A híd

Bakancslistához adom
Bron/Broen / Afsnit 9 / Afsnit 10
15 éven aluliak számára nem ajánlott svéd-dán thrillersorozat, I / 9. rész, 115 perc

Értékelés:

243 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Saga és Martin a lehető leggyorsabban összegyűjtenek minden információt a fő gyanúsított Jensről, a dán rendőrről. Lázasan keresik az indítékát. Aztán rájönnek, hogy Jens felesége és fia tíz éve autóbalesetben halt meg az Oresund hídon. Kiderül, hogy Jens felesége azért akart válni, mert új férfit ismert meg, aki nem volt más, mint Martin. A baleset után Jens nemcsak magánvagyonát, hanem állását is elveszítette. Ezután követett el az állítólagos öngyilkosságot...

A műsor ismertetése: Egy svéd politikusnő holttestére bukkannak az Öresund híd közepén, ami Koppenhágát köti össze Malmövel. Így mindkét ország rendőrei kénytelenek részt venni a nyomozásban, hiszen a holttest félbe van vágva és pontosan az országhatáron hagyták.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Tyrannosaurus(velo)Rex ápr. 27. 16:38:56 Előzmény branko
A vikingek elkorcsosult leszármazottai. Hiányzik belőlük az egészséges életösztön. Jóemberkedés! Minden ember egyenlő, csak nem mindegyik való emberek közé.
10/10
Domján Ákos ápr. 26. 13:45:41 10/10 Előzmény branko
🙈😂😂
8/10
Benedith jan. 13. 07:53:06 8/10
A sorozat jó, viszont a nő iszonyú rosszul játsza az aspergeres nyomozónőt. Nagyon nehéz nézni emiatt, ráadásul a kamera is állandóan az erőltetett, túljátszott fejét mutatja, mintha még a 8. részre se fogtuk volna fel, hogy aspergeres. De, felfogtuk, ugorjunk, haladjunk. :) Legkiborítóbb az volt, amikor a nyomozó egyik reggel felugrott hozzá és szembesült vele, hogy nála aludt a fia. Az az erőltetett pislogás, amivel próbálta a nő eljátszani az értetlen hülyegyereket, hát... :D Találhattak volna tehetségesebb színésznőt a szerepre, akinek el is lehet hinni, hogy ő tényleg aspergeres és nem csak az erőlködést látom, amivel próbálja elhitetni.
branko 2023 dec. 19. - 17:02:17 Előzmény branko
POLITICO: Svédországban az a normális, hogy hétköznap esténként robbannak a bombák
A brüsszeli lap nagyon elégedetlen a svéd közbiztonsággal, de nem örül, hogy Ulf Kristersson miniszterelnök ezt a migránsokra keni.
2023. október 03.
Szívhez szóló segélykiáltást tett közzé Svédországból a POLITICO. Stockholm egyik elővárosában, Hässelby Villastadban élő szerzőjük arról ír: múlt héten csak az ő jól szituált negyedükben már az év harmadik bombája robbant fel. „Az utca felőli ablakok olyan erősen rázkódtak, hogy azt hittem, kitörnek” – panaszolja a szerző.
Nem vagyok bombahang-szakértő, de a város ezen részében idén már volt két bombatámadás, szóval valószínű, hogy ez volt a harmadik”.
Felidézi: az első, januári robbantás egy labdányi lyukat vágott ütött egy lakóházon, amely mellett gyakran elbiciklizik. A második, márciusi robbantás egy egész sornyi könnyűszerkezetes házat robbantott le alapjáról a fia középiskolája mögött. Ez, a harmadik pedig még közelebb volt.
„Ami rivális drogbandák közötti belharcnak indult, az bosszútámadások spiráljává alakult, mert a bandatagok – akiknek gyakran nem sikerül megölniük egymást – elkezdték bombázni egymás családjának otthonait” – írja a POLITICO. S mivel ezek a bandák Stockholm és Délkelet-Svédország területén szétszórva élnek, „a támadások látszólag vélelenszerűnek tűnnek”. Pár órával a Hässelbyben zajló múlt heti támadás után Linköpingben is letépte egy bomba egy lakás utcafrontjának falát, aztán egy huszonötéves lány halt meg egy rosszul elhelyezett bomba robbanása miatt Uppsalában. Eközben e hét hétfőjén Hässelbyben ismét bomba robbant, emiatt egy újabb könnyűszerkezetes háznál ütött ki tűz – ez volt a negyedik bombatámadás.
„Az erőszak felbuzgása olyan intenzív, széleskörű és kaotikus volt – gyakran tapasztalatlan tinédzser srácokat bérelnek fel, hogy hajtsák végre a támadásokat –, hogy egyre inkább úgy érezni: senki nincs ettől biztonságban” – panaszolja a szerző. Statisztikákat is sorol: 2023-ban eddig 134 bombatámadás történt Svédországban, 2022-ben egész évben csak 90, és a lövöldözések aránya is meghaladja az uniós átlagot.
A lap leírja: Ulf Kristersson svéd miniszterelnök is elismeri, hogy „Svédország sosem élt még meg ilyet, és Európában egyetlen másik ország sem él meg ilyet”.
A lap ugyanakkor rosszallóan megjegyzi: „Szélsőjobboldali támogatóival, a Svéd Demokratákkal együt Kristersson megpróbálja az egyre gyakoribb erőszakos bűncselekményeket a magas bevándorlási arányhoz kötni, illetve ahhoz, amit rosszul menedzselt integrációnak nevez.” A POLITICO szerzője szerint a svédek ezzel nem értenek egyet, ezért is támogatják egyre inkább az ellenzékbe szorult Szociáldemokratákat.
galgoczyarpad 2023 dec. 18. - 23:07:20 Előzmény branko
Ezt a pártközpontból küldték?
branko 2023 szept. 28. - 12:34:21 Előzmény ződszemű
Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Lássuk milyen a svéd demokrácia! – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán közzétett videóban.

„Én magyar vagyok, a svéd demokrácia helyzete nem érdekelne, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók folyamatosan hazudoznak a hazámról, gondoltam, nézzük meg a svéd demokráciát. Megdöbbentő adatokat találtam” – mondta a politikus. Közölte: a svéd mintademokráciában idén már 261 lövöldözés történt, tehát a lövöldözések mindennaposak, a halálos áldozatok száma 34 csak idén, az elmúlt években több gyermek is meghalt a lövöldözések során.

Hozzátette: a svéd mintademokráciában idén 124 robbantás történt már, tehát Svédországban 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit. A svéd mintademokráciában a svéd rendőrség jelentése szerint 61 no-go zóna van. Ők persze nem így hívják ezeket, de ezek a területek valójában no-go zónák.

Kiemelte: a svéd mintademokráciában a 25 év alatti fiatalok fele mondta azt, hogy érte már zaklatás keresztény hite miatt, tehát a fiatal keresztények felét zaklatták már Svédországban a hite miatt. Egy korábbi kulturális és demokráciaügyi svéd miniszter el is ismerte, hogy növekszik Svédországban a „krisztofób gyűlölet bűncselekmények” száma. Az Eurobarométer szerint a svéd lakosok 70 százaléka mondta azt, hogy az antiszemitizmus is növekszik Svédországban.

A bevándorlással kapcsolatban a svédek 76 százaléka mondta azt, hogy a bevándorlók integrálása sikertelen és a korábbi svéd miniszterelnök maga is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak vannak Svédországban és a bevándorlók teljesen más valóságban élnek. Nos, tehát ezek a svéd politikusok akarnak bennünket kioktatni demokráciából és emberi jogokból – jegyezte meg Menczer Tamás. Az államtitkár hangsúlyozta: van egy nagyon alapvető emberi jog: biztonságnak hívják.

Ne lőjenek le, ne robbantsanak fel, ne üldözzenek a hitem miatt - a magyar kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és minden tekintetben megvédjük a magyar emberek biztonságágát. Ellenben úgy látom, hogy Svédországban baj van, aggódom a svéd demokráciáért – mondta Menczer Tamás.
ződszemű 2023 szept. 01. - 13:32:06 Előzmény branko
Spoiler "a főszereplő, negyvened svéd nyomozónő - akinek van állandó szexpartnere - NEM utasította vissza a vele egyidős férfi nyomozó kolléga kb. 22 éves fiának közeledését, és lefeküdt vele"
De igen, visszautasította.
"no ez akkor egy végképp lesújtó látlelet a az erkölcsi-szellemi mélyrepülésben lévő skandináv társadalmakról"
Miért is? Martinnal szemben nem lett volna szép, de mégiscsak két felnőtt ember szabad döntése lett volna - ha megörtént volna.
Tudsz róla, hogy Magyarországon évente tizenöt-húszezer gyerek válik (testi, lelki, szexuális) bántalmazás áldozatává? Gyermekvédelem szakemberek és anyagi forrás híján gyakorlatilag nem létezik, potenciális gyilkosoknak ítélik meg a láthatást (ld. győri gyerekgyilkosság). De ja, a skandinávoknak nagyon rossz! :P
törökbálint 2023 aug. 31. - 23:08:15
Igen, most már világos, mert közben visszanéztem az utolsó 5 percet és végre értettem is mindenhol a szöveget, nem kellett lehalkitani a késői időpont miatt. Így már érthető, persze, csak akkor vmi nagyobb durranásra gondoltam így majdnem némán nézve, mert a pohár kidobása azért kevés volt ahhoz, h rájöjjek miről van szó.
10/10
sanderson 2023 aug. 31. - 22:20:31 10/10 Előzmény törökbálint
Azt, akit azért tartóztatták le, mert megmérgezett valakit. Gondolom tudod, hogy kit ölt meg.
Nekem a 3. és 4. évad nem tetszett.

Az, aki a folytatásban már nem szerepel. :)


törökbálint 2023 aug. 31. - 21:32:56 Előzmény Elhaym
Kösz, akkor megnyugodtam.
Elhaym 2023 aug. 31. - 19:36:04 Előzmény törökbálint
4 évados. A 3. évad az RTL+ra jön szept. 15-én.
törökbálint 2023 aug. 31. - 18:19:37
Én itt már nem is igen értettem a történéseket - most akkor miért is tartóztatták le azt, akit? Ez túl irreálisnak tünt és így nem lett befejezve sem. Kell, h legyen még egy évad.

í

branko 2023 aug. 31. - 17:34:21 Előzmény nane
nem jól emlékszel. egyébként tök irreális lett ennek a 2. évadnak a vége, - ez már olyan alacsony színvonal, mint amikor a naponta sugárzott TV2-es "Jóban, rosszban" című sorozatban bénázott a csillagkúti rendőrség: hát persze hogy sosem sikerült elkapni a helyi maffiavezért és vagy embereit, -no nem azért mert nem szerették volna elkapni, HANEM A forgatókönyvírók nem engedték ezt meg nekik!..merthogy ellenkező esetben be kellett volna fejezni kb. a sorozatot! no, most már ezt láttuk itt is: az író kínjában nem tudott már mit kitalálni, h. hol és mit lehetne még "csavarni " a sztorin, így hát irreálisabbnál irreálisabb fordulatokat írt és vitetett filmre, ami ezen a ponton már tényleg komolytalanná és mézhetetlenné tette a sorozatot..feltéve hogy megy még tovább..ha megy, én már biztosan nem fogom nézni
Okka 2023 aug. 28. - 23:17:42
Köszönöm!
Okka 2023 aug. 28. - 22:05:30
Kihagytam a 2. évad 5-6. részét, tud valaki segíteni? (mediklikk, videa, sorozatok-on nincs).
10/10
nane 2023 aug. 28. - 18:01:23 10/10 Előzmény branko
Én úgy emlékszem a kollégának a fia csak ott aludt, nem feküdtek össze.
Cibere 2023 aug. 14. - 21:25:55 Előzmény Noire
...és egész skandinávia gyerekkorától tud angolul...
branko 2023 aug. 11. - 17:34:53 Előzmény m_and_m
igen ez részben már bekövetkezett de csak részben (tehát amiket leírtam annak csak kb. 10 %-át vonnám vissza most). az innen elérhető értékelő szakcikkek-kritikák közül pedig egyet elolvastam és az visszaigazolta nekem, hogy nem olyan nagy durranás ez a sorozat (leírták hogy mennyit lopott a korábbi trilógiából is meg más hasonló korábbi filmekből is), mint amennyire felmagasztalták itt alább több kommentelő is - érdekesnek azért persze így mondható és nézhető is, ezt elismerem
Összes hozzászólás