Személy

Kelemen Csaba

színész, ének
Született: 1955. szeptember 10. (68 éves) (Magyarország, Szolnok)

Hozzászólások

10/10
Johann 2012 jún. 14. - 14:27:20 10/10
Tavaly nyáron láttam Egerben az Egri csillagok címû musicalt, amelyben Kelemen Csaba alakította Dobó Istvánt. Csodálatos elõadás volt, a legszebb színházi élményeim között tartom nyilván azóta is. A darabbal kapcsolatos érzéseimrõl, emlékeimrõl írtam már eleget (többek között a mû saját fórumoldalán), így most inkább nem ismétlem magam, azt viszont még mindenképp ideírom, hogy Kelemen Csaba Dobója telitalálat, az õ alakítása az elõadás egyik nagy erõssége. Ezért örültem annyira, amikor megláttam, hogy idén nyáron is látható lesz Egerben az Egri csillagok, valamint, hogy a másik két "testvérmusicalben" is játszik Kelemen Csaba (Zrínyi 1566 és A fejedelem), ráadásul a Rákócziról szólóban fõszerepet. Nem csak az köti össze ezt a három zenés mûvet, hogy magyar történelmi témákat dolgoznak fel, és hogy az Agria Nyári Játékoknak köszönhetõen mindhárom megtekinthetõ nyaranta az egri várban, hanem a részben közös alkotógárda is. (Például mindháromnak Moravetz Levente a rendezõje.)
Így talán érthetõ, hogy nagy bizalommal és várakozással tekintek a másik két (rock)musical megtekintése elé is. Ugyanis idén nyáron is tervezem, hogy ellátogatok Egerbe, az Agria Nyári Játékokra.
Csak azt sajnálom (de azt nagyon), hogy a port.hu-n még mindig nincs fönn a Nyári Játékok idei mûsora. Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen színvonalas rendezvénysorozat hogyan maradhatott le innét - fõleg úgy, hogy már több fórumon is jeleztem ezt súlyos a hiányosságot. Csak találgatni tudnék, de ehelyett inkább ide is beteszem a címet, ahol tájékozódhatnak az érdeklõdõk: http://www.agrianyarijatekok.hu/agria-nyari-jatekok-2011/