Személy

Fred Astaire

színész, szereplő, közreműködő
Született: 1899. május 10. (Omaha, USA)
Meghalt: 1987. június 22. (Los Angeles, USA)

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?


  Vélemény:


  2015. március 13. 15:07
  Az alább általam belinkelt kis videóban nagyon jól kivehető, s ez nemcsak az én véleményem, hanem másé is, aki velem nézte, hogy a hölgy ugyanolyan bravúros, mint Fred Astaire. S ezért is volt furcsa nekem, hogy miért van az, hogy azonos tudásszinten lebegő művészek közül az egyik hogy tud így -fel, a másik viszont ennyire el-tűnni.
  Mert Fred Astaire nevét szerintem az emberek 60%-a ismeri, ha leszámítjuk a mai 20 év alatti korosztályt, mert ők senkit sem ismernek, akit kéne.
  Viszont Eleanor Powell nevét hozzám hasonlóan csak véletlenségből fedezi fel az emberek zöme, és ebben sajnos még az is jócskán besegít nekünk, hogy még magyar nyelvű cikk sem jelent meg róla, és valóban bogozhatjuk angolul, ha meg akarunk tudni valamit róla. Méltánytalan.
  Nos és azt bogoztam ki, szintén sikér angol tudásommal, hogy miután elvált Glenn Ford színésztől, utána már csak elvétve jelent meg a vásznon, és sikeres szóló night club karrierbe kezdett, amit még a 60-as években is folytatott. Betegségről csak élete végén találtam információt, mivel 62 évesen rákban hunyt el, 1982-ben, viszont korábban nem találtam utalást betegségre, am...

  2015. március 11. 14:40
  Érdekes, hogy nagyon sokan úgy tudják, hogy Ginger Rogers volt "a géppuskalábú lány", ez a tévedés egyszer még Vágó István vetélkedőjében is elhangzott, és senki nem javította ki, pedig nem, valóban Eleanor Powell kapta meg ezt a titulust, ha jól tudom, a mai napig őt tartják minden idők legjobb sztepptáncos-nőjének, és állítólag maga Fred Astaire is egyedül őt tartotta magával egyenrangú táncosnak, sőt, talán még egy kissé féltékeny is volt rá emiatt.
  Amennyire a wikipédiából a szerény angol tudásommal ki tudtam hámozni, valami betegség törhette derékba Powell karrierjét, mert a tánctudásával és a külső adottságaival sokkal több filmet is készíthetett volna.:D

  2015. március 11. 11:59
  Igen, abszolút. Otthon gyerekkoromban azt hallottam: ő volt a "géppuskalábú". Talán Ginger Rogersnek szebb hangja volt és persze sok közös filmjük Astaire-rel, Powellel csak egy (Broadway Melody 1940), valszeg inkább színpadon léptek fel sokat közös produkció(k)ban és persze Fellini filmje is inkább "Gingert és Fredet" tette halhatatlanná, így, együtt...lett is belőle jó nagy balhé, ha jól emlékszem, talán még per is, vagy majdnem-per a Fellini-filmből/miatt.

  Összes hozzászólás