Személy

Lux Ádám

színész, szinkronhang
Született: 1964. augusztus 26. (59 éves) (Magyarország, Budapest)

Budapesten született 1964-ben, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1987-ben végezte el, Horvai István és Kapás Dezső osztályában. Tanárai között volt még Szabó István, Montágh Imre és Iglódi István is, osztálytársa volt mások mellett Cserna Antal és Szarvas József. Játszott a debreceni Csokonai Színházban, a fővárosi József Attila Színházban és a Szolnoki Szigligeti Színházban, több mind húsz éve szabadúszó. Jellegzetes hangja miatt a szinkronban is rendszeresen foglalkoztatják, felesége Pócsik Ildikó szinkronrendező.

Hozzászólások

Ládám 2019 ápr. 02. - 21:58:19
2018-ban forgattuk a Megszállottak című filmünket, amely 7 Nemzetközi Filmfesztiválon eddig 10 díjat nyert. (Buenos Aires, Zürich, Kalkutta, Ecuador - legjobb film díja; Monte Carlo, Kalkutta - fődíj; Banglades- kritikusok díja; Venezuela - legjobb operatőr,jelmez,világítás díja.)
Petrapetrus 2013 jún. 10. - 14:20:09 Előzmény Johann
Én is láttam a Kisvárosban, meg a Rokonokban is, illetve színházi felvételekbõl is ismerem. :)
Johann 2013 jún. 02. - 18:13:21
Találtam egy ilyet: www.luxadam.hu
Hátha valakit érdekel. :)
Johann 2010 dec. 29. - 21:25:46
Nem csak a hangja jó. Csodálkozom is kicsit, hogy ennyire csak (vagy fõleg) szinkronhangként ismerik sokan. Én elõször a Kisváros Zolnaijaként láttam tévében, jó sok részt megnéztem abból a sorozatból, szerettem. Színpadon elõször Pozsgai Zsolt Szeretlek, Faust-jában láttam, õ alakította benne Mindszenty hercegprímást. Nagyon szerettem azt a darabot is, már sajnos nincs mûsoron sehol. Viszont idén jött ki a filmváltozata (Mindszenty - Szeretlek, Faust címen) vidéken még szerencsére vetítik egy-két helyen, Pesten már sajnos nem. Én az Urániában láttam egy-két hónappal ezelõtt. Szerintem a filmváltozat valahogy nem olyan erõs, mint a dráma volt, de nehéz összehasonlítanom a kettõt, mert nem emlékszem már pontosan a színdarabra, jó pár évvel ezelõtt láttam. Csak arra emlékszem nagyon, hogy igazi katarzist éltem át akkor a színházteremben. A mozivászon elõtt ez most valahogy elmaradt.
Szintén szerepel a másik idei Pozsgai-filmben, A Föld szeretõjé-ben is. Ez a film Zsolnay Vilmos életét mutatja be és a Pécs Európa Kulturális Fõvárosa rendezvénysorozat keretén belül készült el. Ugyanaz igaz rá, mint a másik idei filmre: Pesten már nem vetítik, de szerencsére vidéken még igen. Szép kosztümös film, szerintem sokkal meggyõzõbb, mint a másik, a Mindszenty - Szeretlek, Faust.
Mindenesetre mindkettõt szívbõl ajánlom mindenkinek! (És fõleg azoknak, akik szeretik Lux Ádámot.:)
mulao 2010 jún. 13. - 11:37:25
Jó hangja van.
Petrapetrus 2010 jan. 06. - 13:03:28
Naná, hogy õrzöm, meg a képet is, amit küldött nekem. Nagyon aranyos! :-)
Petrapetrus 2010 jan. 06. - 06:59:50
Pedig ez a szerep elég sok szerep. 5 vagy 6 sorozatában is szinkronizálta. :-)

Nem e-mailt írtam, hanem rendes, kézzel írott postai levelet (és a válasza is az volt). Az egyik szinkronstúdió címére írtam, asszem a MasterFilm volt, de már nem tudom a címet. :-(
Petrapetrus 2010 jan. 04. - 14:30:39
"Nagyon szeretek szinkronizálni. Egészen másféle kihívást jelent,mint a színházi vagy filmes munkák. Viszonylag rövid idõ alatt kell a lehetõ legjobban idomulni, hangban, egy idegen színészhez egy teljesen új szituációban. Ez sokszor nem könnyû. Mégis nagyon élvezem."

:-)
Petrapetrus 2010 jan. 04. - 08:21:31
Persze hogy ismerem, én is nagyon szeretem. Én sajnos csak tévébõl ismerem a színészi énjét, de rengeteg filmet láttam, amiben szinkronizált. Én nem néztem a Mentalistát, mer' nem bírom az ilyen dolgokat (Már Uri Gellerbõl is elegem volt - átverés volt az egész), viszont Fernando Colunga kis túlzással állandó magyarhangja volt, azt nagyon jól csinálta. De minden mást is egyébként. :-)))
Egyszer küldött nekem levelet, mert írtam neki és kifaggattam pár dologról. Nagyon aranyos (is)!!! :-)