Személy

Csupó Gábor

rendező, forgatókönyvíró, producer

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?


  Vélemény:


  2008. október 28. 13:23
  Nem tudja valaki, hogy ma ott lesz a filmbemutatón a Jóska menni...-n? Lehet vele találkozni?

  2008. október 24. 20:29
  emlékszem ő volt a Fábry caddilac drivjában!

  2008. október 24. 20:21
  Csupó Gábor 1952-ben született Budapesten. A Pannónia Filmstúdió animátora lett, majd 1975-ben négy barátjával Jugoszláviából egy négy kilométeres alagúton átmászva Ausztriába szökött. Mára az egyik legismertebb magyar világszerte, hollywoodi karrierje töretlen, az első nagyjátékfilmjét is megrendezte már.

  Disszidálása után Stockholmban kapott munkát a Team-Film animációs stúdióban. Két év után szabadúszóként kezdett dolgozni, kisebb megbízásokat vállalt. Ezek kapcsán ismerkedett meg Arlene Klasky-val, akivel 1979-ben Los Angelesbe költözött. 1981-ben alapították meg a Klasky Csupo Inc.-et, amely ma az egyik legnagyobb rajzfilmstúdió a világon.

  Eleinte csak ketten dolgoztak, a stúdiót egy hálószobában rendezték be. Egy nagyobb rendelés miatt bővíteniük kellett a létszámot, 10-12-en lettek. Leginkább reklámfilmeken, videókon és filmelőzeteseken dolgoztak. Hamar elterjedt a hírük Hollywoodban, mert gyorsan, olcsón és jó minőségben gyártották az anyagokat.

  Több száz kisebb munka szállítása után jött az áttörés: a Gracie Films felkérte a stúdiót, hogy készítsen másfél perces rajzfilmbetéteket a Tracy Ullman showba. Egy i...

  Összes hozzászólás