Sherlock Holmes / Az üres ház

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimisorozat

Értékelés:

156 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Holmes úgy érezte, ha megbirkózik Moriarty professzorral, végre megszabadítja az emberiséget a megtestesült Bűntől - ám a sors másképp rendelkezett. A szakértők megállapították, hogy a két férfi összecsapása tragikusan végződött: egymást átölelve zuhantak a szakadék mélyébe. A holttesteket nem lehetett kiemelni. Watson doktor immár három éve hiányolja csodálatos barátja társaságát. Ám egy borongós estén váratlan látogató kopogtat az ajtaján. Egy púpos, öreg könyvmoly különös, krákogó hangon ajánlja könyvesboltjának ritkaságait. Watson doktornak elég csak egy percre elfordulnia, hogy Sherlock Holmes - mert ugye már Önök is sejtik, ki rejtőzik az álruhában - felfedje valós küllemét. Vajon hogyan sikerült kimásznia a szörnyű szakadékból? Hol bújkált az elmúlt három esztendő alatt? S mi az a kemény, sőt veszedelmes feladat, amely miatt ismét felbukkant? Köze van-e ennek az ifjú arisztokrata, Ronald Adair titokzatos és rettenetes halálához? S vajon miért kell felkeresniük aznap este fél tízkor egy üres, lakatlan házat...?

A műsor ismertetése: A sorozat újra feldolgozta Conan Doyle viktoriánus detektívjének kalandjait, olyan részletességgel, hogy olykor még a Strand magazinban megjelent eredeti 19. századi illusztrációkat is láthatjuk.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Joan Fontaine 2019 nov. 25. - 22:16:08
A Sherlock Holmes sorozatnak minden része szerelmi szálat dolgoz fel. De ezek között számomra az egyik legszebb az itt aktuális Karácsonyi ajándék c. epizód háttér története. Legalábbis én remélem, hogy ennek a résznek a topikjába írok most, és nem az általános részhez. Olyan szépen levezetett, és annyira reális és életszerű, szinte törvényszerű a háttérben csörgedező romantikus szál, hogy szinte pszichológiai tanulmányt lehetne írni belőle.

SPOILER *****************
Adott egy jónevű ezredesnek három lánya, akik közül kettő rendes lány, a harmadik pedig a kínlódó, a fekete bárány, aki jellemtelennek tűnik. Belép a képbe egy egyszerű tengerész, és a legfiatalabb lány férje lesz, szeretik egymást, szerelmi házasság volt. A legidősebb testvér nem nézi jó szemmel a házasságot, de szereti a húgát, ezért elnézi neki, a fekete bárány viszont beleszeret a férfiba, kikezd veled, és amikor a férfi visszautasítja, onnantól kezdve hosszú, kitartó munkával sikerül közéjük állnia, és álnok, megtévesztő módon tönkretennie őket. A pár elhidegül, a feleség bánatában más férfi után néz, a férfit az álnok testvér mutatja be neki. A férj pedig újra inni kezd, majd végül féltékenységében megöli a feleségét és annak új udvarlóját, és a levágott füleiket elküldi az álnok nővérnek.
A börtönben aztán a férfi őszintén elmesél mindent, és egy vízió formájában megjelenik neki a halott felesége, és megbeszélik azt, amit életükben nem tudtak. A férfi elmondja, hogy a testvér el akarta csábítani. A nő kérdőre vonja, miért nem mondta ezt el, a férfi azt feleli, "féltem, hogy fájt volna neked". A nő: "Ki kellett volna űznöd őt az életünkből". Majd a vízió elszáll. Hány ember életében adódhat ilyen szituáció, és ez az ocsmány testvér féltékenység itt olyan szépen ki van bontva.
Ez most így leírva nem tudom, milyennek tűnik, de a filmet megnézve egy rendkívül szépen megkreált romantikus történet, ami önállóan is megállta volna a helyét.
SPOILER VÉGE****************************
Berlusco1974 2017 okt. 03. - 12:03:54
Mármint, hogy a Columbó-ból nem adják az összes részt. :-(
Berlusco1974 2017 okt. 03. - 12:01:46
PetraPetrus: \"Jeremy Brett fantasztikus és felülmúlhatatlan Holmes volt, az én szememben a mai napig az egyetlen és egyedüli, akivel képes vagyok nézni a filmfeldolgozást.\"

Ezek az én szavaim. :-) A többi Holmes egy nagy nulla! Bár nem olvastam a könyvet, de tuti, hogy ez a feldolgozás tükrözi a leghûbben azt, amit az író a könyvében leírt.

Vídsmidr: \"Na végre adnak valami jót is a Sorozat+on a Columbo után.\"
Pontosan. Nagy kár, hogy nem az összes részt adják, csak egy párat cserélgetnek körbe-körbe!
10/10
Vidsmidr 2017 márc. 07. - 10:54:13 10/10
Na végre adnak valami jót is a Sorozat+on a Columbo után.
Petrapetrus 2013 máj. 22. - 12:13:09
Semmi más nem bír lekötni. = SENKI más nem bír lekötni.

Elnézést, elírtam. :-)
Petrapetrus 2013 máj. 22. - 11:50:56 Előzmény csicso82
Napi Ász. :)
Én is gyûjtöttem szorgalmasan, meg is van az összes VCD, illetve még Az utolsó vámpír és A sátán kutyája is, ezek már DVD-n. Tervezem megvenni egyben az egész sorozatot rendes DVD-n, szép díszdobozban, de a magyar kiadást egyrészt nem lehet már kapni, másrészt pedig szerintem nem is tartalmazza az összes részt. Külföldön már játszottam a gondolattal - egészen konkrétan Londonban a Sherlock Holmes Múzeum shopjában, de maradt ott... Még mindig bizonytalan vagyok, mihez kezdjek. Az a baj ezzel a sorozattal, hogy piszok jó a szinkron is és kár lenne, ha nem lenne meg úgy is... Talán megér a széria egy újabb DVD kiadást nálunk, esetleg belebotlok valahol a teljes készletbe kedvezõ áron...

Jeremy Brett fantasztikus és felülmúlhatatlan Holmes volt, az én szememben a mai napig az egyetlen és egyedüli, akivel képes vagyok nézni a filmfeldolgozást. Semmi más nem bír lekötni.
10/10
zinajda 2012 szept. 16. - 23:06:33 10/10 Előzmény ccaty
Szintén Jeremy Brett
csicso82 2012 aug. 18. - 23:24:51
Jude Lawt már 2005-ben észrevettem mikor dvd (vagy inkább video cd ) mellékletként adták valamelyik újsághoz, talán blikk nem tudom a Sherlock Holmes sorozatot jóféle kis papaírtokba.
Zelda_of_Arel 2011 nov. 07. - 22:36:27
A Shoscombe hercege c. részben ki ismerte még fel Jude Law-t?
ureslemez 2011 okt. 07. - 10:34:43 Előzmény ShockyHolmes
Story4 -en megy egy spot amibe a Baker Street song van énekkel, nem tudja valaki felrakni a youtubra?
ShockyHolmes 2011 júl. 05. - 01:01:21 Előzmény wagnera
na ha tudnbád kishaver, van Sherlocknak testvére...xD és szerintem amikor mondtád h MR HOLMES az a sherlock bátya volt...nem pedig sherlock(jeremy brett)
ccaty 2011 jún. 25. - 17:39:25
Jeremy Brett
ccaty 2011 jún. 21. - 16:11:02
.. ki vesz észre hasonlóságot a két kép között...? .. mondjuk nagyjából 20 év van a két kép között
ccaty 2011 jún. 21. - 16:07:17
Soha nem jöttem volna rá a kép alapján, hogy egy és ugyanazon személyrõl van szó... kardomba dõltem...
10/10
MadGame 2011 jún. 13. - 16:01:02 10/10
Most néztük a Poirot-t, a reklámblokkban leadták a filmelõzetest, valóban nem Jeremy Brett játszik benne. Csak akkor azt nem értem, hogy legalább egy képet miért nem vágnak ki a filmbõl és miért nem írják ki a szereplõket?
wagnera 2011 jún. 13. - 10:02:20
Találtam a YouTube-on egy elõzetes errõl a filmrõl.
http://www.youtube.com/watch?v=FE34n3r6roc
A POrt szerint Jeremy Brett a fõszereplõ, az elõzetes szerint egyáltalán nem. Most már én is kíváncsi vagyok, hogy a Story4 mit ad le!
A leírás alapján valóban rémlik a film (most pill. a cím nem jut eszembe), de ez az elkõzetes biztos, hogy nem a "klasszikus" Brett-sorozat része. Idõnként a Story4 eléggé elkeféli a doilgokat....
Ford Mustang 2011 jún. 12. - 01:46:06
Hát reménykedjünk, akkor talán én is nézem majd;)
10/10
MadGame 2011 jún. 12. - 01:24:47 10/10 Előzmény Ford Mustang
Na nem baj, hát ha majd még egyszer leadják a nemlétezõ Sherlock-ot :)
Ford Mustang 2011 jún. 11. - 21:06:50
Nem valószínû, hogy nézem, mást terveztem nézni. ;)
10/10
MadGame 2011 jún. 11. - 19:44:55 10/10
Hát ezt! :D Kíváncsi leszek, hogy mit adnak le, e helyett :P
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu