Az aktuális rész ismertetője: Ízőrzők Néprajzi Film Gasztronómiai utazásra invitáljuk Önöket. Magyarország tájain barangolunk. Megtudhatjuk például, hogyan készítik el a böjti csukát Tihanyban vagy a savanyú tojást Szentgálban. Az adott tájegység hagyományos ételeinek elkészítésén kívül megismerkedhetünk egy-egy falu történetével és egyéb jellegzetességeivel is. Ha velünk tart, biztosan szert tesz egy két olyan receptre, amit sokan próbálnak majd megszerezni Öntől.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások