Az aktuális rész ismertetője: Szíciliában a paradicsom egyszerűen pótolhatatlan, hiszen használják a ragukhoz és a tésztákhoz egyaránt. Befőzik és szárítják minden mennyiségben. A fűszeres kecskesajt is alapétel, de nem is csoda, hiszen a kecskék borókát, kakukkfüvet, mirtuszt és mentát legelnek a hegyekben. A kurudzsonisz egy sajtos tésztatáska, amiből 3-400 darabot is készítenek egyszerre s ami nem fogy el, azt lefagyasztják. Sajttal és paradicsommal készítik. A pásztorkenyér a mai napig a kemencében készül és hetekig eláll.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások