Rosamunde Pilcher: A szerelem árnyékában / I. rész: Családi titkok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német minisorozat, I / 1. rész, 2010

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Edmund Aird évek óta boldog házasságban él Virginiával, és két közös gyermekük van: Laura (21) és Henry (34). Edmundnak az első házasságából van még egy lánya is, Alexa. Edmund sikeres cégvezető a Londonban megtelepedett Sanford Aird Cubben cégnél, ahol a fia, Henry és veje, Noël az utódlásért rivalizál. Virginiának viszont van egy titka, amit csak az anyósa, Violet ismer. Pontosan 22 évvel ezelőtt Virginia eltöltött egy éjszakát az amerikai ifjúkori barátjával, Conrad Tuckerrel és nem tudja, hogy a lánya, Laura vérszerinti apja ő-e, vagy Edmund.

Virginiát utoléri a múltja, amikor Conrad egy napon jelentkezik nála. Felfedezett egy fényképet egy társasági magazinban Lauráról -, és elképesztő mennyire hasonít a saját anyjára, így meggyőződése, hogy ő Laura apja. Átjön az USA-ból hogy felderítse az igazságot és ezzel elindít egy hatalmas lavinát: bizalmatlanság, gyűlölet, zsarolás, és csalódások az Aird családon belül, amely mindenkit érzéseiben megingat.

Virginia és Violet az elején egyetértettek abban, hogy Edmund erről az afférról soha nem tudhat meg semmit, és nyomatékosan megkérik Conrádot hogy azonnal utazzon vissza az Államokba. De a terv kudarcot vall, mivel Conrad ittas állapotában a pubban éppen a gátlástalan, mindig intrikáló Edmund vejének, Noël Keelingnek önti ki a lelkét, számol be a valószínű apaságáról. Noël arra használja ezt az információt, hogy megzsarolja Virginiát. Vagy ő lesz a cég új vezetője, vagy az információ megszellőztetésével az Aird családban kitör a botrány.

Virginia elvégeztet egy apasági tesztet, ami megerősíti a dilemmáját. Nem a férje Laura apja. Nincs más kiút számára, ráveszi Edmundot, hogy Noëlt nevezze ki a cég élére, a fia Henry helyett. Virginia azt reméli, ezzel a család boldogságát megmentheti, bár tudja, ezzel azt kockáztatja, hogy a fiának mélységes csalódást fog okozni.

Laura életében, anélkül, hogy tudna az új apja létéről, mély érzelmi válság következik be -, életét veszti az élete első nagy szerelme, Guy, akivel csodálatos időket éltek meg együtt Oxfordban.

A műsor ismertetése: Minisorozat Rosamunde Pilcher műve alapján, egy híres ám épp viszontagságos időket átélő családról. A skóciai birtok évszázadok óta ad otthont az Arid dinasztiának, történetük mára egybefonódott. A mindössze néhány élő családtag viszonyát azonban a megosztottság jellemzi. Violet, Edmund és Laura a múlt porának felkavarásától sem riad vissza, amennyibe érdeke ezt kívánja.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Edmund Aird
Virginia Aird
Violet Aird
Laura Aird
Alexa Keeling
Noel Keeling
Hamish Balmerino

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Széles Ágnes 2022 márc. 06. - 16:45:03 10/10
A pénzéhes Noel Keeling-et már láthattuk az írónő egy másik regényében. A kagylókeresők c. 2 részes filmben Penelope Keeling /Vanessa Redgrave/ fia szerepében. Ott is negatív szerepe volt.
10/10
Széles Ágnes 2017 okt. 07. - 08:17:55 10/10
Ez a film a \"Szeptember\" c. 2 részes film folytatása, késõbbi idõben. A szereplõk is ugyanazok, csak már más színészek játszák. Nagyon jó film mind a kettõ.
szilida 2015 ápr. 06. - 16:33:20
Nagyon szeretem ezt a filmet. A konfliktus kezelése példamutató. <3
agnesvisi 2015 jan. 04. - 16:51:36
Igen,nálunk is megjelent könyv alakban is,évekkel ezelõtt, a Magyar Könyvklub kiadásában. A címe: Szeptember.
Ari Borsos Csomor 2015 jan. 03. - 16:52:49
Nagyon tetszik a film. Jó lenne könyvben is elolvasni. Vajon könyvben is megjelent? Tud valaki róla? Elõre is köszönöm a segítséget. :)
offtopic
ildimix 2014 dec. 27. - 16:53:29
Ezt a filmet mindenkinek ajánlom nekem nagyon tetszett. Jó kis délutáni szórakozás.
napraforgó 2014 máj. 24. - 05:57:16
Az eredeti cím: The Shades of Love , ami inkább azt jelenti, hogy A szerelem árnyai.
Vagyis a szerelemnek vannak árnyoldalai, árnyékok is kísérik a szerelmet.
napraforgó 2014 máj. 17. - 06:10:47
Az írónõ 1924-ben született, vagyis most 90 éves.

Ez a történet napjainkban játszódik, míg a korábbi filmek, amelyeket az õ mûveibõl készítettek vagy a II. Világháború alatt, vagy nem sokkal azutáni idõben játszódtak.

Azért érdekes, hogy a szereplõi zömmel brit arisztokraták, esetlegmûvészek, néha galériatulajdonosok, szegény munkásemberekrõl, tisztviselõkrõl nem írogatott regényeket.
De sebaj, így legalább láthatunk néhány gyönyörû angol, vagy skót kastélyt, a cornwalli tengerpartot, stb.

Jelenleg is az Aird család, egy régi skót nemesi család titkaba nyerünk bepillantást.
Elhallgatott szerelmi történetek, eltitkolt gyerekek, megspékelve némi üzleti machinációkkal.