A hegyi doktor - Újra rendel / Királyfiak - 1. rész

Bakancslistához adom
Der Bergdoktor / Königskinder (1)
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német drámasorozat, VII / 7. rész, 65 perc, 2014

Értékelés:

248 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Vincent Braun és Karl Grünfeld sziklát mászni indulnak, de Karl elveszíti az egyensúlyát és a falnak csapódik. Martin Gruber a kórházban megállapítja, hogy a fiúnak nagy szerencséje volt. Az orvos sokkal jobban aggasztja Vincent állapota, aki régóta küszködik egy megfázással, amiről kiderül, hogy szívbillentyű probléma, és sürgős műtétre van szükség. Lena, Karl húga is aggódik a fiúért. Bár a fiúk gyerekkoruk óta barátok, Karl apját nem izgatja Vincent súlyos betegsége, ugyanis a fiút tartja felelősnek a felesége haláláért. Otthon is paprikás a hangulat, Lilli beleszeretett a mentorába, akit szintén nem hagy hidegen a lány.

A műsor ismertetése: Müncheni, Párizsi és New Yorki utazásai végeztével a híres sebész, Dr. Martin Gruber (Hans Sigl) 15 év múltán tér vissza az édesanyja születésnapjára, a szülőfalujába, a kis hegyi településre. Amikor azonban hazatér Ellmau-ba, akkor szembesül a szomorú ténnyel, hogy az öccse felesége meghalt autóbalesetben. Martin persze meglátogatja régi mentorát, Dr. Roman Melchinger-t (Siegfried Rauch) és az unokahúgát Lilli-t is. Az idősödő orvos pedig rá akarja venni Martin-t, hogy maradjon odahaza, és legyen ő az új helyi doktor, mivel ő maga már nyugdíjba szándékozik menni. Eleinte Dr. Gruber nem akar beleegyezni a dologba, azonban Roman elmondja neki, hogy Lilli édesanyja nem sokkal a balesete előtt elárulta, hogy Martin a gyermek igazi apja. Dr. Gruber így élete legnagyobb döntését kénytelen meghozni – persze a hatalmas felelősség mellett teszi mindezt boldogan!

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
system márc. 22. 07:17:00
Hogy létezik az, hogy a hegyekben, ebben a csodálatos levegőjű oázisban több beteg van, mint Vuhanban? Ráadásul súlyos betegek! Ez nagy ellentmondás a sorozatban! Egyébként mindenkinek csak ilyen orvost kívánok! Nála nincs elveszett eset!
Lasicz29 márc. 20. 10:14:16 Előzmény hoyabella
Sajnos, Epres Attilát Háda Jánosra cserélték. Engem azért zavar, mert gyakran az ő hangján szólal meg egy alacsony, köpcös német színész
(Kisvarosi doktor, Vidéki doktor).
hoyabella márc. 13. 16:51:52
Mi ez a sz...r hang Martin Grubernek a VI/13. résztől? Úristen, teljesen kiábrándultam belőle, undorító vén kappanhang.
Caffe jan. 08. 16:41:58 Előzmény Kuttyánszki
Igen, foglalkozik a betegek erzelmeivel es korulmenyeivel, ilyen doki nem is letezik.
Ami nekem feltunt, ott a hazidoki ker, intez idopontokat a szakorvosi vizsgalatokra, korhazba. Ez regesregen nalunk is igy volt, a haziorvos kereste meg idopontert a szakorvost, nem kuldott el a fenebe, hogy intezd magad a beutaloval. A betegut valahogy szervezettebb volt, most nem tudom, mi a helyzet Nemetorszagban, mert ez a sorozat mar nagyon regi.
En meg a Suzannet nem birom elviselni a szenteskedo kepevel.
Kuttyánszki jan. 08. 16:07:03 Előzmény Caffe
Az igaz, az meg a másik, hogy könyörög a betegeknek akik gorombán elhajtják, utánuk megy , csak,hogy hadd segítsen rajtuk :D A viccen túl: itt manapság, minálunk ugyan nem törődnének vele mi okozhatta nálad a bajt,..Odavágnak egy receptet, ha jó, ha nem...
Más: Nagyon kedvelem a sorozatot, a helyszín, a hangulata, és a szereplők, egy két kivétellel. Kivétel Hans, akit nem bírok és a kis Lili, aki kivágja nálam a biztosítékot. Nagyszájú, raplis, hisztis, arcátlan. És az is kivágja a biztosítékot, ahogy bánnak vele.
Ami még tetszik, a szinkronok, nagyon el vannak találva. Epres Attila hangja különösen jó. Ha véletlenül meghallom más filmben, alig bírom elvonatkoztatni a dokitól :D
Caffe jan. 03. 16:58:21
Hat ennek a hegyi dokinek jol feladta a lecket ez a varos, mindenkinek valami ritka, furcsa, orokletes betegsege van, amit termeszetesen csak o ismer fel.
Sok orvosszakerto dolgozhatott a hatterben a kulonleges betegsegek kitalalasan
Lasicz29 2019 dec. 31. - 16:31:22 Előzmény Kuttyánszki
A TV2-n adták a 10.évadot, ami 16 részből áll, de az utolsó, 16.részt már nem láthattuk az Ázsia Expressz miatt, aminek nem is ez volt a rendes vetítési ideje. Utána pedig Columbo filmek jöttek. Azokat nyugodtan negszakithattak volna a befejező részt műsorra tűzve, mivel minden része önálló történet. Ez azonban nem történt meg.
9/10
fclariss 2019 dec. 02. - 17:46:04 9/10
A 10. évad 15. epizódját sikerült magyar szinkronnal a Youtube-ról megnéznem, de a 16. epizód nincs sehol...
Kuttyánszki 2019 dec. 02. - 16:11:06 Előzmény fclariss
Biztosan nézik, legalábbis a kommentet törlik, ha valaki nagyon durvul...A többivel kapcsolatosan meg talán nem ők az illetékesek..És ha tudják is, nem mondhatják... Így van a Barátok közt-ben is. A kommentekre néha válaszolnak, (fb) de arra még soha nem reagáltak, hogy rengetegen lázadoznak az időpontok miatt, de úgy, hogy meg is szólítják őket: BK, miért tűritek, hogy állandóan eltolják a kezdést, más műsort előbbre tesznek,..stb.. Ezekre még soha nem reagáltak.Nem lehet, gondolom...
Kuttyánszki 2019 dec. 02. - 16:03:52
Na tessék, megint előlről nézhetjük a nagyszájú, elkapatott kis Lili nyafogását, hisztijeit,... Hans puffogásait... (Jó, tudom, nem muszáj :D ) Egy előnye van az ugyanazt ismétlésnek: ha kimarad egy-két nap, nincs probléma, hisz már kivülről ismerjük az egészet ;)
atanna0306 2019 nov. 30. - 10:16:59 Előzmény Tonyfan
Vszínű nem vették meg a többit, a meglévőket kezdik állandóan újra. Pedig sztem lenne igény a folytatásokra.
9/10
fclariss 2019 nov. 20. - 09:49:08 9/10
Igen, a 10. évad 15.-16. epizódját nem adják le most sem, az ok ismeretlen, és nincs senki, aki erre választ adna, minek írogatjuk a véleményünket, ha senki sem foglalkozik vele, és nézi /értékeli egyáltalán valaki ezeket ill., a filmek értékelési % -át?
Tonyfan 2019 nov. 19. - 19:27:15
Sziasztok, engem is elszomorít ahogy ezzel a nagyszerű sorozattal bánnak, persze nézem amikor a tv-ben adják, de egyre inkább arra térek át, hogy az eredetit nézzem. Január 2-án kezdődik a 13. évad a zdf-en, amit már nagyon várok :) ahogy haladunk itt a részekkel, nem is tudom elképzelni mikor jutunk el eddig....
Lasicz29 2019 nov. 18. - 12:31:26 Előzmény Kuttyánszki
Kedves marikata és a többiek!
A műsor szerint sajnos, valami érthetetlen okból a X/14. után az I/1.resz következik, sem a 15.,sem a 16.resz nem szerepel Lassan a Jocky Tv-n is eljut a végéig a cselekmény, de lehet, hogy ott sem ismerjük meg, hogyan ér véget? Oka:ismeretlen, felfoghatatlan.
Lasicz29 2019 nov. 17. - 15:40:28
Megint nem láthatjuk a X. évad befejező epizódját (az azt megelozot sem). A 14.resz után kezdik elölről az egész sorozatot. Ki érti ezt? Mi lehet ennek az oka?
Kuttyánszki 2019 nov. 16. - 13:39:59 Előzmény hollala
Ahhh!
Míg Martin nyugdijba nem megy,..ill. még akkor is.
9/10
hollala 2019 nov. 16. - 13:32:24 9/10 Előzmény Kuttyánszki
Oh januartol kezdik el vetiteni tv-ben a 12. et Nemetorszagban.
Kuttyánszki 2019 nov. 16. - 13:30:28 Előzmény hollala
Köszönöm szépen a választ!
11. évad is van? Ezt nem is tudtam...
Akkor ennek soha nincs konkrét vége? :)
9/10
hollala 2019 nov. 16. - 12:56:29 9/10 Előzmény Kuttyánszki
Itt a port.hu-n fent van a X/15 es 16. resz ismertetoje, ebbol megtudod,hogy miert Lopott boldogsag a cime - .Spoiler: Spoilerkent irom,de felesleges, mert itt is fent van a tartalma : Az aktuális rész ismertetője: A 16 éves Karl korcsolyázás közben súlyos balesetet szenved. A beszakadt jég alatt kis híján megfullad, ám Martin és Hans az utolsó pillanatban megmentik. A kórházi ellenőrzés során egy súlyos májkárosodást is észlelnek. Gruber doktor elsőkörben az édesanyát vizsgálná meg donorként. A történtek után a nő kénytelen elárulni élete legsötétebb titkát, miszerint Karl-t még kisbabaként rabolta el a szüleitől. Egyetlen lehetőségük maradt, meg kell találni a biológiai szülőket. Martin felkeresi őket és az anyuka bizonyul lehetőséges donornak. A vizsgálatok közben azonban kiderül, hogy egy örökletes genetikai problémával állnak szemben. De az elozo posztomban kuldott youtube linken meg is nezheted. Prime most sem adja le-(ja es Anne nincs benne) . Lattam mar nemetul a 11. evadot is, uj noje lesz Martinnak, egy szoke gyogyszereszno. Spoiler vege.
9/10
hollala 2019 nov. 16. - 12:37:00 9/10
Ahogy latom elozetes musorrendet a 15. es 16. reszt a 10. evadbol most sem adjak le, hanem kezdik az elso evadot ujra. A youtube-on fent van a 15-16. resz egyben ,de nemetul- ha valakit erdekel , ott megnezheti. https://www.youtube.com/watch?v=MAZvx8ZyjiU
Összes hozzászólás