Az aktuális rész ismertetője: Langhe egy dombos vidék Piemontban, az Alpok lábainál, és az ínyencek igazi paradicsoma. Albában, a tartományi főváros utcáin regionális finomságokat árulnak, trüffelt, gombát, édességet, pralinét. És persze a régió borait, nevük hallatán minden a borkedvelő azonnal csettint. Néhány éve a helyiek egy másik specialitással is foglalkoznak, méghozzá igen sikeresen: a mogyoróval. A főzés Langhéban messze nem valami szükséges rossz, inkább egy állapot. Nem csoda, hogy 1986-ban innen indult a "slow food" mozgalom, ami tudatosította, mennyire értékesek és jók az egyes régiók alapanyagai, és a gondos elkészítés, hogy élvezhető ételeket kapjunk. (.)
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások