyamatokat, hogy az olajat és földgázt sok száz kilométerre szállító csöveket milyen ötvözetből készítik, hogy melyik az a nyersanyag, amely az amerikaiak reményei szerint megszüntetheti a külföldi olajtól való függőségüket, hogy hogy néz ki a holnap kórháza és miként mentik el a jövő számára a digitális adathordozókon tárolt adatokat.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
jobrumi 2013 okt. 02. - 10:39:09 10/10
Nagyon érdekes, hasznos dolgokat (is) bemutató sorozat