Színház

Amerikai komédia

musical, magyar, 2014.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Közreműködik: Bársony Bálint és Zenekara, valamint a Budapesti Operettszínház Musical Együttese.

New Yorkban vagyunk, 1938-ban, a La Paz nevű luxushajó fedélzetén. Egy munkamániás, besavanyodott ifjú üzletasszony (Tony) és egy sármőr kalandor (Frank) viharos találkozásának lehetünk tanúi. A fordulatos történetről csak keveset szeretnénk elárulni, annyit azonban már most kiszivárogtathatunk, hogy a Monte Carlóba tartó tengeri úton különös figurák népesítik be a fedélzetet. Megjelenik például Tony vőlegénye, a degenerált pénzarisztokrata (Albert), egy brutális feleség (Edith), és az asszony terrorja alatt szenvedő rémült kis férfi (Alphonse), vagy épp Tony fékezhetetlen életkedvű anyja (Irene) aki legalább tíz évvel szeretne fiatalabbnak látszani a saját lányánál...

Nagy pénzek forognak kockán, és aki csak teheti, labdázik a másik szívével... Mindeközben pedig a luxushajón tombol a szving, a dzsessztörténet máig élő, legfényesebb korszakának vérpezsdítő muzsikája.

A Budapesti Operettszínház új bemutatójának zenéjét - a kornak megfelelő szvinges, dzsesszes dallamokkal és ritmusokkal - az Artisjus és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész Bársony Bálint szerzi, aki a produkcióban maga is színpadra lép az általa vezetett zenekar élén. A librettót és a dalszövegeket Lőrinczy Attila írja, a harmincas évek nagy sikerű színpadi szerzőjének, Aszlányi Károlynak azonos című komédiája alapján. Az előadás rendezője Réthly Attila.

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2014. március 21., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Szereplők

Benjamin Pershing, Tony titkára, titkos imádója
Tony Roe (kőkemény üzletasszony)
Frank Anderson (kalandor)
Albert Morning (Tony udvarlója, széplélek)
Alphonse Soupault (megfélemlített férj)
Edith Soupault (irgalmatlan felesége, taoista konyhafilozófus és harcművész)
Mrs. Irene Roe (Tony anyja, fékezhetetlen életkedvű asszony)
Robert Pershing (Tony titkára, titkos imádója)

Alkotók

Hozzászólások

9/10
doktormacko1 2014 ápr. 17. - 22:18:47 9/10
9 / 10 Kellemes kikapcsolodás és jó egyéni teljesitmények . Nem kell valamivilágraszoló történetre számitani , inkább helyzetkomikumokra épül a darab.