Színház

Bűn és bűnhődés a rácsok mögött

dráma, 2 felvonás, magyar, 2001.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Egy magyarországi börtön szűk cellájában kilenc rab van összezárva évek óta. Többségük gyilkos. A börtönigazgatóság javaslatára Dosztojevszkij Bűn és bűnhődését kell eljátszaniuk a börtön ebédlőjében. Ha képesek megtanulni a szerepeket és előadni a produkciót, a börtönparancsnok a kilenc elítélt közül kettőnek lehetővé teszi, hogy néhány napra hazatérhessen családjához. A rabok lázasan készülődnek, már csak három nap van a bemutatóig. A próbák folyamán Raszkolnyikov bűne saját bűneikkel szembesíti őket. Az elítéltek mindenre készek a rövid szabadulásért. A következmények beláthatatlanok.

Előadásunk elsősorban arra keresi a választ, hogy lehetséges-e ma a bűnhődés és a bűnhődés általi megtisztulás, megnyugvás. Van-e és mi az értelme ennek egy olyan korban, amikor bűnözők és nem bűnözők szerint is csak bíróság és pech van.

2002 - POSZT: Legjobb előadásnak járó díj

A(z) Budapesti Kamaraszínház - Ericsson Stúdió előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Zsoltár (Porfirij)
Amper (Raszkolnyikov)
Véna (Mikolka)
Borotva (Luzsin)
Madonna (Szonya)
Pedró (Anya)
Sűrű (Dunya)
Homály (Razumihin)
Börtönőr I
Börtönőr II.

Hozzászólások

Gabriella54 2009 jan. 11. - 21:30:28 Előzmény Mahurian
Meg persze Bertók Lajos...
Mahurian 2009 jan. 09. - 02:25:59
Így évek távlatából is muszáááj elmondanom, hogy zseniális darab volt, amire László Zsolt és Kovács Ferenc alakítása tette fel a koronát. Akárhányszor jártam is színházban elõtte, utána, ennyire semmi nem fogott meg.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás