Személy

Mick Jagger

szereplő, színész, producer
Született: 1943. július 26. (80 éves) (Anglia, Dartford, Kent)

A Rolling Stones énekese az angliai Dartfordban született 1943-ban Michael Philip Jagger néven. Miután nagyapja és apja is tanár volt, őt is erre a pályára szánták, de ő már gyerekként is énekesnek készült. Jó eredményekkel végzett a Dartford Grammar Schoolban, később a London School of Economics ösztöndíjas hallgatója lett. Tanulmányait a zenei karrier kedvéért szakította félbe, sosem tanulta a zenét, kottát sem tudott olvasni. Diákként a "the Firehouse" klubot látogatta, 19 évesen Keith Richardshoz és a Rolling Stones többi tagjához hasonlóan már énekesként lépett fel. 2002-ben II. Erzsébet királynő lovagi címmel tüntette ki.

Hozzászólások

hercule 2020 nov. 30. - 15:54:32
Sziasztok, eladó Mick Jagger Goddess in the doorway c. CD-je. Képek:

https://www.jofogas.hu/budapest/Mick_Jagger__Goddess_in_the_Doorway_CD_lemez_112990354.htm
Warthog82 2019 márc. 08. - 14:35:21
Színészként nem tudom értékelni,a Rolling Stonest sem csípem,viszont elismerem amit a zenében elért.
_goldie_ 2012 dec. 03. - 00:19:26
na igen ez várható volt..
Jaggerék korhatáros videót forgattak az új dalukhoz..
amúgy a dal király lett
másként nem lehetett volna eladni?
..kizárt..nagyon kár érte.....
http://www.youtube.com/watch?v=1DWiB7ZuLvI
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 27. - 08:03:18
Miért? Te kövér vagy? Egyik sem talált: nem vagyok nyugdíjas és nem járok biciklivel. A többi stimmel.
A százhalombattai "Két Surmó" bisztró elõtt találkozunk este 6-kor és leszólózunk. El ne felejts pontosan érkezni!
offtopic
Anditos 2012 júl. 26. - 23:28:32
Ó, nincs baj az esztrád zenével! Imádok táncolni, és a Beatles-re nagyon is jól lehet. :-)) De a zenéjüket is szeretem.
Köszi a linket, meghallgattam a dalt, de nekem nem jött be, nagyon nem az én stílusom.
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 26. - 22:25:03
Hogy sikerült ilyen választékosan megnyilvánulnod és pár "D" betûnél többet leírnod? A Rolling Stones valóban nem neked való.
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 26. - 22:22:19 Előzmény Anditos
Azért hallgasd meg ezt!

http://www.youtube.com/watch?v=WJDnJ0vXUgw

Én nem Beatles-Rolling Stones ellentétben gondolkodom. Nagyon sok jó zene született abban az idõben más elõadóktól is. Talán jobb volt az általános zenei ízlés is, mint ma, mert slágerlista vezetõ tudott lenni
Jimi Hendrix-tõl a "All along the Watchtower" vagy a Cream-tõl a "White Room".
A Beatles az én véleményem szerint egy nagyon közepes Tehetségû és egyfajta esztrád zenét játszó, de nagyon jó marketinggel felturbózott társaság volt.
_goldie_ 2012 júl. 26. - 21:55:08
jövõre hetvenkedik
offtopic
Anditos 2012 júl. 10. - 12:20:35
Nem értem miért kell gúnyolódni és személyeskedni, amiért nem kedvelem a Stones-t. Igen, a Beatles zenéje közelebb áll hozzám, de nem azért nem szeretem a Stones-t, mert Beatles-rajongó lennék. Ez a mesterségesen gerjesztett ellentét, vagy a Beatles contra Elvis dolog nagy marhaság. Én mindkettõt szeretem, az egyik nem zárja ki a másikat.
Bár nem vagyok már olyan fiatal, de a hatvanas években nem éltem, mégis nagy hatással volt rám születésemtõl fogva az a korszak, pedig a szüleim - akik viszont akkor voltak fiatalok - teljesen más zenét szerettek: a dixie-t és az operát. Szóval a mai fiataloknak is ott a lehetõség, hogy a régi zenét szeressék, csak hát az nem "trendi". Nemrég egy fiatal lány a baráti társaságunkban felfigyelt egy dalra a rádióban, Paul Anka Diana-ja volt. Kérdezte, hogy ez ki? Mondtam hogy ki énekel. Hát ez nagyon jó, felelte, még sosem hallotta. Mondtam, hogy ez nem mai szám, hanem több mint 50 éves. Erre elhúzta a száját, hogy jaaa, olyan régi? És már nem is érdekelte tovább.
Abban nem értünk egyet, hogy minden zenekar ellenszenves volt akkoriban. Sokuk pontosan ugyan olyan életet élt, mint a mostaniak, semmivel sem voltak "romlottabbak" a maiaknál. Nekem pl a Hollies vagy a Yardbirds szimpatikus banda, pedig az utóbbi elég "vad" volt. De ahogy vannak emberek, akiket ki tudja miért csípõbõl ellenszenvesnek találunk, ugyanúgy van ez a zenében is.
Ízlésekrõl vitatkozni pedig butaság, és azért nem kell leszólni valakit, mert az általunk istenített bandát történetesen nem kedveli.
10/10
neurock 2012 júl. 09. - 23:33:37 10/10 Előzmény Anditos
Hála az égnek, hogy te a kisebbséghez tartozol. Valószínüleg te a roppant szimpatikus Beatles-t szeretted a még szimpatikusabb John Lennon-nal. Ez ez most nem zenei vita, de te mint szakértõ jól tudhatod, hogy a 60-as 70-es évek zenekarai kivétel nélkül ilyen unszimpatikus alakokból álltak. Sajnos azok akik akik most fiatalok és csak a rádióból hallanak néha Stones-t, nem is fogják megérteni mi hozott lázba sok millió embert, mert csak a kókadt Angie-t adják le hébe-hóba. (talán a leggyengébb Rolling Stones szám -és ez nem az én magánvéleményem)
offtopic
Anditos 2010 dec. 30. - 15:58:28
Nagy hatással volt és van még mindig a zenei életre.
Nálam jobban kevesen szeretik a 60-as évek beatzenéjét és nagyon kevés kivétel van, akiket ki tudja miért, de nem kedvelek. Az egyik ilyen a Stones. Próbálkoztam, de a Paint it black-en kívül nem hatott rám más számuk. Valszeg az is hozzájárult ehhez, hogy fizimiskára és viselkedésileg sem szimpatikus a csapat, és errõl sem õk, sem én nem tehetek.
spinabifida79 2010 nov. 04. - 08:50:54
Olyan életmûvet hagy maga után a saját mûfajában, mint Johann Sebastian Bach.
Akire nincs hatással pl. a Wild horses vagy az Angie, annak talán nincsenek is érzései. A Rolling Stones számtalanul meg tudott újulni. Zseniális banda.
ilali 2010 ápr. 17. - 22:28:18
kép
Laurinnyó 2009 dec. 30. - 15:49:27
Nagy kedvenc.
A zenéje,elvarázsol.
A legjobb énekes.:)